Hakan Kara
@ali_hakan_kara
Kamunun döviz açık pozisyonunun 300 milyar $'ı geçtiğini tahmin ediyorum.
Yani artık kurdaki her 1 TL artışın kamuya (halka) yükü yaklaşık 300 milyar TL olacak.
TCMB’den beklentim Finansal İstikrar Raporunda bardağın sadece dolu tarafını değil, bu tabloyu da ortaya koymasıdır.
Hakan Kara
@ali_hakan_kara
·
7s
Çok karamsar yorumlar gelmiş. O kadar da moralinizi bozmayın, kısmen bardağın dolu tarafı da var. Son dönemde reel sektörün açık pozisyonu azaldı, yani olası kur şokuna karşı şirketlerimizin direnci arttı.Ceyhan SEMİZ
@ceyhan_semiz
·
8s
Hocam tahmin mi? Net bilgi yok muHakan Kara
@ali_hakan_kara
·
8s
Veriler geriden geliyor, şu anda Mart itibarıyla mevcut. Benim tahminim Mayıs ayı için.Murat Kazan
@muratkazan55
·
7s
Haddime değil sizin yorumcusunun üstüne yorum yapmak ama Rusya’ya ötelenmiş doğalgaz borçlarımızı da hesap edersek kümülatif olarak 500 milyar dolarlık bir açığımız var sanırım. Önemli konu biz bu parayı nereden bulacağız ? #dolarTürkiye için 500 milyar dolar hiçbir şeydir.Hakan Kara
@ali_hakan_kara
·
7s
Resmi olarak açıklanmayan verileri dahil etmedim. Doğalgaz ödemelerinde erteleme varsa ilave etmek gerekir. Ayrı KÖİ vb. kapsamındaki koşullu döviz yükümlülükleri de kısmen eklenebilir.
Cografya ve tarihe bakarak yaziyorum, 10 trilyon dolar da hiç bir şeydir. Türkiye parayla ölçülemez.
500 milyar dolara bakip da sakin korkmayiniz.
Para yoksa yeniden borclanilir, sonra yeniden.
Yer İmleri