Happy 4 disi nezaman yaptin her basliga 50 krs mu yazsam![]()
Happy 4 disi nezaman yaptin her basliga 50 krs mu yazsam![]()
Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.
dolarda 3.50 iyi bir dip çalışması oldu.
3.50 altı dolar zor.
kimse istemez.
hemen faiz düşürürler demedi demeyin.
bu da Seden ablamdan durumu özetleyen bir şarkı:
Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.
Röntgen (200'lük ao'yu ihlal ediyor benjamin):
![]()
Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.
Kaptanın seyir defteri pek parlak gözükmüyor..
Lokomotif durursa hepsi durur..zaten diğer lokomotif Çin'de sıkıntılı..
ABD'de TÜFE Haziran'da beklentilerin altında kaldı
ABD'de tüketici fiyatları Haziran ayında fazla değişmeyerek enflasyonun Fed'in hedefine beklenenden daha uzun sürede ulaşacağına işaret etti.
ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre TÜFE Haziran'da aylık değişmedi, yıllık bazda %1.6 arttı. Yıllık artış Ekim'den beri görülen en düşük artış oldu.* TÜFE geçen ay yıllık %1.9 artmıştı.
Beklenti aylık %0.1, yıllık %1.7 artıştı. Çekirdek TÜFE aylık %0.1 ile %0.2'lik beklentinin altında kaldı. Yıllık bazda da %1.7 arttı.*
Enerji fiyatları önceki aya kıyasla %1.6 düştü. Gıda maliyetleri fazla değişmedi. Bugünkü veri, enflasyonun daha uzun bir süre boyunca Fed'in hedefinin altında kalmaya devam edeceği sinyalini verdi.
Fed'in tercih ettiği diğer bir enflasyon göstergesi Nisan 2012'den bu yana sadece bir kez %2'lik hedefi aşmıştı.
ABD'de perakende satışlar Haziran ayında sürpriz biçimde geriledi.* Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre Haziran'da perakende satışlar %0.2 azaldı.
Beklenti% 0.1 artıştı. Otomobil hariç perakende satışlar bu dönemde beklendiği gibi %0.2 azaldı. Mayıs ayına ait perakende satışlarındaki düşüş % 0.3’ten % 0.1’e revize edildi. Veri, yukarı yönlü revizyon öncesinde son 16 ayın en kötü performansı olarak kayıtlara geçmişti.
Beklentinin altında kalan perakende satışlar, tüketicilerin ekonomiye yalnızca ılımlı katkı sağladığını gösterdi. Veriler, ABD'de hanehalkının 2. çeyrekte ekonomiye fazla katkıda bulunamayacağına işaret ediyor.*
Madem sıkılaşmada sorun var, borsalar bayram ediyor..ama altına giden yok onca dolar ırmaklarından..normalde altının gününün gelmesi lazım ama, aması var işte..
Neyse önemli değil bekleruk..gerçekler ortaya çıkana kadar..
Nasıl olsa reel..kaybolup gitmez..
FED, BOJ, ECB vb. bankaların ellerindeki tahvilleri alarak ucuz parayla bankaları fonluyorlar ya..bu bankalara sözleşme imzalatıyorlarmış; verdikleri parayla borsalar, devlet tahvilleri, EM paraları vb..girmek serbest, ama altına yasak...
Mesela dedik...
Parayı basan kuralı koyar..
Anlaşmalı bu iğğbneler...![]()
Yer İmleri