Sayfa 166/440 İlkİlk ... 66116156164165166167168176216266 ... SonSon
Arama sonucu : 3515 madde; 1,321 - 1,328 arası.

Konu: Gold Rush

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Selim bey bayram ziyaretleri çoktan bitti.. Keyif aşamasındayız..

https://www.hizliresim.com/pfn6wf2
    Boş boş oturuyorum evde ve canım sıkılmaya başladı. Dışarısı öyle sıcak ki akşam olmadan çıkmak mantıksız.

Akşam olunca termosa çay yapıp fuara giderim belki. Hafta boyunca her akşam koştum ve bugün keyif yapıcam.

Çocuklar duymasın izliyorum...ama eski bölümleri kadar güzel değil. Havuç gidince bozuldu dizi.

Neyse...size iyi keyifler

Kib
    DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

2. Gümüş ne durumda?

Var mıdır takip eden?

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku

Gümüş ne durumda?

Var mıdır takip eden?
    Dore Didim'e tatile gitti...

O yüzden başlıkta yeller esiyor...

Gümüş altınla Korele değil mi? En son yıllar önce baktığımda öyleydi...

Merak ettim, açıp bakacam şimdi

Saygılar

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

4. Bunun analizi olur mu?

Altın gümüş parite.

Selamlar

Selim beyin başlığını çok meşgul etmiyeyim.. Burdan devam

Samanyolu demişken.. Şöyle bir yazı okudum.. Çok anlamlı.. İnsanlık tarihinin başlangıcından bu yana müthiş bir gelişme gösterdik.. Ama yolun başındayız..

İnsandaki bu gayrete mi hayran olayım evrendeki bu işleyişe, gizeme, görünenin ötesindeki herseye mi?

Aşağıda paylaşıyorum..

Sevgiler hepinize..

https://learningenglish.voanews.com/...y/7162278.html

Google translate den çevirisi..

Uzun yıllar boyunca insanlar, Samanyolu'nu oluşturan gece gökyüzünde parlayan yıldızlar ve gezegenler koleksiyonuna baktılar. Ancak Samanyolu şimdi ilk kez yeni bir şekilde gözlemleniyor.

Bilim adamları geçtiğimiz günlerde Samanyolu'nun ışığa dayalı olmayan bir görüntüsünü ürettiklerini söylediler. Bunun yerine, görüntü nötrino adı verilen atom altı parçacıklara dayanmaktadır.

Bilim adamları, Antarktika yüzeyinin altındaki buzda yüksek enerjili nötrinoları keşfettiler. Daha sonra kaynaklarının izini Samanyolu'ndaki yerlere kadar sürdüler. Bu parçacıkların galaksimizden çıktığı ilk kez gözlemlendi.

Galaksinin bu gözlemi, kendi gözlerimizle ve hatta radyo dalgaları, mikrodalgalar veya X-ışınları gibi diğer elektromanyetik kaynakları ölçen aletlerle görebileceğimizden farklıdır.

Görüntü, yıldızları veya gezegenleri veya ışıklarından dolayı gözlemlenebilen diğer şeyleri içermiyor. Aksine, galaksiden kaynaklanan nötrinolar nedeniyle gözlemlenebilirler. Nötrinolar, süpernova adı verilen patlayıcı yıldız ölümlerinden olabilir.

Nötrinolar, IceCube Nötrino Gözlemevi'nde 10 yıllık bir süre içinde keşfedildi. Güney Kutbu'ndaki bir ABD bilimsel araştırma istasyonunun bir parçasıdır. Araştırmacılar, küçük bir dağ büyüklüğündeki bir alanı kapsayan 5.000'den fazla sensör kullandı.

Georgia Tech fizikçisi Ignacio Taboada, "Bu gözlem çığır açıcı. Galaksiyi bir nötrino kaynağı olarak belirledi. Gelecekteki her çalışma bu gözleme atıfta bulunacak" dedi. IceCube araştırmasının sözcüsü.

Nötrinolar elektriksel olarak nötrdür. En güçlü manyetik alandan bile etkilenmezler ve nadiren madde ile etkileşime girerler. Bu nedenle onlara "hayalet parçacık" da denir. Nötrinolar uzayda seyahat ederken, yıldızlar, gezegenler ve hatta insanlar gibi maddelerden net bir şekilde geçerler.

Taboada, "Işığın camdan durmadan geçmesi gibi, nötrinolar da tüm Dünya gezegeni dahil her şeyden geçebilir." Dedi.

Naoko Kurahashi Neilson, Philadelphia'daki Drexel Üniversitesi'nde fizikçidir. Bulgularını Science yayınında yayınlayan araştırma ekibinin bir üyesidir. Neilson, nötrinoların temel parçacıklar olduğunu, yani daha küçük bir şeyden oluşmadıklarını söyledi.

"Elektronlar ve kuarklar gibi şeylerin yapı taşları değiller, ancak nükleer süreçlerde yaratılıyorlar" dedi.

Evrenin birçok parçasını sadece ışık kullanarak gözlemlemek imkansızdır. Nötrino gibi parçacıkları astronomide kullanma yeteneği, daha eksiksiz bir inceleme sağlar.

Nötrinolar, şimdiye kadar gözlemlenen en yüksek enerjili parçacıklar olan kozmik ışınlarla aynı kaynaklar tarafından üretilir. Ancak elektrik yüklü parçacıklar olarak kozmik ışınlar doğrudan kaynaklarına kadar izlenemezler. Uzaydaki güçlü manyetik alanlar yollarını değiştirir. Ancak nötrinoların geldiği yön, doğrudan orijinal kaynaklarına işaret eder.

Araştırmacılar, hangi nötrinoların galaksimizden ve hangilerinin başka bir yerden kaynaklandığını belirlemeye yardımcı olmak için makine öğrenimini kullandı.

Nötrinoların nasıl ortaya çıktığı tartışmaya açık.

Halzen, "Artık kilit soru bu," dedi.

Taboada, "Galaksimizdeki nötrinoların ve kozmik ışınların en olası kaynağı, geçmiş süpernova patlamalarının kalıntılarıdır," diye ekledi. "Ancak bu, şu ana kadar kanıtlanmadı."

Nasıl gidiyor?

Benim çok iyi

Mutluluklar hepinize.

Bu arada Sn Başkara bir soru sormussunuz.. Selim beye katılıyorum Altın ve Gümüş korele..

Altında aşağıda 1853 yukarıda 1985 var.. En yakın hedefler bunlar hangisini once yaparsa bilemem.. Ama yukarı bir trend başlatmak istiyorsa 1853 ü görmeli.. Yazdım daha önce de..

Tatil dönüşü grafik bakmayi birakicam.. Ortalamalara dönük sistemsel kurallı bir strateji ile işlem yapicam artık.. Yuzerken düşündüm..

Dikkatimi ekrandan uzaklaştırmak istiyorum.. Fx den kopmadan.. Daha az takip olacak.. Birde grafiklerin bizdeki hırsı körükledigini düşünüyorum... Bugun olmazsa yarin mutlaka bu hirs basimiza is acacak gibi.. Otomata dönüşecem kisaca

Bol kazanclar

Sayfa 166/440 İlkİlk ... 66116156164165166167168176216266 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •