-
Dün 40 liradan elma aldım. Fiyatına hala inanamıyorum.

Originally Posted by
renkly1i
Yaz günü Pazarda 50 TL'den aşağı domates yok. Halkın alım gücü domatesede yetmiyor ama domates fiyatları düşmüyor. Ev fiyatları neden düşsün. Domatesi üretimi 1 ayda çoğaltılabilir. Ama ev için 3 sene geçmesi gerekiyor. Kimse rüya görmesin.
Ayrıca arsa fiyatları roketliyor. Konut malzeme fiyatları roketliyor. Usta yevmiyeleri roketliyor. Ama konut fiyatları düşecek. [emoji112][emoji112]
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-

Originally Posted by
ayhan53
tamamen vurudm duymaz olduk
şurada yürüyen sayısı saymadım ama 10 civarı
geçen haftaiçi sinop meydanda memura verilen zamların düşüklüğüne ilişkin eylem vardı saydım toplam 7 eylemci 3 gazeteci 10 civarında polis vardı
Vurdumduymazlıkla ilgili değil bu durum.
Memlekette ne STK, ne sendika, ne muhalefet kısaca eylem yapacak hiçbir kurum yok. Muhalefet bile iktidarın ucuz kredileri ile besleniyor.
Vatandaşı örgütleyecek yapı yoksa, dünyanın hiçbir yerinde kimse eylem yapamaz.
-

Originally Posted by
djoz
Yerli sandığımız girdi kalemleri de dövize bağlı aslında.
Ustalarımız yerli, ama o ustaların yaşam için yaptıkları harcamalar yabancı.
Kendi toprağımızda yetiştirdiğimiz domatese bile elli çeşit yabancı ilaç katıyoruz, sonra onu dövizle alınan kamyona yükleyip, dövizle gelen mazotu yakarak soframıza getiriyoruz.
Hesapta domates yerli.
Bu bir illüzyon, devlet likiditeyi sıksa ortaya çıkacak ama bir noktada devlet tekrar likiditeyi serbest bırakıyor.
Neden illüzyon derseniz döviz artışıyla ithal ürünlerin yerine yerli üretimin geçmesi gerekiyor ama geçmiyor. İthalata devam ediyoruz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
Ev satislari baya durdu, daha faiz artirimlari ve kredi daralmasi devam ediyor.
Paralelde enflasyon da devam ettigi icin muhtemelen konut fiyatlari reel olarak gerileyecek.
Onumuzdeki 1-2 sene konut icin sikintili, krediler acilana kadar satis zor.
-
kılıçdarın demesine göre erken seçim olacakmış .
-

Originally Posted by
finans_mt
Ev satislari baya durdu, daha faiz artirimlari ve kredi daralmasi devam ediyor.
Paralelde enflasyon da devam ettigi icin muhtemelen konut fiyatlari reel olarak gerileyecek.
Onumuzdeki 1-2 sene konut icin sikintili, krediler acilana kadar satis zor.
baya baya durgun.

-
Ayın 20'sinde bi 5 puan daha arttırırlarsa faizleri betoncular iyice felç olur. Kenarda doları olanların günü geliyor sanki.
ytd
-

Originally Posted by
Patrick Bateman
Ayın 20'sinde bi 5 puan daha arttırırlarsa faizleri betoncular iyice felç olur. Kenarda doları olanların günü geliyor sanki.
ytd
Benim kafam karışıyor. Mevduat faizi düşüyor. Merkez bankası faiz artırıyor. Dolar sabit gibi duruyor. Enflasyon tahmini yükseliyor. Vergiler artarken maaşlara zam geliyor. Borsa güzel olur diyorlar
Sonuca ulaşamıyorum.
En iyisi chatgptye danışmak.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri