Arama sonucu : 4245 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: CANTE - Çan2 Termik A.Þ.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alýntý Originally Posted by sawkolik Yazýyý Oku
    ODAÞ hisse satýþýyla elde ettiði parayý CANTE'ye sermaye avansý olarak aktarýyor.

Buna göre CANTE'de önümüzdeki süreçte bir bedelli sermaye artýþý söz konusu olacaktýr.

Yani CANTE'nin ilerleyen dönemde yapacaðý bedelli için ODAÞ þimdiden parayý vermiþ oluyor.

Bedelli sermaye artýrýmýna katýlmak suretiyle zaten hisse alacaðý için ODAÞ'ýn piyasadan CANTE hissesi alacaðýný pek sanmýyorum.
    Bedelli olmazsa ne düþünmemiz gerekecek ve ne kadar zamanda belli olur bedelli... Spk onay verir mi...

2.  Alýntý Originally Posted by Subutay Yazýyý Oku
    Bedelli olmazsa ne düþünmemiz gerekecek ve ne kadar zamanda belli olur bedelli... Spk onay verir mi...
    Tümüyle bir bedelli olmazsa, bir ihtimal ODAÞ'a özel bir tahsisli sermaye artýþý olabilir.

Ama mevzuata göre bu ne kadar mümkün bilmiyorum.

Öyle bir durumda ODAÞ haricindeki CANTE ortaklarýnýn ayrýca para vermesine gerek olmayacak, ancak ellerindeki hisse adedi ayný kalsa da þirketteki toplam sahiplik oraný düþecektir. Diðer yandan ODAÞ ise zaten vermiþ olduðu sermaye avansýna karþýlýk tahsisli olarak artýrýlan sermayeye istinaden çýkarýlan hisseleri alacak ve böylelikle de þirketteki toplam sahiplik oranýný yükseltecektir.

Belki de CANTE düþerken ODAÞ'ýn yükselmesinin nedeni böyle bir beklentidir.

Tamamen varsayýmlara dayanarak tahminlerimi yazdýðýmý belirterek, herkese bol kazançlar diliyorum.
    Yazdýklarým küçük bir yatýrýmcýnýn görüþ ve düþünceleri olup, yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilemez.

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •