2010'larda kur farkına rağmen arka arkaya 6 sene boyunca düşmeyi başaran alternatif enerji fonu bu değilmiydi?: ) kesin olarak hatırlıyorum batak getiri rekoru ondaydı. ama aoy olmayabilir kesin konuşmayım. ne farkeder ki hem uzun hem kısa vadede bahsettiğim 12 fon içinde yine en kötü getiri bunda. bence dünyada fosil yakıtlar tükenmeye yüz tutmadıkça bunda başarı zor. o da 2100 yılı diyorlar. siz bu fondan tutuyorsanız savınız nedir?
O dediğiniz başka bir fondur.AOY 2 yıldır alternatif enerji oldu.Öncesi yabancı hisse fonuydu.
İklim değişikliğ falan diye diye bunları parlattılar
aoy, gzh, ıkp, old, pıl, yjh hepsi bu tür fon.
Yıllıkta en geride kalan aoy.
Bende numunelik miktarda gzh var.Öylesine duruyor bir kenarda.
Selamlar;
Oldum olası rüzgar tribünleri görsem yanına yaklaşmak istemişimdir, hoşuma gider yani Don Kişot misali
Ondan mıdır bilmem ama RES ve diğer yenilenebilir enerji kavramına yakın buluyorum keNdimi.
Dolayısıyla EV lerin yanına bir de bu yenilenebilir temayı koydum, bir süre gideceğim bakalım.(Pek istekli de gitmiyor ama hayırlısı)
Evlatlarımıza yatırım yapıyoruz ama 2100 de pek yakın değilmiş
Syg.
Son düzenleme : thanandar; 21-06-2023 saat: 13:17.
ya burda paralı insanlar var onlar bir miktar yatırsın zaten ama hayratına. maddi olarak ömrünün kalanında çalışmasına gerek olmayan biri olsaydım ben de misal paramın 1/20'si yatırırdım..ama kendime zor yardım ediyorum. benim çapım sadece apartmanın bahçesindeki ağaçların bakımı için yönetimin başının etini yemek ve gece vardiyam için evden her çıkışımda bahçeye yem ve su koymak.
misal et yemek zorundayız, araba egzozu üretmek, klima çalıştırmak zorundayız sanki dünyaya zarar vermek zeki bir tür olamanın zorunlu bir yan etkisi gibi..ama stefan havkingin dediği gibi belki günün birinde bir göktaşının tüm hayatı yok etmesini de biz engelleyeceğiz.
Yer İmleri