borsacının ömrü bu dürzü palanın hareketlerini tahmin etmeğe çalışmakla geçiyor
Secbul nerdesin sen anlıyosun bu işlerden yap bi tahmin bakalım dövecek mi sevecek mi![]()
borsacının ömrü bu dürzü palanın hareketlerini tahmin etmeğe çalışmakla geçiyor
Secbul nerdesin sen anlıyosun bu işlerden yap bi tahmin bakalım dövecek mi sevecek mi![]()
Dün akşamdan beri millet takılmış marjin call hikayesine yok spotta mal satıcaklarmış , yok şu kadar para getirmeleri gerekirmiş vspeki fiziki uzlaşma ile spottan mal alamazlar mı , bunların içinde hedge ve arbitraj işlemleri de var piyasanın.
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
dünkü kapanışın da üstünde açtı. artık aşırı alım bölgesine geldi. yeni maliyet yapmak artık çok gereksiz.
mc saatine kadar tutup sonra sıra öbür dervişe geçebilir.
audentes Fortuna iuvat
valla yüksek nüfus ülkelerin kalkınması için yeterli değildir. Önemli nitelikli nüfus ve bu nitelikli nüfus hangi pozisyonlarda yeraldığıdır. Eğer yüksek nüfus yeterli olsaydı pakistan, mısır gibi ülkeler çok daha iyi durumda olurlardı.
Hep konuşulan katma değerli ürün üretimi için nüfustan ziyade nitelikli işgücüne ihtiyaç var. Ülkemizde uzun zamandır niteliksiz işler için işgücü bulmak birçok işletme için oldukça zor. Suriyeliler burada devreye giriyorlar, ucuz işgücü olarak niteliksiz işleri yapıyorlar. Ama Suriyelilerin de çoğunluğu da burada bulunmaktan, bu şekilde çalışıp yaşamaktan memnun değiller. Burada da aslında hem Suriyelilerin hem de bizlerin aleyhine işleyen geri kabul anlaşması devreye giriyor. Suriyelileri de mecburen burada yaşamaya mecbur bırakıyor. Geri kabul anlaşması olmasa Suriyelilerin de ciddi kısmı AB ülkelerine gitmeye çalışır.
Bize şuan biçilmiş rol ülkede milyonlarca sığınmayıcı tutup AB ye gitmelerini engellemek.
Geçenlerde Afganistan ve İran'ın çatıştığı haberleri vardı. O çatışmaların nedeni su. Afganistanın su kaynakları çok çok az, tamamen kapalı bir ülke. Pakistan da 15-20 yıla ciddi susuzluk yaşayacak. Yani bu 2 ülkeden bile sadece milyonlarca sığınmacının bu coğrafyaya geleceğini beklemek normal. O nedenle akıllı ve uzun vadeci planlarla bu sığınmacı konusu yönetilmezse bu coğrafyada 20-30 yıla kadar azınlık olabiliriz.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Zopaya erken başladı, ayıp bişii
Hamdım Piştim Yandım
günaydın .. kolay gelsin .. ... bugün ilk trade hakkımı sokm de kullandım 27,36 aldık bakalım kısmet ..
Yatırım Tavsiyesi Değildir. extended (epik) wave5 rally started@06.11.2024
Gençler günaydın.......Nasıl gidiyor.....bol kazançlar.....
Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.
Yer İmleri