Herkese slm.
sn selym vasıtasıyla iki başlığı takip etmeye başladım.
Zincirleme reaksiyon oldu.
Sn selym dostumun yazısı dikkatimi çekti .Takipdeymiş.(sonuçta bizde "kapanışmetre"nin yazıcısıyız 
Derken sayfasında GBPUSD haricinde Au geçince ve Goldrush sayfasını gördüm.
Derken "Goldrush" a bakınırken. 2 saygın dostumu gördüm.( sn başkara ve sn Luckyplayer) .
Pek altında pozisyon almam.
Yalnız şöyle bir sıralama var gibi sanki ama tamda emin değilim.İddialı konuşabilecek bilgi düzeyim yok.Yazdıkalrım kesin öyledir şeklinde algılanmasın lütfen.
Amatörce görüşlerim........
a-Altın yükselir
b-Yükseldikce yatırımcı ilgisi artar.
c-Yükselen fiyatlar düşük fiyat nedeniyle kapanmış madenlerin tekrar açılmasına vesile olur.
d_Yüksek fiyatlar ziynet altın talebini düşürür ( düşükken bilezik alanlar misal bileziğini bozdurur,takılar yarımdan çeyreğe düşer gibi gibi )
e- fiyat arz talep dengelenip doyum noktasına ulaştığında tersi işler.
( fiyatlar azalır,azalınca yatırımcı ilgisi(sürü) azalır. ziynete talep artmaya başlar,düşen fiyatlar madenlerin birer birer kapanmasına sebep olur vs vs..)
(Bunların arasında büyük altın rezervi olan M.B larının alım ve satımlarını es geçtim araya bir yere sıkıştırmak lazım).
(faiz ile ilişkisini de es geçtim ).(döngüler uzun .uzun olduğu için ülkelerdeki enflasyon haliyle banknotları biz deki kadar olmasada yüzde 3-5 yıllık aşındırıyor.Hesaba katmadım.)
Bunlardan başka birçok sebep var diyorlar Hintlilerin takıları vs ama o kadar derinlemesine incelemedim.
Son düzenleme : pisyedili01; 26-05-2023 saat: 15:15.
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
Yer İmleri