Sayfa 792/1005 İlkİlk ... 292692742782790791792793794802842892 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 6,329 - 6,336 arası.

Konu: Viop L

1.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    Köylünün kırmızı çizgisi muhtarlık

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bak orası öyle
    25 sene önce Doğu ilinin bir köyünde sandık başkanı olarak görev verdiler, okulu seçime hazırladık ve seçim saati geldi, sırayla herkes oyunu kullanıyor, akşama kadar bir sıkıntı olmadı. Seçim saati geldi sandıkları açtık sayıma başlıycaz, köylü önce mıhtarları sayalım dedi ben hayırrr önce mv sayılacak dedim (bir arkadaş sakın sayımda önce mıhtarları sayma kavga çıkar o köyde diye uyarmıştı)
    Hakkatende üüüle oldu, adamın dediği çıktı.
    Mv sayımı bitti torbaya zarfları koyup bi güzel bağladıktan sonra mühürledik ipi, daha sonra mıhtarları saymaya başladık, aradan 10 dakka ya geçti ya geçmedi, itirazın biri bin tekrardan saymaya başladık ve sayım bitti hoop ordan öbürüne bi kafa vurma sesi derken okulda sıralar havalandı, köylü birbirine girdi jandarma müdahale etsede ayırmak ne mümkün, olan curcunayı kelimeye dökemem, anlatılmaz yaşanır cinsten
    Böyle bi anı işte
    Hamdım Piştim Yandım

2.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    Dayu viop30 dan soğudum.... algıları bozuyorlar.
    Atarlı atarlı sordun
    adam sana efendi efendi kapak yaptı.
    haram diye soğumadın.
    Para kaybedince soğudun.

Bak adam sana ne yazdı.
    cevap veremedin ereğli topiğinden
    bir kaç günlüğüne uzadın.

.............................................
    Opsiyon Latince bir terim olup tercih, seçim anlamına gelmektedir. Ekonomi dünyasında opsiyon sözleşmeleri herhangi bir varlığı belirli bir vadede ya da vadeye kadar belirli bir miktarda, belirli bir fiyattan alma ya da satma hakkı veren sözleşmelerdir.

Mesela; bir çiftçi tarlasındaki ürününü hasat zamanında (diyelim ki dört ay sonra) kilosunu en az ÜÇ TL' den satmak istiyor. Bugün belirli bir prim ödeme karşılığında dört ay sonra ürününü üç TL' den satım opsiyonu (tercihli satım belgesini) satın alır. Dört ay sonra piyasada o ürün üç TL'den daha düşük bir fiyat seviyesinde ise, ürününü üç TL'den satma hakkına sahip olur. Ancak eğer piyasada fiyat düzeyi daha yüksek ise, ürününü daha yüksek olan piyasa fiyatından piyasaya satar. Ve tabii ki, yaptığı bu tercihi (opsiyonu) için, daha önce ödediği primin maliyetine katlanır. Onu geri alamaz.

Açıkladığımız bu opsiyon anlaşmasıyla yapılan bir alışveriş dinen caiz değildir.

Hz. Peygamber (asm), "veresiye ile veresiyenin mübadelesini yasaklamıştır" (Suyûtî, el-Câmiu's-Sağir, 6/330. Hadis No:9470. Hâkim'in Müstedrek'ine, Beyhâki'nin Sünen'ine atfen). Bu itibarla, mali mübadelelerde bedellerden en az birinin peşin olması, diğer bedelin de ödeme gününün tesbit edilmesi gerekir. Bedellerden her ikisinin de veresiye olması caiz olmaz. Bu hususta ulema icmâ etmiştir (görüş birliğine varmıştır).

Belirsizlik içeren işlemler ya da faizli işlem içeren alışverişler dinen caiz değildir. VOB'da da bu tür işlemlerin bulunduğu anlaşılmaktadır. Bu sebeple VOB caiz değildir.

Ayrıca olmayan para ile kaldıraçlı işlem yapılmaktadır.

.................................................. ...

https://www.hisse.net/topluluk/showt...51#post6399851
    Yazdıklarımı üzerine alınma
    Hiç biri sana değil.

SPOT kapanış, bankalar dışında diğer Bist30 hisseleri güzel kapandı, piyasanın aldığı mal 1.8 milyar tl civarıyken 1.1 milyar tl ya inmiştir, günlükçülere güzel kazanma fırsatı verdiler, belki de bu kazanç 2 ayda 5 kere civarı olmuştur,

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,012
    Köyün cumhurbaşkanı Muhtar ..adam bütün işini muhtarla hallediyor

başkanı tv de ..muhtarı kapıdan çıkınca hergün görüyor

Muhtarın yetkileri köy sınırlarında Cb ayarında

hele birde akrabası filansa ..

5.  Alıntı Originally Posted by berkimcans Yazıyı Oku
    SPOT kapanış, bankalar dışında diğer Bist30 hisseleri güzel kapandı, piyasanın aldığı mal 1.8 milyar tl civarıyken 1.1 milyar tl ya inmiştir, günlükçülere güzel kazanma fırsatı verdiler, belki de bu kazanç 2 ayda 5 kere civarı olmuştur,
    hocam size zahmet KCHOL deki alan satan ları bir kaç günün özetini ekrana koyabilirmisiniz ?

KCHOL den bu günde para çıkışı gözlemleniyor ama
    usta eller SPOT'U ZARARINA VERİR vadelide doğru pozisyonla iki kat zararını 4 kat karla kapatır

6. Güzel bir gündü, banka harici hisselerde günlükcüye yımırtalı pide verdiler
    Bakalım yarın nolcuk, tüm gözler yarın işc de olur heralde
    Hamdım Piştim Yandım

7. İktidar hisseleri muhalefet hisseleri diye 2 ye ayrılmış borsa.Birisi taban diğerleri tavan.Bi haber SO KK ile anlaştı gibi.Hop tam tersi yarın.Hoş ben ikisinide kontrol edenin aynı el olduğunu düşünüyorum.

8. Ayrışma net görülüyor.

FDO tablosuna göre ISCTR'de hakim ortaklar piyasadan geçen hafta az bir şey almışlar.

Yarın taban kalkabilir gibi ama akşam teminat çağrısına bakmak lazım.

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 792/1005 İlkİlk ... 292692742782790791792793794802842892 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •