Sayfa 802/1005 ÝlkÝlk ... 302702752792800801802803804812852902 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 6,409 - 6,416 arasý.

Konu: Viop LI

Alýntý Originally Posted by CAKIR24 Yazýyý Oku
    Imf þart deðil. Adam 50-100 milyar dolar birinden borç alsýn, sonra dolarý 8 lira yapsýn, bütün kkm borçlarýný kapatsýn. 29-8=21 lira, 150 milyar dolar kkm var, kalan hesabý siz yapýn. Bu olmazsa ver elini Lübnan’a doðru gidiyoruz. Þaka bir tarafa bunlar bugün dolar artsýn istiyor. Siyaset bunun üstüne. Bakýn faizi artýrdýk, ama dolar düþmedi. Gelecek seans faiz indirirler.
    Siz yanlýþ anlamýþsýnýz...Merkez bankasý çift yönlü yükümlülüðün altýna girmiþ durumda,eðer döviz kurlarý faizden fazla artarsa merkez bankasý kkm hesaplarýna aradaki fark kadar TL ödüyor bu kötü ama diðer seçenek daha kötü,,yok döviz kurlarý düþerse kkm hesaplarý hesap kapanýþ tarihindeki merkez bankasý dönüþüm kuru üzerinden dövize çevrilirken artýyor.Þu anda KKM hesaplarýnda kabaca 2.6 trilyon TL var rayiç dolar kuruyla 2.6 trilyon tl/24.65=105.47 milyar dolar; inmesi imkansýz ama dolar kuru diyelim ki dolar 8 TL'ye indi,bu durumda KKM hesaplarý dönüþüm kurundan 2.6/8=325 milyar dolara yükselmiþ olur,yani karþýlanmasý imkansýz olur.(kkm hesaplarý bir döviz hesabý deðil,döviz kurundaki deðiþimlere opsiyon/dövize dönüþ garantisi verilen bir TL hesabý)
    Son düzenleme : deniz43; 22-06-2023 saat: 21:40.

2.  Alýntý Originally Posted by Economics Yazýyý Oku
    Petrolü kuytuda kýstýrmýþlar dediðine bak...
    Secbulun nick öldü, gömün gitsin

3. 30 haziran dedi, hemen öldürmeyin nickini
    8 günü var, nolur nolmaz. son üc gün tavan gitse secbul petrol kralý olur. ohhhh miss miss
    Hamdým Piþtim Yandým

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alýntý Originally Posted by *Bozkurt Yazýyý Oku
    30 haziran dedi, hemen öldürmeyin nickini
    8 günü var, nolur nolmaz. son üc gün tavan gitse secbul petrol kralý olur. ohhhh miss miss
    Burada para kazanmak-kaybetmek önemli deðil.Önemli olan NÝCKÝ kurtarmaktýr.

Bak bigshorta, para çok ama nicki gitti.Artýk zenginliðinin de önemi kalmadý.

Nicki deldirmemek için artýk yorum bile yapmýyorum.Ah, þu NÝCK olmasa ne yorumlar yapýlýr

5. Enflasyon ve dýþ açýk olmaz ise bütçe patlar. Bütçe gelirleri içinde ithal ürünlerden alýnan gümrük ve KDV büyük bir miktar tutuyor. Ýç piyasadan KDV toplanamýyor. Muhtemelen KDV li hammadde ve ara mamül geliyor KDV'siz ihrac ediliyor. Mahsup için gereksiz otomobil, mobilya vs alýnýyor.

Otomobil
    Akaryakýt
    Telekominikasyon
    Dayanýklý tüketim
    Alkol
    Tütün
    Kolalý gazoz
    BSMV

Önemli vergi alanlarý, kýsa sürede deðiþmez.

Telekominaksyonda yakýnda zam gelir, düþük hýza düþük ÖTV yüksek hýza yüksek ÖTV denilip Netfilix vs kullanýcýlarý hedef alýnabilir.
    Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."

6.  Alýntý Originally Posted by ABKA Yazýyý Oku
    Burada para kazanmak-kaybetmek önemli deðil.Önemli olan NÝCKÝ kurtarmaktýr.

Bak bigshorta, para çok ama nicki gitti.Artýk zenginliðinin de önemi kalmadý.

Nicki deldirmemek için artýk yorum bile yapmýyorum.Ah, þu NÝCK olmasa ne yorumlar yapýlýr
    Gundwane abininde nickini yediler, oysaki doðru süüledi, top atýlsa bu borsa düþmez didiydi.çoðu kiþi malýný kaptýrmýþtýr muhtemelen ben bile yüzde 100 mal ilen dolaþýyorken yüzde 70 e düþtüm.
    Ralli yeni baþlýyor
    Hamdým Piþtim Yandým

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    AKÝNONYA ÞATOSU
    Gönderi
    12,183
    Blog Entries
    1
     Alýntý Originally Posted by nohut Yazýyý Oku
    Secbulun nick öldü, gömün gitsin
    Dua edin düþsün. Zaman analizi yapmak kolay iþ deðildir.

Psikolojik YAS süreci
    1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme

8.  Alýntý Originally Posted by secbul Yazýyý Oku
    Dua edin düþsün. Zaman analizi yapmak kolay iþ deðildir.
    Titanik'in enkazýna dalýþ yaparken kaybolan denizaltýnýn sahibi OceanGate firmasý, denizaltýda bulunan 5 kiþinin tamamýnýn öldüðüne inandýklarýný açýkladý.

Kaynak : Anadolu Ajansý

bu insanlarda zaman analizi mutlaka yapmýþlardýr

Sayfa 802/1005 ÝlkÝlk ... 302702752792800801802803804812852902 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •