Herkese slm.
sn selym vasýtasýyla iki baþlýðý takip etmeye baþladým.
Zincirleme reaksiyon oldu.
Sn selym dostumun yazýsý dikkatimi çekti .Takipdeymiþ.(sonuçta bizde "kapanýþmetre"nin yazýcýsýyýz 
Derken sayfasýnda GBPUSD haricinde Au geçince ve Goldrush sayfasýný gördüm.
Derken "Goldrush" a bakýnýrken. 2 saygýn dostumu gördüm.( sn baþkara ve sn Luckyplayer) .
Pek altýnda pozisyon almam.
Yalnýz þöyle bir sýralama var gibi sanki ama tamda emin deðilim.Ýddialý konuþabilecek bilgi düzeyim yok.Yazdýkalrým kesin öyledir þeklinde algýlanmasýn lütfen.
Amatörce görüþlerim........
a-Altýn yükselir
b-Yükseldikce yatýrýmcý ilgisi artar.
c-Yükselen fiyatlar düþük fiyat nedeniyle kapanmýþ madenlerin tekrar açýlmasýna vesile olur.
d_Yüksek fiyatlar ziynet altýn talebini düþürür ( düþükken bilezik alanlar misal bileziðini bozdurur,takýlar yarýmdan çeyreðe düþer gibi gibi )
e- fiyat arz talep dengelenip doyum noktasýna ulaþtýðýnda tersi iþler.
( fiyatlar azalýr,azalýnca yatýrýmcý ilgisi(sürü) azalýr. ziynete talep artmaya baþlar,düþen fiyatlar madenlerin birer birer kapanmasýna sebep olur vs vs..)
(Bunlarýn arasýnda büyük altýn rezervi olan M.B larýnýn alým ve satýmlarýný es geçtim araya bir yere sýkýþtýrmak lazým).
(faiz ile iliþkisini de es geçtim ).(döngüler uzun .uzun olduðu için ülkelerdeki enflasyon haliyle banknotlarý biz deki kadar olmasada yüzde 3-5 yýllýk aþýndýrýyor.Hesaba katmadým.)
Bunlardan baþka birçok sebep var diyorlar Hintlilerin takýlarý vs ama o kadar derinlemesine incelemedim.
Son düzenleme : pisyedili01; 26-05-2023 saat: 15:15.
Yatýrým uzmaný deðilim .Aracý kurumlarda bolca uzman ve uzman görüþleri var.
Yer Ýmleri