Sayfa 747/1005 İlkİlk ... 247647697737745746747748749757797847 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 5,969 - 5,976 arası.

Konu: Viop L

1.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Her 2 aday da çekilirse,o zaman Cumhurbaşkanlığı seçimi Erdoğan için referanduma döner.Oylar Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına evet ve hayır olarak tasnif edilir, oylamaya katılanların %50'sinden 1 fazlası Erdoğan'a hayır derse ,Cumhurbaşkanlığı seçimi sıfırdan aynı veya farklı adaylarla tekrarlanır.TBBM seçimleri tekrarlanmaz.(Anayasa madde 101)

MADDE 101- (Değişik: 16/4/2017-6771/7 md.)
    Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş, yükseköğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip Türk
    vatandaşları arasından, doğrudan halk tarafından seçilir.
    Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.
    Cumhurbaşkanlığına, siyasi parti grupları, en son yapılan genel seçimlerde toplam geçerli oyların tek başına
    veya birlikte en az yüzde beşini almış olan siyasi partiler ile en az yüzbin seçmen aday gösterebilir.
    Cumhurbaşkanı seçilen milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği sona erer.
    "Genel oyla yapılacak seçimde, geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday, Cumhurbaşkanı seçilir. İlk
    oylamada bu çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamayı izleyen ikinci pazar günü ikinci oylama yapılır. Bu oylamaya,
    ilk oylamada en çok oy almış iki aday katılır ve geçerli oyların çoğunluğunu alan aday, Cumhurbaşkanı seçilir.
    İkinci oylamaya katılmaya hak kazanan adaylardan birinin herhangi bir nedenle seçime katılmaması halinde;
    ikinci oylama, boşalan adaylığın birinci oylamadaki sıraya göre ikame edilmesi suretiyle yapılır. İkinci oylamaya
    tek adayın kalması halinde, bu oylama referandum şeklinde yapılır. Aday, geçerli oyların salt çoğunluğunu aldığı
    takdirde Cumhurbaşkanı seçilir. Oylamada, adayın geçerli oyların çoğunluğunu alamaması halinde, sadece
    Cumhurbaşkanı seçimi yenilenir.
    Seçimlerin tamamlanamaması halinde, yenisi göreve başlayıncaya kadar mevcut Cumhurbaşkanının görevi
    devam eder
    "
    Çok teşekkürler bilgi için.Bu durumda çekilen adaylara karşı referandum sonucu zaten belli olur.Anadoluda kaçan adama 1 oy bile çıkmaz.SO kendini yakarsa yakar 6 ay sonra adı unutulur gider ama CHP gibi köklü bir partide kaynar gider.Ne demek SO lehine yarıştan çekilsin ya.Muhalefetin acilen kendine gelmesi lazım.Çok tehlikeli söylemler bunlar.

Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    doğrumu bu
    Evet.........

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Ben de onu diyorum adı sanı olmayan adam daha başarılı bizim dededen.

Neyse ben de sert yazdı isem özür dilerim bir şey beceremediler özeti malesef bu hayırlısı olsun artık.
    marifet adayda değil. taban böyle istiyor.

bugün türk nazi partisi diye bir parti kurulsa daha fazla oy alır. nazi ne demek pek merak eden de olmaz.

azınlıklara, israile, eşcinsellere, dış ülkelere biraz salla yeter.

sağ partiler bu ülkede bu ortamda her türlü iş yapar.
    audentes Fortuna iuvat

4. MSCI TUR % -9,10 görünüyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    marifet adayda değil. taban böyle istiyor.

bugün türk nazi partisi diye bir parti kurulsa daha fazla oy alır. nazi ne demek pek merak eden de olmaz.

azınlıklara, israile, eşcinsellere, dış ülkelere biraz salla yeter.

sağ partiler bu ülkede bu ortamda her türlü iş yapar.
    işte bütün mesele bu. Ne kadar doğru bir tespit
    Kendime notlar... İstediğin fiyattan alamıyorsan alma, kar kaçırmak zarar etmekten iyidir!

6. Arkadaşlar biraz kendimi kaybettim kusura bakmayın lütfen.

gökhan zan bile hataydan seçilememişse diyecek bir şey yok. keşke seçilseydi.

adamla sadece bir ortak noktam var. sonrası alayı terso
    audentes Fortuna iuvat

Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    doğrumu bu
    tam olarak öyle olur
    ölen adayın yerine ikame edecek aday olmazsa kalan aday oylanır refaramdum gibi 50 aşarsa atanır aşamazsa seçim yenilenir
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 747/1005 İlkİlk ... 247647697737745746747748749757797847 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •