Sayfa 39/529 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon
Arama sonucu : 4227 madde; 305 - 312 arası.

Konu: CANTE - Çan2 Termik A.Ş.

1. Nasıl göstermemiş? Kanunen göstermek zorunda. Akenerji'de 400M Dolar kredi var. Her bilanço döneminde kur farkı zararı bilançoya yansıyor. Bunda neden yansımadı? Bunu açıklasana bir zahmet...

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --bunlar boş laflar...kıymeti harbiyesi yok...

--şirket kur farkı zararını bilançoda-gelir tablosunda göstermemiş...
    Son düzenleme : Chetuo; 28-07-2023 saat: 23:57.
    Dil aslandır, yatar eşikte...

Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    ....
    Zamanlaması patronun keyfine kalmış...

Ben bu operasyonu bu şekilde yorumluyorum. Doğru ya da yanlış, eleştriye açık bir yorum benimkisi...
    Cok fazla dillendirmek istemem....
    Ama olacaksa, ky nin maliyetine gelmeden olur....
    Olmazsa daha iyi....
    ne mutlu Türküm diyene....

Alıntı Originally Posted by chetuo Yazıyı Oku
    nasıl göstermemiş? Kanunen göstermek zorunda. Akenerji'de 400m dolar kredi var. Her bilanço döneminde kur farkı zararı bilançoya yansıyor. Bunda neden yansımadı? Bunu açıklasana bir zahmet...
    --neyine açıklayalım...karlı bir şriket göstermek için olsa gerek yansıtmamışlar...bana sorma...şirkete sor...

4. Bu operasyon öncesi sığ bir hisse idi ve tam da enerji şirketlerinin revaçta olduğu bir dönemde ki, bazı enerji hisseleri 50 kat 60 kat prim yaptığı bir dönemdi, kimseye -yeterince- para kazandırmadığı için yapılan satışlarla tahtadaki oyunculara hareket alanı yaratıldı. Bu oyuncuların da maliyeti ortada. Bu hisseleri patron ve/veya çevresinin almış olması mümkün değil çünkü ellerinde bu boyutta maddi kaynak yok...

Tahminimce olacak olan şudur: Açıklamalarda da "ısrarla" belirtildiği üzere şirketin borçları kapatılacak, kısa ve orta vadede belirgin kâr artışı içeren bilançolarla birlikte bu mallar gayet kârlı seviyelerden piyasaya yedirilecek. Sonra tahsisli sermaye artışı (üzerine belki biraz bedelli) yolu ile bu mallar geri alınacak. Tam bir kazan kazan durumu yani.

Maliyetleri 18.5 Tl civarı olan oyuncuların bu bilançoları hangi seviyeden fiyatlayacakları ise tam bir teknik analiz konusu. 200 milyon lot civarı ve ortada dönen başlangıç sermayesi 3.5 milyar TL den fazla. Bu parayı sıfır riskli PPF'ye koysan ayda (% 2 den) 70 milyon TL para getirir. Vadeli faiz hesabı ise daha deli para...

Kısacası, hesabı zor bir teknik analiz ve bu zorluk uzun bir süre hissenin volatil kalmasını sağlayacaktır. Bu sürecin bir süre sonra kitaplara konu olacağını değerlendirmekteyim. O derece !

Son olarak, az da olsa malım var ve analiz & yorumlarım buna göre şekillenmiş olabilir. Bu bakımdan asla yatırım tavsiyesi değildir.

5. Arkadaşım, 800M Lira kur zararı olsa bu bilançoda görünürdü. Göstermek göstermemek diye bir seçeneği yok şirketin. Döviz borcunu türev araçları ile bilanço dipnotlarında yazdığı gibi hedge etmişler. Başka bir açıklaması yok...

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --neyine açıklayalım...karlı bir şriket göstermek için olsa gerek yansıtmamışlar...bana sorma...şirkete sor...

6. Bence bu bedelli olayından önce çıkartıp, ondan sonra millet gaza gelmişken açıklarlar. Araya davayı kazandık gazı da eklenirse kolayca yaparlar. Şu anda bunu açıklamaları biraz erken olur. Uygun zamanı beklerler diye düşünüyorum...

Alıntı Originally Posted by cokcok Yazıyı Oku
    Cok fazla dillendirmek istemem....
    Ama olacaksa, ky nin maliyetine gelmeden olur....
    Olmazsa daha iyi....

7. Ben bunca malı patron veya onun onayını almış kişiler dışında alan olamaz diye düşünüyorum ama diğer yazdıklarınıza katılıyorum...

Hacim inanılmaz yüksek seviyelerde. Kesinlikle normal bir durum değil bu. Bunun altından ne çıkacak, gerçekten merak ediyorum...

Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Bu operasyon öncesi sığ bir hisse idi ve tam da enerji şirketlerinin revaçta olduğu bir dönemde ki, bazı enerji hisseleri 50 kat 60 kat prim yaptığı bir dönemdi, kimseye -yeterince- para kazandırmadığı için yapılan satışlarla tahtadaki oyunculara hareket alanı yaratıldı. Bu oyuncuların da maliyeti ortada. Bu hisseleri patron ve/veya çevresinin almış olması mümkün değil çünkü ellerinde bu boyutta maddi kaynak yok...

Tahminimce olacak olan şudur: Açıklamalarda da "ısrarla" belirtildiği üzere şirketin borçları kapatılacak, kısa ve orta vadede belirgin kâr artışı içeren bilançolarla birlikte bu mallar gayet kârlı seviyelerden piyasaya yedirilecek. Sonra tahsisli sermaye artışı (üzerine belki biraz bedelli) yolu ile bu mallar geri alınacak. Tam bir kazan kazan durumu yani.

Maliyetleri 18.5 Tl civarı olan oyuncuların bu bilançoları hangi seviyeden fiyatlayacakları ise tam bir teknik analiz konusu. 200 milyon lot civarı ve ortada dönen başlangıç sermayesi 3.5 milyar TL den fazla. Bu parayı sıfır riskli PPF'ye koysan ayda (% 2 den) 70 milyon TL para getirir. Vadeli faiz hesabı ise daha deli para...

Kısacası, hesabı zor bir teknik analiz ve bu zorluk uzun bir süre hissenin volatil kalmasını sağlayacaktır. Bu sürecin bir süre sonra kitaplara konu olacağını değerlendirmekteyim. O derece !

Son olarak, az da olsa malım var ve analiz & yorumlarım buna göre şekillenmiş olabilir. Bu bakımdan asla yatırım tavsiyesi değildir.

hacmin yüzde 95 i kendi kendinedir...muhtemelen....ama endeks 50 ve 30 a sokmak...ki böylece

hem trade rleri- açığa satacakları ile hem de yatırım-emeklilik fonlarının almasını sağlamak...fonlar endeks 50-100 hisseleri dışında olanlara pek bakmazalr-yasal olarak sınırlamaları vardır...

bu tahtaya yatırımcının gelmesi bu bilançolarla ilebence mümkün değil.

Sayfa 39/529 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •