Sayfa 216/440 İlkİlk ... 116166206214215216217218226266316 ... SonSon
Arama sonucu : 3515 madde; 1,721 - 1,728 arası.

Konu: Gold Rush

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Bu konu ilginç ve benim de çok ilgimi çekiyor.

Bildiklerime ve okuduklarıma göre:

Dünya yaşayan bir canlı gibi. Geçmişte defalarca ısınmış, soğumuş, ısınmış, soğumuş...bitki örtüleri değişmiş, iklimler değişmiş, kimi yerler batmış, kimi yerler yükselmiş.

Denizin son buzul çağından beri ciddi derecede artmış olduğunu gösteren kayıtlar mevcut. Yani dünya hep bugün bildiğimiz/gördüğümüz gibi değildi.

Mesela dünyadaki ısı dalgalanmasını gösteren şu grafiği görmenizi isterim. Küresel ısınma sadece bize çıkmadı piyangodan yani. Daha öncelerden de olmuş, ve belki de o zamanlarda yaşayan canlılar toplu olarak yeryüzünden silindi. Fazla konuşmadan (500 Bin Yıllık) grafiği koyayım

Şimdilerde birilerinin çıkıp bu dünyada ilk defa oluyormuşçasına konuşmasına uyuz oluyorum. Bu engellenemeyen bir "ritim". Dünyanın nefes alış-verişi bu... Asıl takınılması gereken tutum:

"Dünya, ritmik olarak yaşadığı ısı dalgalanmalarından bir tanesinin daha doruklarında. Muhtemelen 5-10 bin yıl daha bu ısı artacak, ya da buralardan itibaren yaklaşık 100 Bin Yıl sürecek bir soğuma evresi gelecek. Bunların hiçbirisi engellenemez. İnsanlık için tehlike arz eden kısmı ısının yüksek olma ihtimali olan 5-10 Bin Yıllık kısım. Sular yükselecek. yerleşim yerlerini buna göre tasarlamalıyız ve belki de taşımalıyız. Su kaynakları hakkında ekstra önlemler almalıyız. Isı artıp denizlerden daha fazla buharlaşma olacağından iklim değişiklikleri kaçınılmaz. Simülasyonlar yardımıyla olası tehlikeler tespit edilmeli..."

Ama gerçekte olan ise, bunun engellenmeye çalışılması. Engellenemez ki!!!! Asıl yapılması gerekenler, her konuda olduğu gibi, bu konuda da ıskalanıyor!!!!
    DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

Toparlarsak....

Hayat Bir Gün O da Bugün

Gunaydin herkese..

Günleriniz neşeli ve dolu dolu geçsin..

https://www.instagram.com/reel/CvIdk...U2YjMzNjRlOQ==

Dow da 34700 beklentim var..

Altında 1850..

İşlem açmıyorum.. Açmam..

Usdjpy beklentim 146..

Hoscakalin

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Toparlarsak....

Hayat Bir Gün O da Bugün
    Zamanında biri buna benzer bir hikaye anlatmıştı bana... Çok gülmüştüm

Horoza sormuşlar yumurta mı tavuktan çıkar yoksa tavuk mu yumurtadan çıkar diye.

O da hiç düşünmeden "Ben işime bakarım" demiş

Çok doğru bir tepki değil mi? [emoji16]

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

Sayfa 216/440 İlkİlk ... 116166206214215216217218226266316 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz