Sayfa 185/210 İlkİlk ... 85135175183184185186187195 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 1,473 - 1,480 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1. Gürkan BEYİN arbitrajla İLGİLİ GÖRÜŞLERİ

Haziran vade pay vadeli arbitraj fırsatları .
    Ortalama yıllık %70 falan denk geliyor.
    Pozisyon taşıdıkları için orası spottan çok daha fazla hızlı gidiyor.
    % 6 gibi bir makas var.
    Bu kadar makası bırakıyorlarsa ben genelde arbitraj yapmıyorum Sus payını istemem kutuma gideceğim.

2.  Alıntı Originally Posted by ekmekarasiekmek Yazıyı Oku
    ben kontrati shortlarken uyari gelmisti. uzlasma olmayacak, son 3 gun icinde ters islemle kapatmalisiniz seklinde uyari almistim. sizde de oldu mu bu yoksa sadece isctr0623 icin mi gecerli?
    İşcep mobil için öyle, fiziki uzlaşma yaptırmıyor, üç gün kala kendiniz kapatmalısınız yoksa iki gün kala onlar kapatır.
    Kendiniz 22-23 haziran gibi gün içi piyasa durgunken hisseleri satıp hemen peşinden viop kontratta da alım yaparak pozisyonu kapatın.

3.  Alıntı Originally Posted by ekmekarasiekmek Yazıyı Oku
    100 tane ISCTR payını 11,46 maliyetle aldım. 1 tane de 0623 ISCTR kontratı 12,14 maliyetle shortladım. paylara 1146 tl, teminata da 320 tl yatırdım. toplam 1466 tl. ben şimdi bu işlemden nasıl kar edeceğim? pay tarafında 0 kar yazıyor, viopta k/z 2,0 yazıyor. yani bu işlemleri kapatınca sadece 2 tl mi kar olacak?
    Hisselerden yani 1146 liradan 68/11.46= %5.9 kar edeceksiniz. Teminata da gecelik faiz işleyecek, yıllık %30 dolayında oranla. Bu ikisinin bileşkesi kadar kazancınız olur. Komisyonlar düşülecek. Bu arada isbankasi artarsa teminat tamamlamanız gerekebilir.
    Uygulamada görüneni kafaya takmayın, kendiniz hesaplayın. Uygulamadan bakacaksınız da kar zarar durumuna akşam piyasa kapanınca bakın gündüz düzgün güncellenmiyor.

4. Girdik bakalım bi tutam XU030

AL SAT MARJ GÜN MK BRÜT
    XU030 5,478 5,879 401.00 26 91.28% 102.76%
    XLBNK 4,013 4,259 246.00 26 74.92% 86.06%

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,163
    Bear_Bull
    @BearBull26

6.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Hisselerden yani 1146 liradan 68/11.46= %5.9 kar edeceksiniz. Teminata da gecelik faiz işleyecek, yıllık %30 dolayında oranla. Bu ikisinin bileşkesi kadar kazancınız olur. Komisyonlar düşülecek. Bu arada isbankasi artarsa teminat tamamlamanız gerekebilir.
    Uygulamada görüneni kafaya takmayın, kendiniz hesaplayın. Uygulamadan bakacaksınız da kar zarar durumuna akşam piyasa kapanınca bakın gündüz düzgün güncellenmiyor.
     Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    İşcep mobil için öyle, fiziki uzlaşma yaptırmıyor, üç gün kala kendiniz kapatmalısınız yoksa iki gün kala onlar kapatır.
    Kendiniz 22-23 haziran gibi gün içi piyasa durgunken hisseleri satıp hemen peşinden viop kontratta da alım yaparak pozisyonu kapatın.
     Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    hisse başına 0.68 kuruş karla 100adet ısctr hissenizi haziran vade sonu satmış bulunuyorsunuz.
    toplam 68 tl kar yazmışsınız.
    tabi bu 68 kardan hisse alım satım komisyonlarını çıkarıp viop teminat tarafından gelecek faizleri ekleyeceksiniz.
     Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    bugün spottan aldığınız ısctr hisselerini 30 haziran vade günü için vioptan sattınız.
    hisse başı 0.68 kuruş olaraktan toplamda 68 tl kar elde ettiniz.
    ancak bu karınızın gerçekleşmesi için 30 haziran tarihine kadar bekleyeceksiniz.
    eğer vadeli fiat ile spot fiat farkı 30 hazirandan önce kapanırsa yani eşitlenirse vadesinden önce kapatabilirsiniz.
     Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Arkadaş güzelce yazmış. İlave olarak bu işlemi mesela gübre fabrikalarında yapmış olsanız 257,80 TL Spot alış fiyatı, 100 adet=25.780TL eder. 30 Haziran vadeli kontrat 276 TL 1 Kontrat(100 adet)=27.600TL Vade sonuna kadar beklendiğinde 2 tarafın fiyatları eşitlenecek( aynı bugün mayıs vadelilerde olduğu gibi ) böylece vergiler hariç 1.820 TL karınız olabilecektir.
    Aylık %7,05 yıllık %85 civarı brüt bileşik kazanç söz konusu.
    hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. işcep mobil ile bu işlemleri yapmak epey zormuş. sizce manuel arbitraj için en uygun arayüzü hangi aracı kurum sunuyor?

7. işcebin vade sonu otomaik uzlaşmaya gitmemesi ve arayüzü beni epey soğuttu. sizler neler kullanıyorsunuz?

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by ekmekarasiekmek Yazıyı Oku
    işcebin vade sonu otomaik uzlaşmaya gitmemesi ve arayüzü beni epey soğuttu. sizler neler kullanıyorsunuz?
    sizin ilk bilmeniz gereken maliyet hesabı... aracı kurumdaki hesap özeti kısmında yazan maliyet sütununun altında yazan rakamlar dikkate alınmaz çünkü orada yazan maliyet alışların ortalama maliyetidir. işlem maliyetlerine fifo usulü , gerçekleşen işlemler sekmes,nden iki tarih arası seçerek bakılır... önce muhasebe maliyet mantığına iyicene hakim olun. gerekirse daha ayrıntılı yazarım anlaşılmadı ise
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Sayfa 185/210 İlkİlk ... 85135175183184185186187195 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •