Sayfa 312/1003 İlkİlk ... 212262302310311312313314322362412812 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 2,489 - 2,496 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

Bankalar , serbest piyasanın üzerinde döviz alış kuru uygulamaya başladılar.
    Bu sayede;
    1) Elinde, kasasında , yastık altında cash dövizi olanları nakit getirip bankadan bozmaya davet ediyorlar.
    2) DTH hesaplarında dövizi olanlar da nakit çekmeyip, bankadan bozmaya davet ediyorlar.
    3) Bankalar, döviz satış kurunu serbest piyasa satış kurunun çok üzerinde tutarak benden döviz alma diyorlar.
    4) Dövizler sisteme girdikçe döviz rezervlerinin artmasına katkida bulunur. (-76 milyar zor kapanır o ayrı)

2.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Bence hedef neresiyse oraya kadar yukarı çekip oradan yabancı büyük birkaç baba yatırımcıyı uygun gördükleri bir noktadan sokacaklar.

Belki 30-50-100 milyar$ bile sıcak para girebilir bir anda. Rakamı atıyorum ama büyük bir rakam olursa şaşırmam.

Ben dövizde kademeli olarak "net satıcı" pozisyonuna girerim belli bir değerden sonra.

Birşey bildiğimden veya duyduğumdan demiyorum. Geçmiş dolar grafiklerine bakınca bunu hep yapmışlar. Tekrar yapacaklardır. Neticede aynı kafa. Hızla yukarı çek, panikle aldırt, büyük sıcak parayı sok, dolar şoka girsin, elinde dolar olanları terso, dışarıdan gelen büyük sıcak paraya da kıyak.

Kapalıçarşı ya gidip sorun. Büyük döviz talebi olan var mı? Yok diyeceklerdir. Bankalar ve Finans kuruluşları alıyordur. O sebeple bu teoriyi değerlendiriyorum.
    Döviz piyasasına hisse mantığında bakmışsınız. Dövize talep bitmez. Yıllık artık 360-370 milyar dolar ithalat yapıyorsun. 5 ayda 56 milyar dolar dış ticaret, 3 ayda 23 milyar dolar cari işlemler açığı vermişsin. Bunlar hep dövize taleptir. Neyle karşılarsın açığı? Karşılayamazsan ithalat yapamazsın. Ya rezervden satarsın, ya yüksek orandan borçlanırsın eğer dışarıdan cash gelmiyorsa. Öyle vurkaç yapacak paraya da ihtiyaç yok. Uzun dönemli buraya park etmeye niyetli para lazım. Döviz ve/veya TL mevduata gelecek, uzun vadeli DİBS lere gelecek, özel şirket tahvillerine gelecek, şirket alacak, sıfırdan yatırım yapacak para lazım. Kısa vadeli vurkaça gelen paranın çıkışı çok daha acı oluyor. Onlar içinde sancılı oluyor zira. Yaşadık bunları.

Yatırım amaçlı bireysellerin döviz talebi bizim ithalat ve dış borç ödememiz için gereken dövizin yanında devede kulak bile değil.

Döviz olması gerektiği yerin altında kaldıkça talep artar. Ucuzdan alıp dış borç ödemek isteyen olur, bireysel ihtiyaçlar nedeniyle ithalat patlar, şirketler, üreticiler ithal ara mal, ham maddeye yüklenir stok çalışır.

3. Mevcut durumda kankamız Araplar bile yatırıma gelmiyor adam gibi. Desteği swap ya da döviz depo ile atıyorlar sadece. Sadece güven değil, önünü kesin olarak görmesi, iyi para kazanacağından emin olması lazım gerçek yabancı yatırımcının gelmesi için.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    bazı arkadaşlar belli bir kur seviyesinden 30-50-100 milyar usd sıcak para girişi bile olabilir demişler.

bu ancak 30 -50 -100 milyon usd olur.

bu şartlarda yabancı fonun bu ülkeye para sokması imkansız!!

100 milyar usd zaten tarihimizde görülmemiş bir hikaye

5. Şimşek ile beraber yeni bir özelleştirme furyasinin başlaması da çok olası. Artık elde avucta, kıyıda köşede para edecek, döviz getirecek ne varsa kelepir fiyattan gider. Zira dövize ulaşmanın en kestirme yolu özelleştirmeler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    bu arada kapalıçarşı uyanmış 21.57 alış nadirde

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    kısada borsadan çıkış ve çıkan bu para ile dolara ciddi talep bekliyorum.

orta vadeli borsada beklentim 12.000 endeks

ama önce acı reçeteyi görmeden olmaz

Sayfa 312/1003 İlkİlk ... 212262302310311312313314322362412812 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •