Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 281/1014 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331381781 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,241 - 2,248 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by ÖMER GÜÇLÜ Yazıyı Oku
    Dividend Matematikte bölme işleminin "bölen"i değil mi?
    Matematikte bölünen, ekonomide kar payı anlamı var. Kar payı için bazı kaynaklarda temettü bazılarında da dividant terimleri kullanılır.

2.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Bu konuyu biraz acarmisiniz?
    Son bi iki seneye kadar BDDK çok kati ve tedbirli davranıyordu. Bankaların tabiri caizse iflahıni söküyordu. Ancak özellikle başkan degisikliginden zamanlarda oldukça gevşek, rahat davranmaya başladı.

Eskiden sadece bankaların sağlam olmasına yönelik düzenlemeler yaparken - biraz da siyasilere hoş görünme niyetiyle belki - piyasaya hoş gelecek adımlar atıyor vs.
    SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. 1 yıl kadar önce sormuştum, ama tatmin edici bir cevap alamamıştım..ya da verilen cevabı anlayamamıştım...tekrar sorayım belki konu netleşir.

i-) üzerinde gece kondusu olan birinden, kondunun olduğu arsanın bir kısmını satın aldım (hisse satışı).-2015
    ii-) bu arsanın da olduğu parsel kentsel dönüşüm karşılığında müteahhide verildi, sözleşmeler imzanaldı.-2017
    iii-) müteaahid gerekli ruhsat vs işleri tamamlayarak 2018 de inşaata başladı ve 2020 de kat irtifak tapularını çıkardı...kimin hangi daireyi aldığı vs belli oldu--2020

şimdi ben kat irtifak tapusu çıktıktan sonra 2020 de bu daireyi 500 bine sattım...bu durumda iktisap tarihi 2020 mi sayılacak? diğer sorular?

i-) 2020 yılı içinde satılırsa, gelir vergisi çıkar mı?
    ii-) bir yıl sonra 500 bine satılırsa, 5 yıl dolmadığı için gelir vergisi nasıl çıkacak....100 m2 brüt alan için belediyenin belirlediği rayiç bedel 200K ise 500-200-yeniden değerleme= kalan miktar için gelir vergisi hesabı mı yapılaca?
    iii-) herhalde 500k nın tümü için bir vergi hesabı yapılmaz.

nette bir sürü yorum okudum, çok detay var..vergi kanunları da enteresan...mesela bir yorumda iktisap tarihi olarak arsanın satın alındığı tarih geçerli olur diyor, bir diğerinde cins değişimi olduğu için daireye dönüşüm tarihi iktisap tarihidir diyor...bir başka yorumda dairenin tapusunun alındığı yıl satılırsa daire değer artış kazancı oluşmaz, dolayısıyla vergi çıkmaz deniyor.

vsvs...mevzuata hakim bir arkadaş sabredip güel güzel yazarsa çok sevineceğim...kendimi amerikalının sorularını soruyor gibi hissettim

4. Bildiğim,

Tapuyu aldığınız tarih başlangıç tarihidir .

Belediye değeri de maliyetiniz .
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Bildiğim,

Tapuyu aldığınız tarih başlangıç tarihidir .

Belediye değeri de maliyetiniz .
    yani kat irtifak tapusu mu, hisseli arsa tapusu mu? bir de ben arsa hissesi almışım, maliyet olarak arsa bedeli mi gözükecek, bu durumda iktisap tarihi olarak arsa tapusu baz alınmalı?

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    yani kat irtifak tapusu mu, hisseli arsa tapusu mu? bir de ben arsa hissesi almışım, maliyet olarak arsa bedeli mi gözükecek, bu durumda iktisap tarihi olarak arsa tapusu baz alınmalı?
    Sizin bina sıfat değiştirip '' arsa '' oldu . ( kentsel dönüşümlerde böyle)

İnşaat bitip tekrar bina olacak , siz de kat , daire tapusunu alacaksınız .
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

7.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Sizin bina sıfat değiştirip '' arsa '' oldu . ( kentsel dönüşümlerde böyle)

İnşaat bitip tekrar bina olacak , siz de kat , daire tapusunu alacaksınız .
    Mevzuata hakim değilim , kensel dönüşümden dairesini alan arkadaşın bilgilerini aktarıyorum.

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    1. genç nüfus yapısı
    2. ekonominin çeşitliliği
    3. yüksek girişimcilik özelliği

başka şeyler de sayılabilir... mesela bankacılık sektörünün sıhhatli yapısı, hatırlarsak 8 yıl önceki finansal krizde bütün batıda bankalar batmıştı (devlet tarafından kurtarılmıştı- lehman hariç).. oecd içinde finans sektörüne kamu parası aktarmak zorunda kalmayan bir kaç ülkeden biri türkiye oldu.. bugün de sermaye yeterliliği yüksek, batık oranı düşük.. mesela ispanya bankaları bilançolarında 200 milyar euro gayrimenkul tutuyor, batan inşaat şirketlerinden devrolan.. püf noktası şu ki, bunların cari piyasa değeri bankaların bilançoda yazdığı defter değerinin %40 ila %70 daha altında.. mesela şu habere bakın- blackstone blok 4.500 konut satın almış

bütçe dinamikleri de sayılabilir.. kamu borçluluğu %30 ile en düşüklerden biri (2002'de en yükseklerden biri idi).. bütçe açığı da en düşüklerden.. bu sayede ekonomiyi canlandıracak teşvikleri verme kapasitesine sahip- mesela piyasa tıkandığında- bankalar risk var o yüzden kredi vermem kobi'lere dediğinde, devlet diyebiliyor ki- ver kardeşim krediyi, batan olursa ben kefilim.. yada bazı sektörlerde kdv/ötv indirimi yapıyor- sektörü canlandırabiliyor, stratejik gördüğü sektöre teşvik verebiliyor.. bütçe dinamikleri güçlü hale gelmemiş olsaydı yapamazdı bunları, 2002'de imf sopasının altındayken memur maaşlarına 3 puan zam bile yapmasına izin verilmiyordu.. nerdeeen, nereye
    Yaa efem nerden nereye .. geçmişte imf vardı bu kuruluş görevini tamamladı ve bitti ozamanlar. sadece bizde bitmedi yani ozamanlar tüm fakir ülkere kredi vererel sömüyordu Tr dahil. misyonunu tamamladı ve bitti. onun yerini başka birşey aldı mesela hükümetin rocfeller ailesi ile en son nezaman görüştüktüklerini googledan bulabilirsiniz. (ip ucu darbeden sonra )

bir ülkede bankaların sağlam olması ekonominin iyi gittiğini göstermez bu bir saçmalık bankalar özel şirketler ve çoğu yabacının bu bir. ikincisi bunlar aynı tüpraş vs gibi özel şirketler yani dediğiniz şuna benziyor bizim tüpraşımız var taş gibi mali yapısı çok sağlam o halde ekonomi çok iyi bize birşey olmaz.

10 sene öncesine kadar ya amerikanın tonla borcu var deniliyordu batık amerika deniyordu vs. )) amerika nerdeeeen nereye dimi şimdi ;)

memur maaşlarına değinmişken bu ülkede açlık sınırı 3 bin küsür diye bliyorum yoksulluk sınırıda 4,500 tl falan. buda iki.

o kadar komik bir tartışma yapıyorsunuz kive öyle bir ekonomimiz varki . asgari ücretlinin maaşı günde 2 paket sigara.

memur maaşı ise 3 paket sigara üstüne çayla simit ye.

geçtiğimiz sayfada şuan dünyanın en berbat ekonomisi sıralamasında 5 ciliğe yükseldiğimizi hatırlatırım. o kadar uzun uzun yazmaya gerek yok özetlemişler kısacası.

bankaların falan bir önemi yok türkiye vergisini topladığı sürece batmaz. ve yabancılar varken özelikle. banka vs özel kuruluşlar hikaye.

türkiyenin cumhuriyetten bu yana kaderini çörcıl özetlemiş. hala devam ediyor. durum.

kısaldıkça sula uzadıkça buda.

durum bu

Sayfa 281/1014 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331381781 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •