Sayfa 824/1005 İlkİlk ... 324724774814822823824825826834874924 ... SonSon
Arama sonucu : 8035 madde; 6,585 - 6,592 arası.

Konu: Viop LII

1. Sabah gap ile açılır şimdi zarar etmeyelim dedim akşam satmadım, umarım büyük yerden emir gelir vatandaşın canını sıkmayın basın gaza denir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. ABD'de bankalar ikinci çeyrekte kredi koşullarını sıkılaştırdı

NEW YORK (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed), ülkede bankaların ikinci çeyrekte şirketler için kredi şartlarını sıkılaştırdığını belirtti.

Fed, bankaların kredi verme uygulamalarına ilişkin "Kıdemli Kredi Yetkilisi Görüş Anketi" raporunu yayımladı.

ABD'deki 66 yerli banka ile 19 yabancı banka şubesinden alınan yanıtlarla hazırlanan raporda, ankete katılan bankaların işletmelere verilen ticari ve sınai krediler ile ticari gayrimenkul kredileri için daha sıkı şartlar ve daha zayıf talep bildirdiği aktarıldı.

Geçen yılki anket ile karşılaştırıldığında bankaların her kredi kategorisinde koşulları sıkılaştırdığına işaret edilen raporda, bu yılın ikinci yarısında da standartları daha da sıkılaştırmayı beklediklerini kaydettiği belirtildi.

Raporda, orta ve büyük ölçekli işletmeler için kredi şartlarını sıkılaştıran yerli bankaların oranının yüzde 50,8'e yükseldiği vurgulandı. Bu oran, yılın ilk çeyreğinde yüzde 46 olarak kaydedilmişti.

ABD'de bankalar, büyük ölçüde Fed'in hızlı faiz artışlarının neden olduğu yüksek borçlanma maliyetlerinin bir sonucu olarak geçen yıl itibarıyla krediye erişimi sıkılaştırmaya başlamıştı. Kredi standartlarını sıkılaştıran bankaların oranı, geçen yılın sonunda yükseliş göstermişti.

ABD'de yüksek enflasyon karşısında geçen yıl faiz artışlarına başlayan Fed, son toplantısında geçen yılın mart ayından bu yana 11'inci faiz artırımını gerçekleştirerek politika faizini 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına çıkarmıştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Sabah gap ile açılır şimdi zarar etmeyelim dedim akşam satmadım, umarım büyük yerden emir gelir vatandaşın canını sıkmayın basın gaza denir.
    hisselerin adını de bakıyım abi ?

bakayım ben onlara bi... sabah üçün rakam çıkarmaya çalışayım sana

4.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    ABD'de bankalar ikinci çeyrekte kredi koşullarını sıkılaştırdı

NEW YORK (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed), ülkede bankaların ikinci çeyrekte şirketler için kredi şartlarını sıkılaştırdığını belirtti.

Fed, bankaların kredi verme uygulamalarına ilişkin "Kıdemli Kredi Yetkilisi Görüş Anketi" raporunu yayımladı.

ABD'deki 66 yerli banka ile 19 yabancı banka şubesinden alınan yanıtlarla hazırlanan raporda, ankete katılan bankaların işletmelere verilen ticari ve sınai krediler ile ticari gayrimenkul kredileri için daha sıkı şartlar ve daha zayıf talep bildirdiği aktarıldı.

Geçen yılki anket ile karşılaştırıldığında bankaların her kredi kategorisinde koşulları sıkılaştırdığına işaret edilen raporda, bu yılın ikinci yarısında da standartları daha da sıkılaştırmayı beklediklerini kaydettiği belirtildi.

Raporda, orta ve büyük ölçekli işletmeler için kredi şartlarını sıkılaştıran yerli bankaların oranının yüzde 50,8'e yükseldiği vurgulandı. Bu oran, yılın ilk çeyreğinde yüzde 46 olarak kaydedilmişti.

ABD'de bankalar, büyük ölçüde Fed'in hızlı faiz artışlarının neden olduğu yüksek borçlanma maliyetlerinin bir sonucu olarak geçen yıl itibarıyla krediye erişimi sıkılaştırmaya başlamıştı. Kredi standartlarını sıkılaştıran bankaların oranı, geçen yılın sonunda yükseliş göstermişti.

ABD'de yüksek enflasyon karşısında geçen yıl faiz artışlarına başlayan Fed, son toplantısında geçen yılın mart ayından bu yana 11'inci faiz artırımını gerçekleştirerek politika faizini 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına çıkarmıştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
    Tüm dünyada parada kıtlık zamanı başladı.
    0.25 faizden 5,5 e gelindi.
    Enteresan olan faizler yükselirken borsalar düşmedi.

YTD

5. Borsacı adamlar esnek kanaatkar adamlar, öyle manipulatif vs açıkça söyleyen yok ama hesabında minimum 50 milyon dolar olmadan orada söz açmak olmaz.

Kaya Çilingiroğlu 50 milyon doları olmayan borsaya gelmesin diyordu şimdi 100 milyon dolar olmuştur.

Geçen yazdım para parayı çekiyor zorla kazandırıyorlar.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

910.000---1.000.000

diyor herkeş

geçen sene 12 milyar dolar doğalgaz borcunu erteledi PUTİN dayu (yani 12 milyar doları ödeyemedik... hazine borcu 700 milyar dolar, nasıl ödenecekse artıkın )

araplar para vermedi

İNGİLİZLERE gitsen... liman, kamu bankası, maden (alınacak borç parayı ödeme ihtimalimiz % 0 olduğu üçün) isteyecek

hangi MAKRO EKONOMİK dayanak ile gidecez oraya

BİSTİN HAKKI : İFLAS

ALT BOLİNGER

orasıda... -100.000

Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Tüm dünyada parada kıtlık zamanı başladı.
    0.25 faizden 5,5 e gelindi.
    Enteresan olan faizler yükselirken borsalar düşmedi.

YTD
    DJI
    düşse ne olacak abi ? FED yine hemen devreye girecek
    ya faizi indirecek... ya parasal genişleme
    oyuncularda bunu bildiği için AL babam AL
    nasıl olsa bir kurtaran olacak

8037......gel SONRA üsten kapat...

Sayfa 824/1005 İlkİlk ... 324724774814822823824825826834874924 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız