%10 daha ekleyelim rakamlara lütfen.[/QUOTE]
Bu degerlemelere bakýnca yaklasik 15 gun oncesi için güzel ve normal gibi görünüyor idi ama ,,, bence þimdi ki duruma bakýnca iþler deðiþmeye baþladý ve bana göre dolarýn yükselmeye baþlamasý, ve faiz artýþlarýnin baþlamasý nedeniyle enflasyon yeniden yükseliþe geçecektir ve yil sonu tahmini beklenen %40 enflasyon tahminlerini deðiþtirmek zorunda kalacaklar. Sonuç olarak yýl sonu enflasyon %60-70 aralýðýna gidebilir. Dolayisiyla yil sonu enfalsyon beklentisi artacaktir. Bu ay sonu artýþ beklentileri yapmaya baþlarlar ve piyasada itici güç Temmuzda yeniden baþlayacaktýr sanýrým. Bilanço lar da guzel gelecektir zaten. Hem bilançolar hemde enflasyon artýþ haberleri piyasayi yukari sürecektir diye düþünüyorum. Degerleme olarak özak gyo nun belkide sermayesi yil sonunda 39 milyar uzerine de çýkabilir ihtimali artýyor bence. Birde boyle bir haber geldi geçengün,,,((JCR Eurasia Rating, Þirketimize iliþkin yürüttüðü kredi derecelendirme süreci sonucunda Þirketimizi "yatýrým yapýlabilir" kategoride derecelendirerek; Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Notumuzu "AA+ (Tr)", Kýsa Vadeli Ulusal Kurum Kredi Notumuzu "J1+ (Tr)" olarak, notlara iliþkin görünümleri ise "Stabil" olarak belirlemiþtir.
))). Bu haberde büyük yatirimcilari çekebilir belki. Ayrica Bakanimiz Mehmet þimþek in faiz artýþýna gitmesi aslinda bir devrim gibi, sebebi de þu, Merkez bankasi bagimsiz hareket ediyor algýsý baþladý, yurtdýþý yatýrýmcýlar bunu istiyorlardý ve bunun sinyalleri gelmeye baþladý þuan, farkindaysaniz hem dolar artiyor hem piyasa da artýþlar devam ediyor, yurtdýþý yatirimcilar da piyasaya girmeye baþlarsa eðer çok farklý þeyler görebiliriz piyasada,,,yukarý ivmelenme artabilir. Ozak gyo nun Aðustos bilançosu da guzel gelecek Sanýrým, guzel beklentiler var bu sene bence.
Tavsiye içermez kendi düþüncem dýr.
Sanirim guzel haberler geliyor, buyrun medya haberi burda,,,,,
Patronlar Dünyasý
Geri
Türkiye'nin köklü turizm firmalarýndan Didim'e 400 milyon euroluk yatýrým
Turizm yatýrýmcýlarýnýn Ege’de yeni adresi Didim oldu. Barut Hotels 140 milyon euroluk yatýrýmý baþlattý. Özak Global, 150 milyon dolar yatýrým için kollarý sývadý. Anex ve Duja Grubu da Didim’e girdi.
ABONE OLAbone Ol
Türkiye'nin köklü turizm firmalarýndan Didim'e 400 milyon euroluk yatýrým
Haberler / Ekonomi25 Haziran 2023 Pazar 11:30
Facebook'ta Paylaþ
Facebook'ta Paylaþ
Facebook'ta Paylaþ
Whatsapp'tan gönderWhatsapp
Türkiye son yýllarda dünya jet sosyetesinin uðrak noktalarýndan biri oldu. Bu noktalarýn baþýnda ise Bodrum geliyor. Ancak son dönemde Aydýn’ýn turistik ilçesi Didim, lüks turizm yatýrýmlarýnýn yeni gözdesi. Sabah gazetesinden Metin Can’ýn haberine göre Türkiye’nin en köklü turizm firmalarý Didim’de yaklaþýk 400 milyon euroluk yatýrýmýn startýný verdi. Barut Hotels 140 milyon euroluk yatýrýmý için gün sayýyor.
Özak-Ela Excellence, Akra Grubu ve Six Senses Hotels de bölgeye turizm yatýrýmý için kollarý sývadý. Anex ve Duja Grubu da bölgede tesis satýn aldý.Barut Hotel’in Didim’deki oteli Mayýs 2024’te açýlacak. Anda Barut Collection&BAYOU Villas’da 547 odanýn yaný sýra üst sýnýf müþteriler için de 14 villa inþa edecek.
"MÝLYARDERLER LÝGÝNDE YER ALAN ÝSÝMLERÝN TATÝL YAPABÝLECEÐÝ BÝR YER"
Lara Barut ve Anda Barut Collection Genel Müdürü Cem Karacan, otelin 200 dönüm arazi üzerine kurulacaðýný söyledi. Karacan, yatýrým ile ilgili þunlarý söyledi:
“Didim iki havalimanýnýn ortasýnda yer alan bir lokasyona sahip. Ýzmir ve Bodrum havalimanlarýndan bölgeye kýsa sürede ulaþým saðlamak mümkün. Bizim bölgeye yatýrým yapmamýzda bir baþka itici güç ise Didim’in kültürel ve tarihsel zenginliði oldu. Bölge 12 ay turizme olanak saðlýyor. Didim’deki yatýrýmýmýz bölge halkýnda da büyük heyecan oluþturdu. Bu yatýrým Türk turizmindeki yeni bir kýrýlým olacak. Dünyadaki milyarderler liginde yer alan isimlerin Türkiye’de tatil yapabileceði yeni bir lokasyon oluþturuyoruz”
Didim’deki yatýrýmýn grubunun bugüne kadarki en büyük otel yatýrýmý olduðu bilgisini veren Karacan, “Personel alýmlarýmýz ve eðitim süreçlerimiz baþladý. Ýstihdamý bölgeden saðlayacaðýz. Ayný zamanda organik bir gýda eko sistemi kuruyoruz” dedi.
145 BÝN TURÝST, 1.1 MÝLYON GECELEME
Türkiye’de Akdeniz Bölgesi’nin ilk Uluslararasý Yenilenebilir Enerji Sertifikalý otellerine sahip olduklarýný söyleyen Karacan, “Otellerimiz yeþil enerji kullanmayý sürdürecek. 8 tesiste, 2 bin 200 oda, 5 bin 500 yatak ve 2 bin 500 çalýþanýmýz var. Geçen yýl 145 bin turisti aðýrladýk ve 1.1 milyon gecelemeye ulaþtýk” diye konuþtu.
Didim’e 150 milyon dolarlýk yatay mimari esaslý bir yatýrým yapacaklarýný açýklayan Özak Global Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Ahmet Akbalýk þu ifadeleri kullandý:
“Didim hem kültürü hem de doðasý ile böyle bir yer. Biz de yatýrýmlarýmýz da buna dikkat etmeye baþladýk. Þu an proje aþamasýna geldik. Yakýn zamanda da startý vereceðiz. Didim’deki yatýrýmýmýz Türkiye turizmini en üst lige taþýyacak þekilde olacak”
Tavsiye içermez kendi düþüncem dýr
2012 den beri bu tarz aciklamalari mevcut Ahmet Bey'in ancak uygulama konusunda sikinti var.
150 m euro yatirim yapacakmis didim e 2019 da ise ayni yer icin 82 milyon TL yatirim yapacagiz diyorlardi.
þirket güzel finansallar gayrimenkuller cok iyi ama patron devamlý böyle insanlari yaniltici aciklamalar yapip guvenilirligini kaybediyor.
Umutla bekleyelim bakalim
2023 hazirana kadar
Göktürk - mahmutbey - balmumcu insaat islerinin baþlayacaðýný bildirmiþler yatirimci sunumunda
icraat 0-sifir-0
Bawer trgyo geçmiþ mokla ciþi deðiþmiþ [emoji12][emoji23]SM-A530F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
nasip....
Ýrmik dostum merhabalar, bölünmeden önce 2-3 liralardan baþlanýþtým hisseye, zamanýnda çok çektirdi ama sonra iyi kazandýrdý, þirketin vizyonu süper, eldeki varlýklar çok deðerli, projeleri de çok iyi, siz de sektördesiniz bilirsiniz zaten, güzel þirket ama bu aralar sebebi nedir bilinmez hissede bir sýkýntý var sanki, istenen primlenme olamadý bir türlü, bol kazançlar dilerim.
Çok alemsin Sakura,Trgyo bazen selam verdiðim bir hisse, Ozkgy'nun yeri ayrý.
Son düzenleme : bawer; 26-06-2023 saat: 10:14.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
millet hissesini yükseltmek için robotlar koyar bu o.çocuklarýda baskýlamak için koymuþ biri 10 kademe süpürse hemen robotlar devreye girip satýþ yapýyor.
nasip....
Yer Ýmleri