Teb bugün de yeni vadeye short açmış. İlginç...
tahvil swap nasıl yaparlar onu görücez, ama yarınki faiz kararıyla bi alakası yok şimdilik.. deutsche 20, jp morgan ve bofa 25, morgan stanley 20+5, demişler, goldman yüzde 40 demiş, temennisini açıklamış.. mehmet şimşek zamanında londra merrill lynch adına bu tür tahminler açıklayanlardan biri, onların dilini onlardan iyi bilir, hafizanım zaten kariyeriyle konuşuyor, eski goldmanlı.. ben olsam yaparım 25 geçerim, bu ekipten negatif sürpriz beklemiyorum
politika faizinin banka-müşteri arasındaki kredi sirkülasyonuna bi etkisi yok, bankaların rezerv para fonlama maliyeti olarak banka bilançolarına etkisi olacak esaslı olarak, bireyseli etkileyen etkileyen taraf nakit avans ve kmh maliyeti ve tüketici kredi faizinin yükselecek olması, bu da doğru bi hamle zaten, amaç iç tüketim talebini kırmak değil mi enflasyonu dğşğrmek için.. önden yüklemeli tek atış.. ama menkul kıymet tesisine ilişkin mekanizma, kkm vesair uygulamalara dokunulmamalı, çalışıyorsa kurcalama demiş atalarımız.. cari açığı da hedefleyen bi retorik koyulmalı ortaya- önümüz yaz, turist dövizi gelecek ayrıca petrol/emtia düşüş trendinde +faiz artışıyla tüketici talebi de törpülenir biraz, cari denge sağlanır.. cari dengenin iyileşmesi, spekülatif döviz talebini kırar, kur istikrara kavuşur, enflasyon yavaşlar..
Faiz artacak ama mevduat faizi düşecek. 1 ay sonra hatırlatın bu mesajı![]()
Yer İmleri