Sayfa 279/1003 İlkİlk ... 179229269277278279280281289329379779 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 2,225 - 2,232 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

Benim yazımda reis getirmedi,onun suçu değil tarzında bir ima mı var ,anlıyamadım konuyu,elbet tüm olan biten reisin suçu,reis demeyelim de bu deli gömleğini bize giydiren güçlerin suçu,reis bir sembol reis olmasa meis e son 20 yıllık politikayı izletirlerdi.Olay bence çok boyutlu.Boyutlardan biri de bu kadar yanlışlığı hala onaylayan halkın aymazlığı,kurnazlığı,oportunistliği.

zamanında kenan evren darBe yaptı.Evren darbe yapacağı zaman emekliliği gelmiş emekliliğe hazırlanan bir paşaydı.Olaylar ve zaman öyle gelişti birileri darbeye karar verdi,kahraman türk ordumuz da yaptı,sonra cıa bizim çocuklar başardı dedi.Evren darbeyi yapmak istemeseydi ne olurdu,o darbe olmazmıydı,yapacak başka bir paşa bulmazlarmıydı O darbe sayesinde özal geldi,ilk özelleştirmeleri gündeme alan oydu,sonra bizi dünyaya açtı,evren bu arada erbakandan fazla imam hatip lisesi açtı.Tarihimizde en çok imam hatip lisesi açan lider kenan evrendir.Sonra o imam hatip liselerinden yetişen kadrolar 2000 sonrası yönetime geldiler fala.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Akılcı politikalara ihtiyacımız var demek, bundan öncekiler akılcı değildi, dolar ve faiz akılcı bir yerde değil demek.

Herkes dövizin düşmesini beklerken yarın yukarı yönlü hızlanırsa şaşmamak lazım. Piyasa KK yı fiyatlarken de döviz yukarı gidiyordu .

4.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bunlara oy verenler dusunecek artik.

Beter olsunlar.
    Oy verenler tüike göre,
    Vermeyenler enaga göre mi zam alacak[emoji30]

5. Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama: Rasyonel bir zemine dönme dışında seçenek kalmamıştır.

Rasyonel Zemin müziği.
    https://www.youtube.com/watch?v=p3WNLMEOFK8
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

6.  Alıntı Originally Posted by ypartal Yazıyı Oku
    Oy verenler tüike göre,
    Vermeyenler enaga göre mi zam alacak[emoji30]
    Şimdiye kadar ohh olsun, bunlara oy veren bunu hak ediyor lafını duydum ki. Bu kadar saçma bir şeyi, bir yerden duydukları için papağan gibi mi tekrar ediyorlar yoksa her şeyin farkındalar ama trollük mü yapıyorlar onu anlamıyorum.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

7. selam, bence bu adım kkm sarmalından kurtulmak için atıldı. kur, faiz, borsa, banka, piyasa vs. görev değil.

bilirsiniz iktisadın babaları olarak kabul edilen; keynes ve adam smith bazı teoriler ortaya koyarak ün ve yeni iktisadın temelini oluşturmuşlardır. son yüzyılda bu adamların teorilerinden yararlanılmış ve bu zamana kadar ayakta kalınmıştır.

mesela büyük buhrandan çıkışı keynes amcanın "bas bas paraları leyla'ya bi daha mı gelcez" dünyaya teorisi ile atlatmışlardır. (para basmak, parasal genişleme)

bunları neden anlattım. şu an bu kkm işi için "dünya üzerinde" bir teori yok. teori getirecek bir iktisatçı yok. bu işi çözen kişi ekonomi nobelini alır.
    kırk gün bir tüccar ve kurt

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    bırakın nobel almayı, böyle bir teori uluslararası literatürde konu bile olamaz.

bu ancak Türkiye, Arjantin, Mısır vs gibi ülkelerde görülebilecek saçma sapan bir hikaye..
     Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    bunları neden anlattım. şu an bu kkm işi için "dünya üzerinde" bir teori yok. teori getirecek bir iktisatçı yok. bu işi çözen kişi ekonomi nobelini alır.

Sayfa 279/1003 İlkİlk ... 179229269277278279280281289329379779 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •