Sayfa 194/246 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244 ... SonSon
Arama sonucu : 1961 madde; 1,545 - 1,552 arası.

Konu: GBPUSD (Cable)

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Hızlı ve araştırmacısınız. Yeni bir indikatör peşinde oduğunuza göre keşfetme duygusu ve liderlik vasfınızda ileri olmalı.
    Adınızda Selim yanlışım yoksa. Adaş olacakmışız ...benimde adımı Selim yada Süleyman koyacaklarmışdı itiraz edilmiş
    Yapay Zeka sağ olsun

Google 'da araştırma yapmaktan çok daha kolay. Aynı soruyu farklı farklı açılardan sorup daha geniş bilgi almaya çalışıyorum genelde ve işe yarıyor.

Ben adımı çok sevmiyorum. Fazla "anasının kuzusu" havası estiriyor. İyi ki Selim koymamışlar. Süleyman koysalarmış.... Muhteşem Yüzyıldaki Süleyman geldi aklıma. Halit Gencer öyle role girmiş ki, gerçek Kanuni Sultan Süleyman gelse yanında feyk gibi dururdu...
    DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    Hedef tamamlandı (beni STOP ettikten sonra)

Buralardan bir tepki gelmesi muhtemel diye kenarda bekliyorum.

Ve, tepki geldi. iyi ki hırs yapmamışım.

Yapay Zeka sağ olsun

Google 'da araştırma yapmaktan çok daha kolay. Aynı soruyu farklı farklı açılardan sorup daha geniş bilgi almaya çalışıyorum genelde ve işe yarıyor.

Ben adımı çok sevmiyorum. Fazla "anasının kuzusu" havası estiriyor. İyi ki Selim koymamışlar. Süleyman koysalarmış.... Muhteşem Yüzyıldaki Süleyman geldi aklıma. Halit Gencer öyle role girmiş ki, gerçek Kanuni Sultan Süleyman gelse yanında feyk gibi dururdu...
    Kendinden şüpheye düşerdi demi Gerçekden iyi role girmişdi.

"iyiki Selim koymamışlar "dediğinize göre isminiz Selim değil.
    "Süleyman koysalarmış" dediğinize göre Süleyman da değil.
    Adaşım şeklinde hitap etmediğinize göre Yavuz da değil.

Geriye kaldı x -3 dene . Buluruz bir gün elbet daha yaşımız 50 henüz genciz
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Aasch Deneyiyle alakalı kısmı okudunuz mu bilmiyorum.

Sırf dostane muhabbete dahi gelseniz, her bir farklı ses ya da eleştiri bazı kapıları açar. O deneyde bu da vurgulanıyor. Mesela 7 rakamından bahsettiniz, ben şu anda onu araştırıyorum. Birileri bunu FX e uygulamış mesela 7 tane Nota mantığıyla (sanırım MURREY MATH mantığı bu). İyi ki demişsiniz yani...

Aasch deneyini izlemediyseniz özet geçeyim: 5-6 öğrenci üzerinde deney yapıyorlar. Bunlardan 1 tanesi hariç diğerleri önceden deneyi yapan kişi ile görüşüyor. Deneyi yapan kişi onlara cevaplaması çok kolay olan sorular soracağını söylüyor. Ve onlardan ağız birliği yapmışçasına bazı sorulara hep birlikte aynı yanlış cevabı seçmelerini istiyor. Deney başlıyor, tıpkı önceden kararlaştırıldığı üzere deneyi yapan kişi görsel ve bapbasit sorular soruyor. Çocukların bile bileceği sorular yani. Gruptaki çoğunluk ağız birliği yapmışçasına yanlış seçeneği seçince, olaydan habersiz olan öğrenci de tartışmasız aynı yanlış cevabı seçiyor. Tekrar tekrar yapıldığında hep aynı şey yaşanıyor. O tek öğrenci "herkes aynı cevabı veriyorsa bir bildikleri vardır" diye düşünüyor.

Deneyin diğer aşamalarında anlaşmalı öğrencilerden bazıları doğru cevabı veriyor (çoğunluk yine yanlış cevap veriyor). Bu aşamada olaydan habersiz öğrenci %75 kalabalıktan kopabilme cesareti gösteriyor.

Velhasıl kelam, farklılık iyidir, bizi besler...

Yazılarınızın tamamını okuyamadım.Kısa olanları seçtim.Haftasonu çocuklardan fırsat kalırsa başdan sona okumayı düşünüyorum.

Aykırı olmak enerji harcamayı gerektiriyor efor ve güç gerektiriyor.
    "he de geç" daha kolay belkide .

Aykırılık akıntıya karşı çekilen kürek
    Nerde bizde bu yaşda o enerji o yürek
    Koyver sandalı bırak uğraş bitsin
    "he de geç " babam yazdıklarımı unut gitsin .

Öyle deme farklılıkdır bizi biz yapan.
    önemsiz olsa hepimizi bir yaratırdı ;rabbim ne güzel yaratan .
    Cahil kalmışsın üstelik pissinde be adam
    Belliki olmamış sana "Aasch deneyinin" özünü doğrusunu anlatan.

İlki kötü cahil adam pisyedili
    Son kıta ona doğruyu anlatan sn Selym.

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Yazılarınızın tamamını okuyamadım.Kısa olanları seçtim.Haftasonu çocuklardan fırsat kalırsa başdan sona okumayı düşünüyorum.

Aykırı olmak enerji harcamayı gerektiriyor efor ve güç gerektiriyor.
    "he de geç" daha kolay belkide .

Aykırılık akıntıya karşı çekilen kürek
    Nerde bizde bu yaşda o enerji o yürek
    Koyver sandalı bırak uğraş bitsin
    "he de geç " babam yazdıklarımı unut gitsin .

Öyle deme farklılıkdır bizi biz yapan.
    önemsiz olsa hepimizi bir yaratırdı ;rabbim ne güzel yaratan .
    Cahil kalmışsın üstelik pissinde be adam
    Belliki olmamış sana "Aasch deneyinin" özünü doğrusunu anlatan.

İlki kötü cahil adam pisyedili
    Son kıta ona doğruyu anlatan sn Selym.
    Şair olduğunuzu bilmezdi bu fani
    Borsayla, hisseyle ne alaka dimi yani
    "He" de, geçiver gari

Benim şiir oldu ege yöresinden
    Laf açılmışken, sual olunmaz töresinden, efesinden
    Daha kurcalamayayım, ben anlamam ötesinden, berisinden

Haftasonu bulursanız vakit,
    Siz de olacaksınız şahit
    Deneylerdir, ilimdir en hakiki mürşit

Selamlar

Şair olduğunuzu bilmezdi bu fani
    Borsayla, hisseyle ne alaka dimi yani
    "He" de, geçiver gari

Benim şiir oldu ege yöresinden
    Laf açılmışken, sual olunmaz töresinden, efesinden
    Daha kurcalamayayım, ben anlamam ötesinden, berisinden

Haftasonu bulursanız vakit,
    Siz de olacaksınız şahit
    Deneylerdir, ilimdir en hakiki mürşit

Selamlar
    İlim rehberdir ilim matematik
    Hasta oyuncuyum mutlu olurum kazanırsam bir tik.
    Adana'ya benzer yazın İzmir'in havası
    Şairim dersem çokca yemiş olurum şairlerin hakkını.

not:Nasipse okurum haftasonu sn Selym.
    Teknik analizi 1998 den beri boşladım.ilk 10 yıl grafikler herşeyden önce geliyordu.
    Borsada iki evrem oldu. 1988-1998 ,1998- ve günümüz.
    Hiç bakmıyor değilim ama üzerinde çalışma yapmam grafiklerin.Zaten iyi de değilim.
    (eskiden milimetrik kağıtlara kendim çizerdim grafikleri.El emeği göznuru o zamanlar metastock programı filan benim için ulaşılabilir değildi ) o yıllarda lise ve üniversite öğrencilik yıllarıma denk geliyor. Maximum züğürt olduğumuz yıllar.En azından benim öyleydi.

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Akıntının tersine işlem açtım ...

Daha doğrusu şöyle bir şey var, söylemezsem çatlarım. Bekleyen ALIM işlemi (BUY LIMIT) yerleştirdim. 3 saat geçti ve işlem gerçekleşmedi, fiyat oraya gitmedi yani. Yeter artık deyip kendim manuel işlem açtım. 5 dakika geçmedi, ve fiyat 3 saattir gitmesini beklediğim seviyeye gitti. Sanki inadına yapıyor...

Neyse, XAUUSD hem W1, hem de D1 trend aşağı yönlü. Ben maceraya atlayıp buradan H4 zaman diliminde ALIM işlemi yaptım. Bu işlem için önemli olduğunu düşündüğüm bir seviyeyi (2002-2000 arası kırmızı bölge) hedef seçtim. REM düşük olduğu için, içim rahat (Mavi Renkli Çizgi = SL)...

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    İlim rehberdir ilim matematik
    Hasta oyuncuyum mutlu olurum kazanırsam bir tik.
    Adana'ya benzer yazın İzmir'in havası
    Şairim dersem çokca yemiş olurum şairlerin hakkını.

not:Nasipse okurum haftasonu sn Selym.
    Teknik analizi 1998 den beri boşladım.ilk 10 yıl grafikler herşeyden önce geliyordu.
    Borsada iki evrem oldu. 1988-1998 ,1998- ve günümüz.
    Hiç bakmıyor değilim ama üzerinde çalışma yapmam grafiklerin.Zaten iyi de değilim.
    (eskiden milimetrik kağıtlara kendim çizerdim grafikleri.El emeği göznuru o zamanlar metastock programı filan benim için ulaşılabilir değildi ) o yıllarda lise ve üniversite öğrencilik yıllarıma denk geliyor. Maximum züğürt olduğumuz yıllar.En azından benim öyleydi.
    Kaldıraç kullandığım için "nokta atışı işlem yapmaya" odaklanıyorum. Dolayısıyla grafikleri ölçe biçe ölçe biçe .... (Açık olayım, temel analize benim kafam basmaz) FX 'de kaldıraç cazibesine kapılmayan yoktur herhalde. Borsa da kaldıraç cazibesi FX kadar yok galiba. Belki de o yüzden grafiklere bakmadan içiniz rahat ediyordur.... yoksa neye göre SL konulur, neye göre hedef belirlenir ki? (sesli düşündüm).

Belki de bizim EXCEL formülü gibi formülleriniz vardır :P

Sayfa 194/246 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •