Originally Posted by
hasan198686
2017 1. çeyrek bilançosuna yeni şirketi katmadan baktığımızda. Satışlarda düşüş giderlerde artış söz konusu. Bu tür bir durum herhangi bir beklentisi olmayan bir şirket için %50 yakın bir düşüşü rahatlıkla işaret edebilir. Peki logo neden hemen düşmedi ? Çünkü yeni alınan şirket nedeniyle satışlarda artış var ve bu şirket kara geçtiğinde eskiye göre çok daha iyi performans göstereceği bir yıl gelecek düşüncesi hakim.
Logo Türkiye de sektör lideri bu tür bir firma yeni aldığı şirketi adam edebileceğini söyleyebiliriz. Sorumuza gelelim ne zaman ? Bunu şuan firma sahipleri bile bilmiyordur fakat aşağı yukarı bir tahminleri vardır. Her bilançoda iyiye mi gitmiş kötüye mi gitmiş görülecek ve fiyatlamalar buna göre hareket edecek. Eğer 2. çeyrek bilançosu 12 mn kar 3. çeyrek bilançosu 15 mn kar gelir gibi bir durum olursa güzel fiyatlamalar görebiliriz. Tam tersi bir durumda ise geriye doğru esnemeler görebiliriz. Bunun sebebi ise bir önceki sene karı %50 artan bir şirket çok güzel zıplayışlar yapabiliyor. Bu tür bir durumu herhangi bir çeyrek bilançosunda görmemiz lazım.
Bu sene geçen senenin altında kalma ihtimali bence daha olası. Bununda rakamlarda esneklik getireceğini düşünüyorum. Ama seneye durum biraz faklı olabilir. İnş romanya hızlı gelişme kaydeder.
Bu arada buralardan bu kağıda gireceklere önerim. Bu firma biraz oyun oynar. Bilanço açıklama tarihi gelmeden ve bilanço açıklanmadan 1 gün önce şirket ortağının mal sattığı görülmüştür. Nasıl mı ? Kap yaptığı zorunlu açıklama sayesinde. Bu şirkete giren adam 2-3 yılını gözden çıkarsın ve rakamları iyi incelesin.
Ben buraya neden yazıyorum. Aşağı doğru salınım başladı. 3 aylık bilanço rakamları belli olmuştur. İyi veya kötü gelebilir. Bunu bilmeme imkanım yok. Fakat insanları yanıltmak amaçlı aşağı veya yukarı hareket ettirebilirler. 1. çeyrek bilançosu açıklanmadan 60 gördü geçti. Ben dedim heralde bilanço çok iyi gelecek. Fakat geçen seneye göre kar düşük geldi. Hızlı düşüşlerden etkilenmemek için bilançoyu görmek ve bu kağıda uzun vadeli girmek, borçla harçla girmemek en doğrusu olacaktır. YTD.
Yer İmleri