Artan

61,60 10 18:10
6,93 10 18:10
70,40 10 18:10
54,95 9.99 18:10
18,08 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

143,40 -9.98 18:10
136,70 -9.95 18:10
5,35 -9.93 18:10
102,80 -9.82 18:10
3,34 -9.73 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.607.356.284,25 18:10
7.591.540.594,46 18:10
7.262.691.453,02 18:10
7.259.808.316,80 18:10
6.876.065.189,00 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8022 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    bu gün tatlı bir telaş var çok ponçik bir şekilde alımları sürekli yukarı yönlü güncelliyorlar.
    Bence hedef neresiyse oraya kadar yukarı çekip oradan yabancı büyük birkaç baba yatırımcıyı uygun gördükleri bir noktadan sokacaklar.

Belki 30-50-100 milyar$ bile sıcak para girebilir bir anda. Rakamı atıyorum ama büyük bir rakam olursa şaşırmam.

Ben dövizde kademeli olarak "net satıcı" pozisyonuna girerim belli bir değerden sonra.

Birşey bildiğimden veya duyduğumdan demiyorum. Geçmiş dolar grafiklerine bakınca bunu hep yapmışlar. Tekrar yapacaklardır. Neticede aynı kafa. Hızla yukarı çek, panikle aldırt, büyük sıcak parayı sok, dolar şoka girsin, elinde dolar olanları terso, dışarıdan gelen büyük sıcak paraya da kıyak.

Kapalıçarşı ya gidip sorun. Büyük döviz talebi olan var mı? Yok diyeceklerdir. Bankalar ve Finans kuruluşları alıyordur. O sebeple bu teoriyi değerlendiriyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Bence hedef neresiyse oraya kadar yukarı çekip oradan yabancı büyük birkaç baba yatırımcıyı uygun gördükleri bir noktadan sokacaklar.

Belki 30-50-100 milyar$ bile sıcak para girebilir bir anda. Rakamı atıyorum ama büyük bir rakam olursa şaşırmam.

Ben dövizde kademeli olarak "net satıcı" pozisyonuna girerim belli bir değerden sonra.

Birşey bildiğimden veya duyduğumdan demiyorum. Geçmiş dolar grafiklerine bakınca bunu hep yapmışlar. Tekrar yapacaklardır. Neticede aynı kafa. Hızla yukarı çek, panikle aldırt, büyük sıcak parayı sok, dolar şoka girsin, elinde dolar olanları terso, dışarıdan gelen büyük sıcak paraya da kıyak.
    İşlemleri yaparak piyasayı yönlendirenler ve onların yakınları banko kupona oynayıp malı götürüyorlar, hiçbir şeyden haberi olmayanlar ise grafiklere bakıp çizgiler çiziyorlar burada destek burada direnç var vs vs

Sat tuşuna ne zaman basılacağını bilmedikten sonra bu hareketlerden para kazanmak zor. İmkansız değil ama rulet oynamak gibi. Şans lazım...

3. Geçmişte 10 liradan gaza bir yüklendiler 18 liraya kadar grafiklere destek direnç hepsi paramparça oldu

Hatta 9 lira falandı galiba bir sürü adam bilmiş bilmiş 10 lira olmaz abi ülke batar diye sayıklıyolardı

4.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Geçmişte 10 liradan gaza bir yüklendiler 18 liraya kadar grafiklere destek direnç hepsi paramparça oldu

Hatta 9 lira falandı galiba bir sürü adam bilmiş bilmiş 10 lira olmaz abi ülke batar diye sayıklıyolardı
    DolarTL 18 den sonra çok uzun süre yatayda sardı ve alanlar epey zarar yazdı diğer yatırımlara göre. 18 de iken vatandaş dolara saldırdı, kitlediler, yabancı balinalar büyük satışlar yaparak yurda giriş yaptılar.

Burada asıl soru şu; bu hareketi aynen %99 tekrar yapacaklar. Ama dolarTL kaç iken bunu yapacaklar? Normal vatandaşın dolara saldırması sat yönünde bir işaret olacaktır.

Bunu yapacaklar konusunu tartışmıyorum bile. Bende yüksek ihtimalle.

Ancak DolarTL kaçta iken olur bu hareket? Asıl soru bu.

Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku

Kapalıçarşı ya gidip sorun. Büyük döviz talebi olan var mı? Yok diyeceklerdir. Bankalar ve Finans kuruluşları alıyordur. O sebeple bu teoriyi değerlendiriyorum.
    Döviz piyasasına hisse mantığında bakmışsınız. Dövize talep bitmez. Yıllık artık 360-370 milyar dolar ithalat yapıyorsun. 5 ayda 56 milyar dolar dış ticaret, 3 ayda 23 milyar dolar cari işlemler açığı vermişsin. Bunlar hep dövize taleptir. Neyle karşılarsın açığı? Karşılayamazsan ithalat yapamazsın. Ya rezervden satarsın, ya yüksek orandan borçlanırsın eğer dışarıdan cash gelmiyorsa. Öyle vurkaç yapacak paraya da ihtiyaç yok. Uzun dönemli buraya park etmeye niyetli para lazım. Döviz ve/veya TL mevduata gelecek, uzun vadeli DİBS lere gelecek, özel şirket tahvillerine gelecek, şirket alacak, sıfırdan yatırım yapacak para lazım. Kısa vadeli vurkaça gelen paranın çıkışı çok daha acı oluyor. Onlar içinde sancılı oluyor zira. Yaşadık bunları.

Yatırım amaçlı bireysellerin döviz talebi bizim ithalat ve dış borç ödememiz için gereken dövizin yanında devede kulak bile değil.

Döviz olması gerektiği yerin altında kaldıkça talep artar. Ucuzdan alıp dış borç ödemek isteyen olur, bireysel ihtiyaçlar nedeniyle ithalat patlar, şirketler, üreticiler ithal ara mal, ham maddeye yüklenir stok çalışır.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •