Sayfa 467/1003 İlkİlk ... 367417457465466467468469477517567967 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 3,729 - 3,736 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Yurtdışı uygun da, Schengen vizesi almak sıkıntı.
    Misal tur ile yurtdışına gitmek istesem parayı vereceğim , vize alıp alamayacağım belli değil, vize alsam, diğer tur müşterileri vize alamazsa turun iptal olma durumu var.
    Ben paramı nasıl geri alacağım?
    Deli sorular.
    Vizeniz varsa turla değil kendiniz gidin. Kalacak yeri de booking.com, airbnb gibi yerlerden ayarlayın. Ben yıllardır öyle yapıyorum...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Seçime kadar borsa düşmesin diye Varlı Fonu veya diğer birtakım kurumlar Ziraat Yatırım aracılığıyla sürekli borsada alım yaptı, buna rağmen borsa 5700lerden 4400lere kadar geriledi ki bu süreçte yabancılar sürekli satıştaydı.

Seçimden sonra ise Ziraat neredeyse hergün satışta, bofa ise alışta, YP yeniden %28 üstüne attı. Yani Ziraat borsanın düşmesini, yabancılar yükselmesini mi bekliyor anlayamadım...

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Vizesiz yurtdışı turları da diğer bir seçenek bu arada. Balkanlar, uzakdoğu, Afrika vb...

4.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Yurtdışı uygun da, Schengen vizesi almak sıkıntı.
    Misal tur ile yurtdışına gitmek istesem parayı vereceğim , vize alıp alamayacağım belli değil, vize alsam, diğer tur müşterileri vize alamazsa turun iptal olma durumu var.
    Ben paramı nasıl geri alacağım?
    Deli sorular.
    Vize işi yatırım yapmak gibidir. Ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi oluyor.

Benim ilk vizem 1 ay geçerli, 10 gün kalmalıydı. Sonraki 6 ay, sonraki 3 tanesi 1 senelik çıktı. Son aldığım 2 senelik geldi. Hiçbir zaman da turla gitmedim. Kimseye bağımlı olmayı sevmem bir işi yaparken.

Korkup hiç almasaydım, bugün başvursam büyük ihtimal 1 aylık ile başlayacaktım...

Diyoruz ya işte 20 yıl önce şunu alsaydık bunu alsaydık falan diye. Bu da aynı hesap.

Ha Avrupa'dan da sıkılıyor insan bir yerden sonra ama konu o değil. Onu da yapılacaklar listesinden çıkardım gibi. Canım sıkılınca da uçağa binip gidiyorum istediğim yere.

ytd

5. "Schengen vizesi almak için en iyi zaman bundan 10 sene önceydi, 2. en iyisi ise bugündür." -Karl Max

ytd

6.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Tutturmuşlar turizm geliri diye ancak Avrupa ülkeleri bile şuan bizden daha ucuz durumda. Değil yabancı turistlerin gelmesi, yerli turisti bile ellerinden kaçıracaklar.

Kendi adıma, tatil için ayırdığım bütçe Türkiye 'ye yetmiyor ama İtalya 'ya yetiyor.

Suriyeli ,Afgan kaçaklarla birlikte tatil yapamayacak olmam beni üzse de elden bir şey gelmiyor. Gidip gurbet ellerde gezeceğiz.
    Geçen hafta 2 kişi 8 gün italyayı gezdik. Toplam 20 bin TL tutmuş. Gerçi uçak biletlerini bulgaristan üzerinden almıştık.
    Olsun.
    İtalya da sokak arasında satılan dilim pizza, Mc Donalds fiyatları TR den daha ucuz.

Ucuzluk marketinde 2 lt. su 20 centti.

ET fiyatları daha ucuzdu. Meyva daha pahalı.

Booking veya Airbnb ile gecelik kişi başı 1000-1300 TL civarından daire bulunabiliyor.

Herkese tavsiye derim.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 467/1003 İlkİlk ... 367417457465466467468469477517567967 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •