Sayfa 356/1005 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456856 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 2,841 - 2,848 arası.

Konu: Viop L

1.  Alıntı Originally Posted by tiko Yazıyı Oku
    hükümet değişmezse kur 25-30 olur. değişirse kur düşer diye düşünüyorum.
    Öyle bir şey cari açık verirseniz biraz daha düşük kurdan yabancı da girmez üç haneye kadar yolu olur üç hanenin yarısı bile olabilir. Bu kur tekstil başta çoğu sektör için intihar

2. Enflasyon bir algı işidir.Neden daha yukarısı olmuyor diye düşündürür satıcıya devamlı.Asla yetmez.Misal asgari ücret elektrik doğalgaz zammı bırak indirim gelmesine rağmen fiyatlar hala yukarı gidiyor..Geçen gün migros da idim.Oradaki elemanla muhabbetim var.Baktım fiyatları değiştiriyor.Ooooo geçiriyorsunuz zamları dedim şaka ile karışık.Utandı falan.Dedim lafım sana değil.Patladı birden.Almasınlar abi o zaman.Ne fiyat koysak deli gibi alıyorlar bende anlamadım dedi.
    Satıcı zam yaptığı zaman alıcı ben maaşıma zam alamadım ki siz ne hakla zam yapıyorsunuz diyebilmeli.
    Maaşlar dondurulmadan enflasyon ile mücadele hikayedir.
    Şu noktadan sonra enflasondan çıkılmanın tek yolu ekonomik likidite krizidir.
    Satıcı fiyat yükseltiğinde talebin bıçak gibi kesildiğini gördüğü zaman enflasyonda yavaşlar

3.  Alıntı Originally Posted by Paragöz35 Yazıyı Oku
    An itibariyle 1 litre Kola 18 lira , 1 litre mazot 18 lira , ben ikisininde aynı fiyat olduğu dönem hatırlamıyorum , Ariston Abi sen dikkat edersin böyle şeylere sen hatırlıyonmu?
    Mazot ile karşılaştırmadım. Ne zaman 1 litre Cocacola almaya kalksam 1 litre Migros Süt daha ucuz oluyordu ben de süt alıyordum. Şu an Migros süt fiyatını yine geçmiş durumda.

Son 30 yıldır Pepsi almadım onun fiyatını pek bilmiyorum. Alternatif ürün bir türlü çıkmadı, Le'cola benziyor o da zam yapmış.

Bulgaristan'dan gelenler koli koli Cappy ve Sprite yüklüyordu, muhtemelen uluslararası bir ürün olunca fiyata zam yaptılar.

Ben 19 TL'den 2,5 litrelik stokladım yeterince, geçen 4 tane 1 litrelik alana kampanya vardı ondan aldım zam gelmediyse biraz alayım.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Ben tüp için bi miktar para ayırdım 30 taleye inerse almak için
    ahahahahah sen büyük düsünüyorsun ama aldıgın hisseler kucuk kalıyor ) yok artık yapma bu 3700 makul rakam borsa adına bak ama altlar gelince de biriktirmeli
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5. Süt 1 liraydı şimdi en kampanyalı süt 15 TL filan kabaca 15 kat artmış, dolar geride kalmış olabilir.

Bana göre başta hazır gıda olmak üzere gıda ürünlerine bol bol zam yapılmalı, KDV %18 olmalı ve gelecek vergi geliri ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları desteklenmeli.

Gıda ucuz olunca yabancılar daha rahat yaşıyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

6. Nisan ortasından bu yana değişen bişi yok
    Son düzenleme : rosense; 05-05-2023 saat: 12:18.

Bozkurt Abi kime oy vercez ya , Kılıçdar sapıttı iyice hesap kitap bilmiyo , Erdoğan ülkeyi batırdı günahımı vermem , Sinan Oğana versek oyumuz boşa gitcek , Muharrem sadece güzel dans ediyo...

8.  Alıntı Originally Posted by Paragöz35 Yazıyı Oku
    Bozkurt Abi kime oy vercez ya , Kılıçdar sapıttı iyice hesap kitap bilmiyo , Erdoğan ülkeyi batırdı günahımı vermem , Sinan Oğana versek oyumuz boşa gitcek , Muharrem sadece güzel dans ediyo...
    Kılıçtaroğlunun dediklerinin uzun vade ülke topyekûn kalkınma yatırımların sonunda olur. Çoğu ilk bir iki yıl içinde olmaz. Daha dükkanı devir almadılar dükkanın durumu net belli değil. En iyi ihtimalle bir iki sene mahkeme ile geçer.

Sayfa 356/1005 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456856 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •