Sayfa 327/1005 İlkİlk ... 227277317325326327328329337377427827 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 2,609 - 2,616 arası.

Konu: Viop L

1. Zekat in tanimini bir esnaf yapmıştı da duyduğumu aktarayım. Çok hosuma gitmisti. Öyle kırkta biri falan değil. Demişti ki" zekatı verdiğin zaman etinin koptuğunu hissedeceksin, o zaman tamamdır"
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Zenginin dini yaşaması biraz daha zordur.Çünkü önünde çok seçenekler var ve burada ideal noktayı bulmak ,kişiye zor gelir..

Zekat vermek zordur..Paran çoksa GÖZLERİN kayar..derken Yıllarını sana veren eşini boşarsın...veya MUTA NİKAHI diye kendini avutan bir yalana sığınırsın.

Rüşvet alırsın...Bunu vicdanen çözmek için 2 umre yaparsın bir de burs verirsin...

Ama garibim fakir ne yapsın..zaten seçenekleri azdır.
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Atalarımız daha önce demiş, koltuk ve zenginlik insanı değiştirir diye
    Belki bizede çok para yada koltuk verseler değişiriz. Çünkü nasıl bir duygu oluyor yaşamadığımız için bilmiyoruz.
    Hamdım Piştim Yandım

Alıntı Originally Posted by mandradasutvar Yazıyı Oku
    Zekat in tanimini bir esnaf yapmıştı da duyduğumu aktarayım. Çok hosuma gitmisti. Öyle kırkta biri falan değil. Demişti ki" zekatı verdiğin zaman etinin koptuğunu hissedeceksin, o zaman tamamdır"

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Doğru ve güzel bir tanım.......Herkes maldan veremez....kolay şeyler değil vermeye alışmayan için......
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

4. Kavcıoğlu konuştu dinlerken sanki Fatih Terim'i dinler gibi hissettim. Biraz da bürokrat gibi değil siyasi gibi konuştu.

Bir ara makas diyorsunuz, makas dün düştü dedi.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5. Bir kısım devletten faiz haramdır ayeti ile sıfır faizle kepçe kepçe paralar alıyorlar.Mala mülke yatırıp bu mal mülk değerlendi mi Allahu ekber..Vallahi de bu helaldır bir ancak ticaret yapıyoruz diyorlar. 2 tane içki içen adama da siz dinden çıktınız sizi soymak malınıza konmak vacib dir diyorlar.

Adama sormazlar mı o paraları çalışmadan kredi adı altında nasıl buldun.

6.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Kavcıoğlu konuştu dinlerken sanki Fatih Terim'i dinler gibi hissettim. Biraz da bürokrat gibi değil siyasi gibi konuştu.

Bir ara makas diyorsunuz, makas dün düştü dedi.
    akıllının biri fatih terim fonu kurmuş muslera falan dolandırılmış bi sürü golü o yüzden yemiş kesin fenevlidir o fonu kuran kişi
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

7. Adam petrol bulduk, doğal gaz çıkardık, bunlar gerçek diyor. Normalde petrol bulundu, doğal gaz çıkarıldı demesi lazım. Bir ara Hazine adına konuşmayım ama dedi faizlerin düşmesinden ve kur korumalıdan hazine fayda sağladı dedi. Mehmet Şimşek ile ilgili çok bakan milletvekili geldi gitti rahatsız olmayız vs ilginç konuştu. Sorulara varsayım ve tahminler üzerine konuşman dedi sonra biz kendi araştırmamıza bakarız deyip düzeltti. Bu tip bir sürü şeyden O yüzden Fatih Terim gibi konuştuğunu hissettim.

Normalde başka departman adına konuşursan gerilim olur, bir de başkan tepe yöneticiye övgü düzmeden kendine ait olmayan başarılar anlatılmaz hele sahiplenilmez.

Sosyal medyayı takip ediyorlarmış gerekirse hukuki süreç başlatacaklarmış.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

8.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    AKP ilk iktidara gelirken 90 larda ekonomik krizler ile ezilmiş halkın oyları ile geldi.O halk bunları kendilerinden birisi olarak gördü.Kapı kapı dolaşıp oy istendi.Kendi tabirleri ile üst akıl monşer denen zümreden değillerdi.Halkın içindendiler.Fakat zaman geçtikçe güç başlarını döndürdü.Para başlarını döndürdü.Biraz sonra haram yolla gelen para için bile islamiyetten kendilerince açıklama çıkardılar.Bu sözde açıklamalar ile de daha da hırslandılar.Geldikleri noktaları unuttular.Zenginlik öyle birşeydir ki korumak ve daha da artırmak için herşeyi yaparsın.Bu konuda da hadisler yorumlar buldular daha da zengin oldular.Had lerini aştılar zıd larına dönüştüler.
    Zenginlik öyle birşeydirki başka şeyleride çeker mesela.Zina islamın en büyük günahlarından birisidir.Zenginliğin getirdiği fitne fesatlar derken bir örnek mesela.
    katılıyorum.. güç yozlaştırır, mutlak güç mutlaka yozlaştırır, akapeliler de büyük ölçüde yozlaştı, o yüzden reis olmasa ortada parti falan kalmaz.. ama seçmen çoğunluğu için yolsuzluk en belirleyici unsur değil, icraat önemli çünkü öncekiler hem çaldılar hem çalışmadılar, o yüzden seçmen çalışıyorsa biraz çalmasına göz yummayı tercih edyor

Sayfa 327/1005 İlkİlk ... 227277317325326327328329337377427827 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •