Sayfa 431/608 İlkİlk ... 331381421429430431432433441481531 ... SonSon
Arama sonucu : 4861 madde; 3,441 - 3,448 arası.

Konu: OZKGY - Özak GYO A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by lasvegas Yazıyı Oku
    Buyukyali projesinin satilmamasi sirketin isine geliyor. Son 2 senede dolar bazinda deger kazandirdi. Gecen ceyrek sadece 7 adet satilmisti. Kurlar 20 altindaydi. Simdi kur 26 lira. 20 milyon olan daire oldu 26 milyon. Varsin bir iki ceyrek az satilsin. Sirketin nakit ihtiyaci hic yok. Onemli olan ederinde satilmasi sonucta artik o tarz bir proje yapma imkani kalmadi. Talep fazla arz yok. Kiralar kontrolden cikmis kiralik bos ev bulunamiyor. Hergun nufus artiyor insaat maliyetleri tavan olmus. Isci bulmak zorlasmis. Yeni proje baslangici neredeyse sifir. Tum bunlara ragmen hala hergun ev fiyatlari dusecek diye bekleyenler var.
    Yüzde 30 zam gelmedi ama yılbaşına kadar yapılacak olan zamlarla bu orana ulaşır tahminimce. Zaten Ahmet patron da aynı paralelde düşünüyor. İnşaat maliyetleri her dakika artıyor, kaliteli eleman-grup zaten yok . O yüzden İnşaat sektörü yakında açıklanacak olan konut kredi kampanyasıyla yeniden zirveye hareketlenir. O yüzden sabırla beklemeye devam, bebek özak çocuk oldu daha ileri yaşlarını bekliyorum

2. Yazdıklarınızda çelişki yok mu? Madem talep fazla arz yok, neden satılmıyor Büyükyalı?

Alıntı Originally Posted by lasvegas Yazıyı Oku
    Buyukyali projesinin satilmamasi sirketin isine geliyor. Son 2 senede dolar bazinda deger kazandirdi. Gecen ceyrek sadece 7 adet satilmisti. Kurlar 20 altindaydi. Simdi kur 26 lira. 20 milyon olan daire oldu 26 milyon. Varsin bir iki ceyrek az satilsin. Sirketin nakit ihtiyaci hic yok. Onemli olan ederinde satilmasi sonucta artik o tarz bir proje yapma imkani kalmadi. Talep fazla arz yok. Kiralar kontrolden cikmis kiralik bos ev bulunamiyor. Hergun nufus artiyor insaat maliyetleri tavan olmus. Isci bulmak zorlasmis. Yeni proje baslangici neredeyse sifir. Tum bunlara ragmen hala hergun ev fiyatlari dusecek diye bekleyenler var.

3.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Yazdıklarınızda çelişki yok mu? Madem talep fazla arz yok, neden satılmıyor Büyükyalı?
    Eskisi kadar satmama sebebinin asıl sebebi Şubat ayındaki deprem. Yüksek bir proje olmasının zorluğunu çekiyor şu aralar hem fiyat açısından hem de kot olarak aynı zamanda 🤣

10 tane yalıdan 5 göktürk'den satsa yeter fazlası bizi bozar [emoji41][emoji1787]
     Alıntı Originally Posted by linux Yazıyı Oku
    Eskisi kadar satmama sebebinin asıl sebebi Şubat ayındaki deprem. Yüksek bir proje olmasının zorluğunu çekiyor şu aralar hem fiyat açısından hem de kot olarak aynı zamanda [emoji1787]
    SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    nasip....

5. Satsilarin en buyuk dusme sebebi bana gore daire fiyatlarinin cok yukselmis olmasi. 1 yilda neredeyse 2 ye katladi. Alicilar bu fiyatlara henuz alisamadi. Faizler 40 larin uzerine geldi. Ev kredisi su an icin kapali. Deprem bazi bolgeleri olumlu bazi yerleri olumsuz etkiledi. Yabanci satislari secimden dolayi hiz kesti. Sosyal medyada surekli fiyatlar dusecek algisi basladi kira sinirlamalari yatirim amacli konut alimini caydirmis olabilir. Fakat tum bunlar gecici isler bana gore yeni proje baslangici neredeyse sifir. Mevcut konutlar ya cok eski depreme dayaniksiz ya da vasifsiz. Parasi olan eninde sonunda arzi az olan yeni projelerden almak zorunda kaliyot.

6.  Alıntı Originally Posted by lasvegas Yazıyı Oku
    Satsilarin en buyuk dusme sebebi bana gore daire fiyatlarinin cok yukselmis olmasi. 1 yilda neredeyse 2 ye katladi. Alicilar bu fiyatlara henuz alisamadi. Faizler 40 larin uzerine geldi. Ev kredisi su an icin kapali. Deprem bazi bolgeleri olumlu bazi yerleri olumsuz etkiledi. Yabanci satislari secimden dolayi hiz kesti. Sosyal medyada surekli fiyatlar dusecek algisi basladi kira sinirlamalari yatirim amacli konut alimini caydirmis olabilir. Fakat tum bunlar gecici isler bana gore yeni proje baslangici neredeyse sifir. Mevcut konutlar ya cok eski depreme dayaniksiz ya da vasifsiz. Parasi olan eninde sonunda arzi az olan yeni projelerden almak zorunda kaliyot.
    Büyükyalı projesindeki satış düşüşünün sebebi ise kesinlikle Şubat ayında yaşanan deprem. Fiyatların artması tabiki satışları azaltıyor , ama büyükyalının müşteri tipi farklı kesinlikle kredi ile gayrimenkul alan bir müşteri tipi değil. Genelde yabancı ağırlıklı ve alım gücü yüksek Türk müşteri büyükyalı için geçerli diyebiliriz . Göktürk müşterileri ise o bölgedeki eski nitelikli projelerden satıp Özakın yeni projesine takviye yapıp oturum amaçlı almak isteyenlerden oluşuyor . Göktürk-Kemerburgaz bölgesi ayrıca depremden çekinenler için ise tercih edilen bir bölge olarak ortaya çıkmakta . Bu nedenle 3. Proje ise talep görecektir . Diğer gelmekte olan projeler ise bence arzın az olması sebebiyle yatırım amaçlı düşünenler için mecburi istikamet olacaktır 👍

7.  Alıntı Originally Posted by sakura Yazıyı Oku
    10 tane yalıdan 5 göktürk'den satsa yeter fazlası bizi bozar [emoji41][emoji1787]

Daha zorlama yahu benim başımı SPK ile derde sokma . Biraz daha fazlası diyelim bu yazdığın adetlerden ,2 bayrama rağmen 60 gün çalışma zamanı olmasına karşın 2. Çeyrekte 😉

Alıntı Originally Posted by linux Yazıyı Oku
    Daha zorlama yahu benim başımı SPK ile derde sokma . Biraz daha fazlası diyelim bu yazdığın adetlerden ,2 bayrama rağmen 60 gün çalışma zamanı olmasına karşın 2. Çeyrekte [emoji6]
    Ağzından baklayı alana kadar göbegimiz çatladı valla [emoji12] hııım o zaman bilanço beklentimi revize 1.700 revize ediyorum. [emoji6]

nasip....

Sayfa 431/608 İlkİlk ... 331381421429430431432433441481531 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •