Nasıl bir hayal dünyasında yaşıyor bazıları anlayamadım. Bu ülkede iki yıl kimse maaş almadan devlete çalışsa emekli maaşı ödenmese ancak ülke o zaman düzlüğe çıkabilir. Yada ülkenin kaynağını yutan zenginllerden okkalı bir vergi ile. Başka türlü çıkış yok bu krizden
Adam maaşa zam yapmayacak, daha dogrusu yarım zam yapacak. Asgari ücrete zam yapmayan emekliye yapar mı? Bunun yanında vergi gelirleri katlanacak. Emekli maaşları yıllık 650 milyar bugün. Üstüne döviz hazine garantileri. 1 ayda borç 850 milyar arttı üstüne KKM ye ödenen miktar ki daha ne kadar ödenecek belli değil. Emeki maaiları detay. Herkes emnekli maaşlarını konuşuyor da diğer giderlerin içinde konuşulacak konuların içinde ilk 7-8 e girmez o konu.
Emeki maaşlarını konuşmak boş muhabbet.
Sabancı kaç tane yalısı var?
Bildiğim kadarıyla Boğaz'da en son 17 yalısı olan Sabancı Ailesi, 18. yalının da sahibi olacak. Erol Sabancı'nın kızı olan Suzan Sabancı Dinçer ilk yalısını, 2004 yılında almıştı. TMSF'nin el koyduğu Erol Aksoy'un yalısı Tahsin Bey Yalısı'na 22 milyon 245 lira ödemişti.
Yeni Adana gazetesinin 27 Kasım 1948 tarihli nüshasındaki bir haberden Hacı Ömer Sabancı isimli bir tüccar hakkında 20 bin kilo pamuğa su katarak satış yaptığı tesbit edildiğinden takibat başlatıldığını öğrendim.
Çalmadan aşırı varsıl olunmaz.
https://m.youtube.com/watch?v=ncoQDQf2izk
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Hocam yanlış anladınız. Emekliye ödenen paraların çokluğunu konuşmak boş muhabbet dedim. Onlara sıra gelene kadar daha büyük delikler var konuşulacak.
Ben sizinle tamamen aynı düşünüyorum.
Primi az ödeyenle çok ödeyen arasında fark olmalı. Herkese hak ettiği emelki maaşı hak ettiği kadar almalı.
Artislik yapma len diyecek biri saraydan, hemen süt dökmüş kediye döner...
Cumhur İttifakı ortağından zam eleştirisi: Kamuda israf bitmeli
Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bütçe açığının KDV, ÖTV ve çeşitli harçlara yapılan dolaylı zamlarla kapatılamayacağını belirtti. Erbakan "Kamuda ‘israf’ mutlaka bitirilmelidir. Tüm kamu kurumlarına denk bütçe zorunluluğu getirilmelidir" diye konuştu.
https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem...tmeli-7758194/
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri