Sayfa 981/1005 İlkİlk ... 481881931971979980981982983991 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 7,841 - 7,848 arası.

Konu: Viop LI

1.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    THY KARGO
    THY TEKNIK
    ANADOLUJET
    herbirinin %49'a kadar kısımları satılabilirler.

Candan Karlitekin zamaninda thy kargo kismi satisi gundeme gelmisti.
    Ahmet Bolat konuyu "simdilik" kenara koymustu...

Aslinda thy 18-19 sirketi olan bir holding. Bir kisminin halka arzi ana sirket thy'nin daha da degerlenmesini sağlayabilir belki..
    Düz haritada belli olmuyor, küresel haritada Uzak Doğu'da Avustralya dahil Avrupa'dan en kısa mesafe İstanbul'un Kuzey'inden geçiyor.

Normalde yolcu aktarma olarak Moskova ve Varşova şanslı ama artık onlar gözden düşmüş olabilir. Çinliler istanbul üzerinden Afrika'ya gidiyor diye BBHT'de söylüyordu biri.

Yük aktarmada ise Almaatı daha şanslı deniyor, orta noktada inip akaryakıt doldurmak daha hesaplı oluyormuş. Belki daha az personel ile kargo uçağını uçuruyorlardır.

Malesef THY'yi 30 milyar dolara alıp kapısına kilit vurmak Dubai'liler için daha karlı.

Son düzenleme : ariston; 06-07-2023 saat: 02:47.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by kurmay Yazıyı Oku
    "2. el araç satışlarında ilan ve pazarlama fiyatının, aracın sıfır liste fiyatından yüksek belirlenmesi yasaklandı. 2023 boyunca."

@e507

https://twitter.com/e507/status/1676712459636187137
    Tapuda evi gerçek fiyatından göstermeyen halkımız, bu işin de üstesinden gelir Allah ın izniyle ..
    Pratik zekalarına güveniyoruz...

3. Ülkede realite tamamen kayboldu. Bence durum düşünülenden çok daha vahim. İnsanlar soldukları havadan, yediğinden içtiğinden keyif almamaya başladı. Barınma dert, yeme içme dert ki bunlar ihtiyaçlar piramidinin en altında yer alan şeyler. Sahte enflasyon verileri, komik maaş zamları, enteresan vergi artışları, ülkenin göz bebeği kurumlarının elden çıkarılışları ... hangi birini sayalım daha. Bir tek manevi değerlerimiz kaldı ama onlar da bu ortamda ne kadar dayanır şüpheli.

4. Şu sıralar İstanbul havalimanı işletmecisi karda olmalı.

5. İstanbul Havalimanı'ndan 6 Temmuz kalkışları derledim, 23 adet havalimanı veritabanımda yok, onun dışındaki ülker aşağıda.

Toplam 762 uçuşun 577 si TK kodu ile yapılacak.

Listeye bakınca yakın ülkelerden ABD vs uzak ülkelere veya Avrupa'daki küçük yerlere uçuşlar İstanbul üzerinden yapılıyor.

Yani İsrailli, İranlı, Iraklı, Ürdünlü, Lübnanlı, Kazakistanlı vs aktarma olarak İstanbul'u kullanıyor.

Aynı modeli Hindistan veya başkası zor kurabilir. Katar, Dubai, Riyad vs birbirine rakip olunca network sıklığını bence yitirdiler.

Bir yerde ben neden İzmir'den yabancı ülkelere uçamıyorum diye yorum görmüştüm. Network sıklığını sağlamak için Antalya hariç diğer şehirlerden pek yabancı hat açmıyor olabilirler.

Aynı şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı 2.inci pist inşaatı bir türlü bitmiyor olabilir.

Teknik Analize büyük bir şüphecilikle bakma eğilimindeyim..
    Teknik Analiz her yerde kalıp görmek için önyargılarımızla savaşmamız gerekirken bizi kalıp arama
    davranışına itiyor.İnsanlık tekrarlayan kalıpları görmek için yaratılmıştır.
    (Elektrik prizlerinde yüzler,bulutlarda hayvanlar,rasgele oluşturulmuş hisse senetleri grafiklerinde desenler ve tostta Hz.İsa)

(Alfa Trader/Brent Donnely)

7. Forumun spekilerinden anladığım Petkim rallisinin eli kulağında

8. Helion Enerji var füzyon üzerine çalışan benim de uzaktan takibimde olan. En son Microsoft da yatırım yaptı buraya.

https://www.helionenergy.com/

Sağlıkla …

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bugün Arcelik Solar Panel reklamı dönmeye başladı.

Yayınladığım listeye göre Türkiye'de yerli, yabancı ya da yabancı ortaklı çok fazla solar panel üreticisi var ancak vadeli solar panel satabilecek finansal güce sahip firma az.

Arçelik şu an kapasitesi çok zayıf, (şu an yıllık 300MW ileride 1000 MW) ancak iş yapmaya başlar ise mevcut olanlardan teknolojisi iyi olanları satın alabilir veya fason yaptırabilir. Bir firma sitesinde Arçelik adına fason ürettiğini beyan etmişti.

Arçelik telefonlar da vardı sonra durdu, şimdilik deneme amaçlı girmiş olabilirler.

Panel işinde çok büyük karlılık yok ama firma kapasitesi yıllık en az 10,000 MW üzerine çıkar ise o zaman dünyada söz sahibi olmak belki söz konusu olabilir. Watt başına fabrika çıkış fiyatı 0,20 dolar gibi. Yani yıllık 2 milyar dolar ciro için 10 000 MW gerekir. Arçelik çok ülkede iş yaptığı için şanslı olabilir. Afrika'da su kuyusu açma işi güneş paneli destekli sulama vs işine evrilebilirse oradan da büyük bir potansiyel olabilir.

Borsaya açık olman bir panel üreticisi Çin'de yıllık 40 000 MW üreticiler var onlar ile rekabet için kapasiteyi daha da artıracağız demiş. Bugün haber vardı Çin panel hücrelerinde verimliliği artıran bazı maddelerin ihracını yasaklamış.

Sohbet kanalında birisi ise bu güneş paneli işinin yakında cortlayacağını çünkü yansıyan ışık ile atmosferin ısındığını, çok geniş arazilerin kullanıldığını, onun yerini soğuk füzyon alacağını söyledi Türkiye'de bir şirket bunun üzerinde çalışıyormuş ama isim vermedi onu da araştırmak lazım.

Bu arada büyük projeler için ilgili yerde geçici fabrika kurmak da karlı olabilir. Büyük inşaatlarda beton santrali kuruluyor, onun gibi olur.

Sayfa 981/1005 İlkİlk ... 481881931971979980981982983991 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •