Sayfa 91/1003 İlkİlk ... 41818990919293101141191591 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 721 - 728 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

1. Kılıçtaroğlunun babala TV programı kötü mü geçti ki Çarşamba yayınlanacaktı hala yayınlanmadı. Oraya gelen yandaş yada muhalif izleyiciler çogunlukla adamın içinden geçmeye çalışıyor. Sorular örgütlü mü çogunlukla telefondan okuyor gençler. Çok merak ettim Kemal beyi.

2.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Ama işte o toplam geri dönüşü tam temsil etmiyor, geçmişi düzeltiyor.

Bist-100 düzeltilmiş temettü bölünme verisi ile Bist Getiri endeksi farkı gibi...

Temettü sistem dışına çıkıyormuş gibi düzeltiyorlar.
    Temettü / bölünme sonrası, düzeltilmiş fiyatla açılış yapıldığından , bana bir fark olmaması gerekir gibi geliyor.

Alıntı Originally Posted by izmirli_hoca Yazıyı Oku
    Temettü / bölünme sonrası, düzeltilmiş fiyatla açılış yapıldığından , bana bir fark olmaması gerekir gibi geliyor.
    Bizde doğru dürüst data olmadığından gösteremem ama, ABD'de misal

Wilshire5000 Fiyat Endeksiyle (bizim gibi bu da temettü bölünme düzeltiyor) Wilshire 5000 Total Return Index farkına bakın,

veya SP500 Total Return vs SP500, NDX vs NASDAQ Total Return...

Veya bizde Bist-100 ile Bist-100 Getiri Endeksine bakın...(XU100 vs XU100_CFNNTLTL) ama 2018 de başlandı hesaplanmaya..

Yani temettüyle hisse geri alımı yapılsaydı, aynı düzeltilmiş endekste yeni fiyattan hisse miktarı artacak ve müteakip dönem o ilave alınanların da bileşik faiz gibi etkisi olacaktı. Tam emin değilim ama, buna benzer bir şeyler olmalı farkı...

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Kılıçtaroğlunun babala TV programı kötü mü geçti ki Çarşamba yayınlanacaktı hala yayınlanmadı. Oraya gelen yandaş yada muhalif izleyiciler çogunlukla adamın içinden geçmeye çalışıyor. Sorular örgütlü mü çogunlukla telefondan okuyor gençler. Çok merak ettim Kemal beyi.
    M.İnceyi fena yapmışlardı.
    Kemal beyi de saat 21.30’da izleyeceğiz .
    Büyük risk aldı programa katılarak.

Kemal Kılıçdaroğlu, bütün tuşlara aynı anda basarak bölümü geçmeye çalışıyor gibi.

6. Data var. Sorun değil.

Mesele hesaplama metodu.. ve de bir işe yarayabilmesi için bir başka değere göre yargılama yapabilme..

2013 den beri, Yetki merciinin , ısrarlı tutumu, gerçek dolar ve gerçek enflasyon değerini saklaması nedeni ile ortada bariz bir,

metodsuzluk var..Bunun için ne yapılabilir ?

Çeşitli çalışmalar olabilir..

1-Temettü ile gereken, istediğiniz çalışmayı , hesaplama şeklini yazarsanız, yapabiliriz. Çıktı ne işe yarar , şimdilik bilemiyorum.

2-Altına göre değerlendirme, toplumumuzun altın sevdası da göz önüne alındığında , bana makul görünüyor.

Senedin (değerin) usd ederinin, ons altın ederi.. Hesap kolay.

3-Dolardaki enflasyonunu, 10 yıllık USA tahvillerinin bileşik getirisi ile hesaplarız , sorun değil

ancak ülkeler arası enflasyon farkı dediğimizde, yine "yalan data" devreye giriyor. Hem orda hem burda..

Yinede hesaplanabilir.

Günlük fon değerinin $ cinsi ederi.. (ZİRAAT Kısa vadeli tahvil -TZV)

Bu ikisinin yataya yakın gitmesi gerekir , adam gibi yönetilen bir sistemde.. Parani faizde yada $ da tutmanın eşit olası gibi..

Mesela NDX lin skalada 2009 dibinden (Şubat 2009) son zirveye % 1388 artmış ama NDX Total Return aynı bölgede % 1633 artmış...Üstelik Nasdaq çok da temettü verilen bir endeks değil..

8. EREĞLİ_ONS ALTIN..

oldukça makul..

Sayfa 91/1003 İlkİlk ... 41818990919293101141191591 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •