Bist in neyi fiyatladigi manidar , endeks sürekli düþerken , + 5 yapan kaðýt ,akþam -2 yapýyor .anlaþýlan birilerinin oyuncaðý olmuþ
Bist in neyi fiyatladigi manidar , endeks sürekli düþerken , + 5 yapan kaðýt ,akþam -2 yapýyor .anlaþýlan birilerinin oyuncaðý olmuþ
Þirketlerde devamlý eleman deðiþimi olur. Portföy yöneticileri de deðiþir. Biri gider biri gelir zaman içinde. Bazen de fonu elemansýzlýktan dolayý çaylaklar bile yönetebilir. Ýþ her zaman fon yöneticisine baðlýdýr.
Son 3 aya bakarak yorum yaptým. Fonlarda geriye gitme veya ileri gitme her an olabilir. Bazý altýn fonlarý ileri giderken, bazýlarý da geri gitmiþ gibi görünüyor.
Bu aþaðýdaki haber taze geldi. Globalde muhakkak Fiziki altýna gümüþe saldýrý olur yarýndan itibaren. Sistem dýþýnda kalmak isteyenler fizikiye saldýracaktýr. Globalde oluþacak ani hareketler bize de yansýr. Takip edin ve koklayýn hareket olursa.
IMF working on global central bank digital currency platform
https://www.reuters.com/markets/imf-...rm-2023-06-19/
evet arkadaþlar bugün heyecanla beklediðiniz 3 aylýk rapor yayýnlama günümüz: ) geçen hafta sattýðým tüm hisse fonlarla RIK aldým. yani paramýn yarýsý RIK fonunda, bist100 4200 yaparsa tekrar TAU, DHJ, ZJL, OPH, GMR, TCD hisse fonlara dönülecek. fon iþinde uzun vadede baþarý herþeydir ve uzun vadede baþarýlý olanlar bunlar. bazen performans kaybedebilirler bu onlardan kaçma deðil alým yapma fýrsatýdýr, eninde sonunda diðerleriyle açýðý kapatýyorlar hatta solluyorlar. seçim yaparken tema konusunu da göz ardý etmedim tabi. tema derken her tema da deðil..misal bi tarým sektörünün getirisi düþük malesef, (kahve zincirinde bir bardak kahveye 70 lira veren insanoðlunun pazarda 10 liralýk salatalýk için pazarlýk yapmasýnýn can sýkýcý sonucu) velhasýl getirisi iyi olan sektörler seçilmeli.
ha bist100 hedefim gelmezse RIK geleceði en parlak deðiþken fon bence. hatta hiç çýkmazsam uzun vadede hisse fonlarla ayný getiriye ulaþacaðýmý bile tahmin ediyorum. 1 yýlý doldurmadan bir fon hakkýnda büyük konuþmamak gerek tabi, gelecekte performansý düþerse de çok zararla çýkacaðýmý sanmam. türev konusunda çok iyiler.
acemiyseniz sürekli fon sormanýza gerek yok, kendiniz daha spesifik araþtýrma yapacak tecrübede deðilseniz bu altýsýyla alým yapýn gitsin. bir de rica ediyorum daha 1 sayfa önce sorulmuþ soruyu tekrar sormayýn, en az 50 sayfa geriden baþlayarak sayfalarý bi inceleyin. sabýr ve emek iþi bu iþler arkadaþlar. ben bekleyim birileri önüme koysun zihniyetiyle asla bir gün baþarýlý bir yatýrýmcý olamazsýnýz.
paramýn kalan yarýsý yabancý borsa fonlarý devam AFT, AFS, AFV, IPJ, IJC, IEV. bence yabancý fon konusunda akbank ve iþ bankasý hala lider. sadece AOY'u portföyümden çýkardým. bir daha da bulaþmam. akbankýn fonlarýný alacaksýn ama þubesinin önünden bile geçmeyeceksin. tam 10 senedir alternatif enerji geleceðin yatýrýmý diye kakalýyorlar getirisi en berbat yabancý hisse fon olarak aynen devam ediyor.
Son düzenleme : friendly_1980; 20-06-2023 saat: 10:50.
Selamlar Üstad;
Evet maalesef son paragraftaki bu arkadaþýn çýkýþlarý da sert düþüþleri de sert oluyor.
Þahsen bunu IPJ ile kombine ediyordum ama IPJ, az da olsa batarya teknolojisine yatýrým yapýyor sanýrým.
Yerine bir müddet IKP-IPJ ikilisiyle üflettirmeyi düþünüyorum.
Ýlaveten, yanlýþ anlamazsanýz, saðlýk temasý da pandemi den ve özellikle Biontec davasý sonrasýnda cazibesini yitirdi gibi bence, bu temaya yatýrým düþünceniz nedir?
Syg.
Arkadaþlar merhaba, bugün satýþ yapsam valörü t+3 olanlar Cuma günü öðleden sonra ele geçer. Bu durumda en erken 26/Haziran'da alým emri verebilirim. Sorum þu olacak. Pazartesi vereceðim emir Salý günü yarým gün çalýþacaðýndan gerçekleþir mi sizce yoksa Bayram sonrasý gerçekleþip Bayram süresince boþta mý yatar? Yorumlarýnýzý merak ediyorum
Evet Yuji bey, biliyorum ancak satýþ emri vermek için bir öngörü oluþturmak istiyorum. Normalde dün satýþ verecektim tamamýna ancak iþler güçler nedeniyle ne yazýk ki bugüne kalýnca kararsýz kaldým.
Elimdeki fonlarýn tamamý Döviz bazlý olunca 22 Haziran öncesi elden çýkarmaya çalýþýyorum
Yer Ýmleri