Sayfa 154/440 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254 ... SonSon
Arama sonucu : 3515 madde; 1,225 - 1,232 arası.

Konu: Gold Rush

1.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Expanding flat tamamlanınca asıl ne olacak merak içindeyim, isterse uzatır, isterse komplekse döner, isterse fışkırtır v.s. YTD

Ons Altın

Üç farklı şekilde sayılabiliyor. (Başlangıçta iki tane 1-2...1-2 başlatma veya iddialı bir running flat 2 ile başlama durumu)

Çok da son kısım değişmiyor. Belki birinde son 5 kısa kalırken biri hafif daha uzatabilir.

Minik dalgalarda bolca fake attı, önce bir flat gösterdi, sonra tam üçgen gibi derken, bir running flat daha ekledi, v.s v.s.

Son durum büyük ihtimalle böyle olmalı.

Ama hala biter mi, son 5 uzatır mı, veya biter de bir X katıp araya daha da aşağıları mı hedefler muamma...

Zira US10Y muamma...

FED daralmaya gidiyor ama US10Y bir türlü kalkamıyor birileri alıyor, enflasyon hedefin iki katı olmasına ve çekirdek hala yüksek olmasına rağmen faizlerde pas geçiyor, ardından da piyasa daha da fışkırmasın diye habire sözel açıklama yapıyor.

Ortaya karışık....US10Y 3.80 leri geçmeli, yok burada iyice yataya girerse (d3=flat+üçgen) piyasalar fışkırır sözlü mözlü açıklama dinlemez, bu durumda da FED Temmuz'da cezayı keser.

US10Y'de, SPX'de yatay seviyelere bakılmalı, başka yapacak bir şey yok....Ya da henüz bilmediğimiz bir şey olacak, o olay yönü belirleyecek...

YTD

2.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    evet dore hn maalesef. ama moral bozmuyoruz,

nikkei225 aldım
    nikkei225 pozum TP

günümü kurtaran nikkei yetkililerine sevgiler
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    dow aldım,

dore hn a selam olsun
    dow pozum TP

bu da günün cilası olsun
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Selamlar

Dow cuma günü azıttı ve 33647 gördü.. Zararım var ama acıtan bir zarar değil.. Şimdi ben bu sistemi 10 bin puan terse göre ayarlamak istiyorum. Hayalim bu.. O sebeple sakinim ve ortalamamı 33946 ya çektim..

Bir adım öndeyim demiştim.. Kazanan ben olucam insallah

Güzel şeyler olacak..

(Açgözlülük yapmazsam..)

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    dow pozum TP

bu da günün cilası olsun
    Helal size Sn boymatlı Tarzınız bana göre degil ama çok profesyonel.. Duyguları işin içine katmadan ilerlemenizi seviyorum..

Buyurun buzlu. Sıcakta güzel gider..

https://www.instagram.com/reel/Ct5mk...I1ZDU5ODQ3Yw==

Mutlu mutluluklar

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Ons Altın

Minik dalgalarda bolca fake attı, önce bir flat gösterdi, sonra tam üçgen gibi derken, bir running flat daha ekledi, v.s v.s.

Son durum büyük ihtimalle böyle olmalı.

Ama hala biter mi, son 5 uzatır mı, veya biter de bir X katıp araya daha da aşağıları mı hedefler muamma...
    Sn Achiles merhaba

Yorum için teşekkür ederim.. Ben işte bu muammalar yüzünden ortalama işine girdim.. Ne yapacakları hiç belli olmuyor.. Oluyor gibi oluyor hep..

İhtimal dahilinde ortalama ile çalışmak çok mantıklı geliyor şu an..

Sevgiler

8.  Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Sn Achiles merhaba

Yorum için teşekkür ederim.. Ben işte bu muammalar yüzünden ortalama işine girdim.. Ne yapacakları hiç belli olmuyor.. Oluyor gibi oluyor hep..

İhtimal dahilinde ortalama ile çalışmak çok mantıklı geliyor şu an..

Sevgiler
    Selam,

Basit bir zigzag dalgasını B dalgasından itibaren gördünüz diyelim. (Bir üst sayımın gereği buraya bir zigzag türevi gelmeli, hedefi de 1920 civarı olmalı, gibi bir değerlendirmeyle.

İhtimaller;

Hepsi 1920 ye gidiyor ama...amalar var işte...

Bu ihtimallerden hangisinin çizileceğine 'erenler' karar veriyor.

Şöyle düşünün, dünyada milyar dolarlık bireyler, trilyon dolarlık fonlar var ve aynı piyasadasınız,

Bu milyar dolarlık akıllı para, yanında en iyileri çalıştırıyor, en iyi algocu, elliotisyen, trader v.s. ve en iyi donanımlarla, bütün mesele 1-2 ms. daha hızlı işlem yapabilmekte ve görmekte çünkü...

Ve bu milyar dolarlıklar ortam zaman zemin müsaitse bir hareketi 'kabak gibi zigzag' yapmadan önce, kasa/kaldıraç oranı>X olanları patlatarak bunu yapalım diyorlar.

Ve yapıyorlar...

Sonra her şey aynı şekilde devam ediyor.

En sağda misal, ayrı bir vaka var. Orta büyüklükte biri, inatlaşıyor, soldan 2 nci senaryoya büyük oynuyor, bu durumda onu, en sağdaki senaryo ile cezalandırıyorlar. El mecbur shortlarını kapatmak zorunda, yoksa zirveyi aşırıp, zigzagı bitirecekler (piyasa da daha sonra yukarı harekete katılacak bu durumda çünkü), yani zigzag ama kısa kaldı biraz durumu oluşacak.

Yok, panikle sıkışan shortör kapatırsa, hop değiş tonton bir double zigzagla devam edecekler...gibi gibi..

EWP veya teknik analiz veya algolar, ne olursa olsun sonuç değişmez. Yüksek kaldıraçlı işlemlerde, sınırları zorlamadan, belli bir kasa/kaldıraç oranlı pozisyondan kurtulmadan hareketi çizmiyorlar.

Tabi bazen de, dış gelişmeler o kadar güçlü ki, 'piyasa gücü yaratıyor bu, önünde kimse duramaz', hareket aynen basit bir şekilde ilerliyor, amma velakin bu durumda da çabucak, hızla, tek çubukta, insan gözü fark ettiğinde yolun 2/3 ü bitmiş oluyor.

İşin sırrı kasa/kaldıraç oranında...ve tabi yönü kestirebilmekte...yön belirsizse dışında kalmak...belli olunca tedbirle ön poz.ları açmak v.s. v.s....algolarla otomatik yapıyorlar bu işleri...

Şimdi mesela, US10Y sert bir şekilde % 3.9 lar ve üstüne doğru atak yaparsa, altının bu son dalgası düşerken uzatır çok sert...

Biz biliyor muyuz, bilmiyoruz, ama onlar biliyor olacak, çünkü tahvilleri alan/satan da onlar olacak, gerçekten FED in sattığını alacaklar mı, bu sefer almayıp yükselmesini mi izleyecekler, yoksa 2-5 ler ile 10 lar arası change mi yapacaklar sadece onlar biliyor, kısaca titanizm her yerde geçerli, daha düne kadar FED üyeleri piyasalarda işlem yapabiliyorlardı, düşünün, gerisini siz getirin.

Ama yapacak bir şey yok, elimizdekilerle ilerleyeceğiz, ya da vazgeçip opsiyon primli DDKM kovalayacağız.

Saygılar.

Sayfa 154/440 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •