Sayfa 129/359 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179229 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 1,025 - 1,032 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. Allah nazardan saklasın BRLSM zannedersem son ataklarıyla portföyün sancaktarlığını da ele geçirmek üzere. ACSEL'i kafamı karıştıran sebeplerden dolayı alımın 1 gün sonrası geri satıp yerine projelerini ve vizyonunu çok beğendiğim ve hızlı büyüme potansiyeli gördüğüm BRLSM almıştım. Yeni şirket satın almaları ve Solar Enerji mühendisliği/projeleri alanına yatırım yapmaları ilgimi cezbetmişti. Kısa vadede isabetli bir karar olduğunu ispat etti. Diğer taraftan SAYAS da bu gidişata eşlik etmeye devam ediyor.

Portföyün performansa göre sıralaması:

SAYAS
    BRLSM
    DESA
    VBTYZ
    ELITE
    JANTS
    DEVA
    AVOD
    OZRDN
    ISKPL
    LKMNH
    MAKTK
    KCAER
    KUTPO
    ALCTL

ALCTL'in en sonda olması ALCTL'in kabahati değil elbette.. Diğerlerinden nerdeyse 4 hafta sonra almış olmam.

İlk defa portföyümde bir yazılım şirketi (VBTYZ) üstleri zorluyor. Genelde hep altlarda takılırlardı. Genelde hep sektörünün en ucuzunu almamdan kaynaklı sanırsam, ucuz kalmaya devam ederlerdi Tuhaf ve anlaşılması zor bir durum.
    Son düzenleme : deva-i dert; 31-07-2023 saat: 11:47.

2. 15 hisseden 10'u kırmızı, ama 3 tavan (BRLSM, SAYAS ve VBTYS) portföyü yine taşımaya devam ediyor. Son 4 haftalık getiri sıralaması da değişti:

SAYAS
    BRLSM
    VBTYZ
    DESA
    ELITE
    JANTS
    OZRDN
    DEVA
    AVOD
    ISKPL
    LKMNH
    KCAER
    MAKTK
    KUTPO
    ALCTL
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

3. Başlıkta yazdıklarım, yapmış olduğum yorumlarım, hangi şirketleri hangi sebeplerle takip ettiğim, ya da aldığım veya sattığım tamamen geçmiş tecrübelerime, bilgilerime ya da kişisel tercihlerime dayanmaktadır. Yatırım dünyasında mutlak doğru olmadığı gibi, verimli sonuçlar alanların da yaptığı tüm tercihler mutlak doğru değildir ve olamaz. Bundan kimse istisna olmadığı gibi ben de istisna değilim. Bu başlığı sadece fikir alışverişi olması ve bilgilerin karşılıklı değiştirilmesi amacı ile açmıştım. Ancak bugüne kadar tecrübe ettiklerimi dikkate alırsam, çoğunlukla kendim gevezelik edip durmuşum ve karşılıklı fikir alışverişleri ve bilgi paylaşımları fazlaca oluşmamış. Bu sebeple de yazılarıma ve yorumlarıma süresiz bir şekilde ara vermeye karar verdim.

Birlerine yatırım felsefesi oluşturma yönünden birazcık katkım olduysa ne mutlu bana. Gerisi zaten boş. Şairin de dediği gibi 'Baki kalan bu kubbede hoş bir sâdâ imiş.'
    Clausewitz

4.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Başlıkta yazdıklarım, yapmış olduğum yorumlarım, hangi şirketleri hangi sebeplerle takip ettiğim, ya da aldığım veya sattığım tamamen geçmiş tecrübelerime, bilgilerime ya da kişisel tercihlerime dayanmaktadır. Yatırım dünyasında mutlak doğru olmadığı gibi, verimli sonuçlar alanların da yaptığı tüm tercihler mutlak doğru değildir ve olamaz. Bundan kimse istisna olmadığı gibi ben de istisna değilim. Bu başlığı sadece fikir alışverişi olması ve bilgilerin karşılıklı değiştirilmesi amacı ile açmıştım. Ancak bugüne kadar tecrübe ettiklerimi dikkate alırsam, çoğunlukla kendim gevezelik edip durmuşum ve karşılıklı fikir alışverişleri ve bilgi paylaşımları fazlaca oluşmamış. Bu sebeple de yazılarıma ve yorumlarıma süresiz bir şekilde ara vermeye karar verdim.

Birlerine yatırım felsefesi oluşturma yönünden birazcık katkım olduysa ne mutlu bana. Gerisi zaten boş. Şairin de dediği gibi 'Baki kalan bu kubbede hoş bir sâdâ imiş.'
    Hocam bir gözüm sürekli burada, yazdıklarınızı okuyorum.
    Bir yandan işlerin yoğunluğu, diğer yandan uyku apnesinden muzdaribim, yeni cihaz, maske arayışları, o konuyla ilgili okumalar araştırmalar... başka bir cephe başka dertler.

Biz katkı sunamadık, yalnız bıraktık, öte yandan sizin ahenginizi de bozmak istemedim şahsen.

Seçim dönemi bir portföy oluşturduğumu paylaşmıştım.
    temel kriterlerim, ihracat yapan, net döviz pozisyonu açığı olmayan, temel bilanço değerleri güçlü, (özsermayesi kuvvetli)..
    bu yazıyı bile aceleyle yazıyorum biraz yalap şalap, kusuruma bakmayın.
    geçen sürede fena getiri olmadı. ama keramet benim kriterlerimde ve seçimlerimde mi yoksa endeks genel olarak zaten gitti ondan mı bilinmez.
    bir ara özellikle astor iyi getiri sağladı satayım mı diye düşündüm ama sonra bilançoları açıklansın ona göre bir değerlendireyim dedim.
    f/k meselesine değinmiştiniz, fast web mali analiz ve fintables konuları vardı. ikisini de kullandım.
    astor, f/k, fastweb, nasıl da çağrışım yaptı.
    f/k konusuna statik bakmamak lazım. şimdi astor'un f/k'sı 3 ay önceye göre şişmiş olabilir, ama karı da arttıysa eğer, bunu bilanço açıklanınca göreceğiz....
    fastweb mali analiz programında f/k'yı grafik olarak da görüyoruz. burada bir dalgalanma olmuşsa, yani fiyat dönemsel kardan fazla arttıysa ona göre değerlendirmeyi düşünüyorum.
    cümlelerim devrik, biraz heyecanlı ve aceleci olmuş olabilir, sürç-i lisan ettiysek affola.
    siz yazın, biz göz ucuyla da olsa takip ediyoruz.
    selametle üstadım.

5.  Alıntı Originally Posted by snkleyp Yazıyı Oku
    Hocam bir gözüm sürekli burada, yazdıklarınızı okuyorum.
    Bir yandan işlerin yoğunluğu, diğer yandan uyku apnesinden muzdaribim, yeni cihaz, maske arayışları, o konuyla ilgili okumalar araştırmalar... başka bir cephe başka dertler.

Biz katkı sunamadık, yalnız bıraktık, öte yandan sizin ahenginizi de bozmak istemedim şahsen.

Seçim dönemi bir portföy oluşturduğumu paylaşmıştım.
    temel kriterlerim, ihracat yapan, net döviz pozisyonu açığı olmayan, temel bilanço değerleri güçlü, (özsermayesi kuvvetli)..
    bu yazıyı bile aceleyle yazıyorum biraz yalap şalap, kusuruma bakmayın.
    geçen sürede fena getiri olmadı. ama keramet benim kriterlerimde ve seçimlerimde mi yoksa endeks genel olarak zaten gitti ondan mı bilinmez.
    bir ara özellikle astor iyi getiri sağladı satayım mı diye düşündüm ama sonra bilançoları açıklansın ona göre bir değerlendireyim dedim.
    f/k meselesine değinmiştiniz, fast web mali analiz ve fintables konuları vardı. ikisini de kullandım.
    astor, f/k, fastweb, nasıl da çağrışım yaptı.
    f/k konusuna statik bakmamak lazım. şimdi astor'un f/k'sı 3 ay önceye göre şişmiş olabilir, ama karı da arttıysa eğer, bunu bilanço açıklanınca göreceğiz....
    fastweb mali analiz programında f/k'yı grafik olarak da görüyoruz. burada bir dalgalanma olmuşsa, yani fiyat dönemsel kardan fazla arttıysa ona göre değerlendirmeyi düşünüyorum.
    cümlelerim devrik, biraz heyecanlı ve aceleci olmuş olabilir, sürç-i lisan ettiysek affola.
    siz yazın, biz göz ucuyla da olsa takip ediyoruz.
    selametle üstadım.
    Hocam geçmiş olsun. Umarım sağlık sorununu öncelikle halledersin. Gerisi teferruat.
    Clausewitz

6. Kocaer Çelik-KAP

Şirketimizin %99 iştiraki olan Kocaer Enerji'ye ait Aydın-Kuyucak İlçesinde aldığımız Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Su J-443 ruhsat sahamızda birinci faz olarak 24 MW'lık (120 MW GES'e eşdeğer) jeotermal santral yatırımı için fizibilite çalışmalarına başlama kararı aldığımızı 25.05.2023 tarihli özel durum açıklaması ile kamuoyu ile paylaşmıştık. Bir süredir devam eden çalışmalarımızı daha ileri bir seviyeye taşımak ve son teknolojiye dayalı sismik ve manyetotellürik (MT) tetkik çalışmaları yapmak üzere LEMNİS Yerbilimleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (MT) ve F.N.Ç. Petrol Madencilik Sanayi ve Tic. A.Ş. (sismik) ile sözleşme imzalanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
    Clausewitz

7. BRLSM - KAP

Şirketimizin bağlı ortaklığı Solar Santral Enerji A.Ş ile Japonya Merkezli Aisin Otomotiv Parçaları San.ve Tic.A.Ş arasında, anahtar teslimli Güneş Enerjisi Santrali kurulumu için K.D.V. hariç toplam 9.100.000 ABD Doları bedelle ön anlaşma yapılmıştır.Proje bedelinin TL karşılığı güncel kur ile 245.063.000.TL olup sözleşme imzalandığında detayları kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Sözkonusu tutarın 2022 cirosuna oranı % 18'dir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Saygılarımızla...
    Clausewitz

8. LKMNH - KAP

Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından alınan karara göre, 1.000.000 TL sermayeli, sermayesinin %100'ü şirketimize ait olacak şekilde ve grubumuz bünyesindeki tüm tesislerin lojistik işlerinin yürütülmesi amacıyla Lokman Hekim Lojistik A.Ş.isimli şirket kurulmasına karar verilmiş olup, şirketin kuruluş ve tescil işlemleri 28.07.2023 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
    Clausewitz

Sayfa 129/359 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179229 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •