Sayfa 212/1004 İlkİlk ... 112162202210211212213214222262312712 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 1,689 - 1,696 arası.

Konu: Viop LIII

Biden yönetimi bugün Çin'deki hassas teknolojilere yönelik bazı ABD yatırımlarını yasaklama ve bazı yatırımların da hükümete bildirilmesini zorunlu kılma planlarını açıkladı.

Başkan Biden, askeri, istihbarat, gözetleme ve siber imkanlar için kritik öneme sahip hassas veya gelişmiş teknolojiler ile ürünler geliştirmeye ve kullanmaya çalışan riskli ülkelerin, ABD’ye yönelik ulusal güvenlik tehdidini ele alan bir başkanlık kararnamesi imzaladı.

Başkanlık kararnamesiyle, Maliye Bakanı'na üç sektörde ulusal güvenlik açısından hassas teknolojiler içeren faaliyetlerde bulunan Çin kuruluşlarına yönelik belirli ABD yatırımlarını düzenleme yetkisi verildi. Bu sektörler, yarı iletkenler ve mikro elektronik, kuantum bilgi teknolojileri ve belirli yapay zeka sistemleri olarak sayıldı.

Program, özellikle askeri veya istihbarat amaçlı kullanımlar için özel olarak tasarlanmış gelişmiş yarı iletkenler, kuantum bilgi teknolojileri veya yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesiyle ilgili belirli faaliyetlerde bulunan kuruluşlara yatırım yapılmasını potansiyel olarak yasaklayacak.

Ayrıca çift kullanım için tasarlanmış ancak ulusal güvenlik tehditleri oluşturan daha az gelişmiş yarı iletkenlerin veya yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesiyle uğraşan kuruluşlara yapılan yatırımlar için bildirim gerektirecek.
    ''Ekonomi değil ulusal güvenlik'' kararı

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Biden yönetiminden üst düzey yetkililer, yeni önlemlerin ekonomi değil ulusal güvenlikle olduğuna dikkat çekti ve ‘’Sınır ötesi yatırım akışlarının ABD'nin ekonomik canlılığında oynadığı önemli rolün farkındayız ve bu başkanlık kararnamesi, bir yandan açık yatırıma yönelik uzun süredir devam eden taahhüdümüzü sürdürürken diğer yandan ulusal güvenlik çıkarlarımızı sınırlı bir kapsamda korumayı amaçlamaktadır’’ dedi.

2. APS değişimi

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. Kapanışa göre hisse vadeli faizler.
    .
    Shortçu sıkıştırması ihtimali çok fazla.

Kahreden haber! Kuzey Irak'ta 3 asker şehit oldu..

5.  Alıntı Originally Posted by Denizdenizli61 Yazıyı Oku
    Enerya'da var.88.76 tl den. Kuyumcu hassasiyeti ile belirlemisler fiyatı.
    bay döner halka arz haberi big chefe yarar bence, ulan bay döner bu parayı ediyosa big chef x3 olmalı hesabı yapılır.. bay dönere bi kere gittim 7-8 yıl önce, bi daha gitmeyeceğimin kararını o gün vermiştim, berbattı

enerya ahlatçının, 3,5 milyar TL devasa bi arz, ortak satışı olarak 1.2 milyar ahgaza giriyor..

6. BBHT'de Mete Yüksel biz kurum olarak bilançoyu beğendik dedi. Bu çeyrek kar var aslında vs bir şeyler anlattı.

Dolar ile bilanço tutup sonra Türk lirasına çeviriliyor olabilir. Uzmanı incelemeli.

7. İyi yırtmışız. 300-500 almaya devam ediyoruz ama her gün marjlar yükseliyor. Bu tavanla biter gibi... 10000 gider mi yoksa 10000 bine bir 1000 daha koyar mı bilmiyoruz.

Stoplu al sat a devam. Ayda 20 bin hedef.

Bilen biri söylesin nereden şort açacağız.

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    BBHT'de Mete Yüksel biz kurum olarak bilançoyu beğendik dedi. Bu çeyrek kar var aslında vs bir şeyler anlattı.

Dolar ile bilanço tutup sonra Türk lirasına çeviriliyor olabilir. Uzmanı incelemeli.
    Hangisini beğenmişler ?
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Sayfa 212/1004 İlkİlk ... 112162202210211212213214222262312712 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •