Sayfa 928/1002 İlkİlk ... 428828878918926927928929930938978 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 7,417 - 7,424 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

  1.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Ben bir miktar hvk aldım, ppf'lerden bi tık fazla getirir




    Burda bi çelişki yok mu?
    Bist geri çekildiğinde sizin hisseler de çekilmiş olmayacak mı
    sayın yuji haklısınız, aslında 2 çelişki birden var... ben de farkındayım... birincisi, nakitte kalmak diyorum ama yine gidip BYF de olsa borsadayım... ikinci çelişki de, dediğiniz gibi bist'in düşüşe geçtiği zaman o byf'nin de düşeceği... ama ben tek farkı, düşüş başladığı anda anında kaçabilmek, 2 gün falan beklememek olarak gördüm... bu bana iyi geldi sadece... yani ekran başında düşüşün başladığını gördügünüz an hepsini satıp kaçma imkanı var o BYF'de... selamlar...

  2.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    son kararımı verdim ve nakitte beklerken PPZ yerine ZPX30 borsa yatırdım fonunu aldım. ziraat portföyün... en azından valor yok, günlük hisse gibi alıp satabilme ajantajı var... BİST30 ne getiriyorsa o da onu getiriyor... en iyisi bu gibi geldi şimdilik...BİST geri çekildiğinde pusuya yattığım hisselere burdan satıp dalarım anında...pek nakitte kalmak gibi olmadı bu ama olsun.)


    Merhaba bu fonu nasil aldiniz? Ben bankam uzerinden alamadim. Ziraat hesabimi olmasi lazim?

  3.  Alıntı Originally Posted by serta2 Yazıyı Oku
    Merhaba bu fonu nasil aldiniz? Ben bankam uzerinden alamadim. Ziraat hesabimi olmasi lazim?
    hayır bütün bankalardan alınabiliyor... ben talimat verdim bekliyorum, sürekli yükseliyor ve o yüzden alamıyor. emir düzeltme yapsam alır ama bekliyorum... biraz düşerse daha ucuzdan alırım diye... kısacası bankanızdan almanız gerekiyor hisse alır gibi... kodu ZPX30... hisseler arasında çıkıyor...

  4.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    yok yahu niye dua edeyim borsa ile mi doğdum sanki banane. hatta inşallah olmaz lira eridikçe enflasyon misliyle azıyor olan bize oluyor. aslında öyle bir senaryoya da gerek yok. kendi de yavaş yavaş düşebilir. herneyse ben 6 bin gelmedikçe bir daha bist konusunda yorum yapmıycam söz olsun kendime. tepki çekmekten başka faydası olmuyor.

    bu arada fon sigortası ile ilgili bilgi vermiyor yada veremiyor kurumlar. bu senoryoda paranın kesin ödeneceğinden bile emin değiller hatta. bilmiyorlar. halbuki ben paramı valoründe sıkıntısız çekmiştim.
    Valöründe sıkıntısız çektiğiniz gün, fonun değeri %10 düştüyse tamam. Ben tüm borsanın tüm gün taban olduğu bir 2001 krizini hatırlıyorum, taban açılsa da gün içinde işlemler, dalgalanmalar oluyor. Dolayısıyla fonun o gün sattığı tutar, çıkışları karşılamaya yetmiş anlaşılan.

    Sizin bahsettiğiniz durum fon şirketinin batması durumu. Fonun tüzel kişiliği, fonun kendisinden ayrı olduğu ve takas bankasında muhafaza edildiği için, fon batsa da, fon içeriği hisseler başka bir aracı kuruma devredilerek, işlem yapmaya devam edebiliyorsunuz. Bildiğim kadarıyla da bugüne kadar bu tarz bir örnek yok. Bahsettiğim durum tamamen Tefaş fonları ile alakalı, özel fonlar da firmayla birlikte batma riskiniz var.

  5. ZPX30 çok likit değil yüksek miktarda aldığınızda satamaya bilirsiniz.

  6. #7422
     Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    ZPX30 çok likit değil yüksek miktarda aldığınızda satamaya bilirsiniz.
    Aynen , hisse senetlerinde farkli değil , en önemlisi sürekli takip etmek gerekiyor

  7.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    ZPX30 çok likit değil yüksek miktarda aldığınızda satamaya bilirsiniz.
    neden satamıyorum? hisse gibi değli mi bu da? aslolan fiyat değil mi? eşleşme gerçekleştiğinde tamamı satılmıyor mu? yüksek miktar düşük miktardan kastınız ne?

  8.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    neden satamıyorum? hisse gibi değli mi bu da? aslolan fiyat değil mi? eşleşme gerçekleştiğinde tamamı satılmıyor mu? yüksek miktar düşük miktardan kastınız ne?
    arkadaş çok likit değil derken sanırım şunu kastetti: yüksek miktarda satış olursa, alıcı hemen bulamayabilirsiniz demek istemiş olmalı... talep olmamasından dolayı satamayabilirsiniz dedi sanırım... ben öyle anladım... ama zaten hisseler de öyle değil mi? alıcısı yoksa satamazsınız... önemli olan alıcı bulmak... sürekli takip konusunda ise sıkıntı yok... neredeyse gün boyu ekran başındayım...

Sayfa 928/1002 İlkİlk ... 428828878918926927928929930938978 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •