Sayfa 1217/1312 İlkİlk ... 2177171117116712071215121612171218121912271267 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 9,729 - 9,736 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Okuyan okudu, gören görmeyene anlatır.
    Son düzenleme : canlı; 11-08-2023 saat: 14:34. Sebep: oku

2. Airbnb ve benzeri platformlar için sertifika zorunluluğu ve vergi geliyor

https://webrazzi.com/2023/07/31/airb...vergi-geliyor/

3. "Devletin demir yumruğunu görmek istiyoruz" diyenler

Arabada ötv zammı olursa araba fiyatları, Konutta ekspertiz zorunluluğu nedeniyle tapuda yüksek bedel gösterme olursa da konut fiyatlarının artacağından haberi yok galiba...

Neyse Hükümet yaptığı ilginç kararlarla tüm hızıyla konut arzını kısmaya devam ediyor. Ben artık arzı kasıtlı olarak azalttıklarını düşünmeye başladım.

Bu gidişle kimse konut yapmayacak tebrikler...

-----
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

4.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Airbnb ve benzeri platformlar için sertifika zorunluluğu ve vergi geliyor

https://webrazzi.com/2023/07/31/airb...vergi-geliyor/
    Zaten olan bir şey. Airbnb yapanlar vergisini veriyor zaten. Vergi vermeyenler genelde sarı sitede günlük ilan verenler. Onlar da yine vergi vermemeye devam eder bence... Tıpkı ustaların işi bitince size fiş vermemesi gibi bir şey..
    Ülkede fişini veren kaç esnaf var önce onu sorgulamak gerekiyor...

-----
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

5. Yukarıdaki yazıyı neden yazdım? Bugün konut yatırımcısına hangi korku haberi yaymaya çalışıyorlar? acaba diye sosyal medyayı tarayayım dedim.

Tapu devri işleri için zorunlu ekspertiz dönemi başlayacağını tapuda düşük gösterme devrinin biteceğini bla..bla bla.. yazmışlar. Böyle bir yasa gelse bile satan adam "Acil paraya sıkıştım, ekspertizin belirlediği değerin altında sattım" derse kim ne diyebilir ki?

Böyle bir yasa çıkarsa zaten arabadaki ötv gibi ev fiyatlarını çok ciddi anlamda yükseltir..

Böyle kaynaksız, sosyal medya fenomen hesaplarıyla korku salma haberleri son zamanda moda oldu. Boş ev vergisi muhabbetleri gibi...

Birileri kasıtlı olarak konut arzının durmasını istiyor... Bunlarla konut yatırımcısını korkutacaklarını zannedecekleri kadar saf değillerdir herhalde...

-----

6. şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Zaten olan bir şey. Airbnb yapanlar vergisini veriyor zaten. Vergi vermeyenler genelde sarı sitede günlük ilan verenler. Onlar da yine vergi vermemeye devam eder bence... Tıpkı ustaların işi bitince size fiş vermemesi gibi bir şey..
    Ülkede fişini veren kaç esnaf var önce onu sorgulamak gerekiyor...

-----
    Aslında ülkedeki konaklama kapasitesinin artması, kullanımı az olan konutların ekonomiye kazandırılması güzel şeyler. Bunu öcü gibi göstermenin anlamı yok.
    Üstelik otelle airbnb farklı beklentilere sahip tüketiciye hitap eder.

Bir ara esnaf herşey dahil sisteminden şikayet ediyordu. Turist dışarı çıkmıyor diye al sana tursil bile alan turist.

Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Aslında ülkedeki konaklama kapasitesinin artması, kullanımı az olan konutların ekonomiye kazandırılması güzel şeyler. Bunu öcü gibi göstermenin anlamı yok.
    Üstelik otelle airbnb farklı beklentilere sahip tüketiciye hitap eder.

Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi
    Aynen.
    Ben 4 yıl önce ailemle Dünya turu yaparken hemen her ülkede otel yerine airbnb tercih ediyorduk. Misal çok sevdiğimiz şehirlerde bazen 2 aya yakın kaldık. Airbnb evlerinde...
    Otel ne alaka? Bazen yerel şeyleri mutfakta pişirip yemek istiyor insan. Hem airbnb evinde kalınca yerel halkla iç içe oluyorsunuz, kültürlerini daha iyi tanıyorsunuz. Gezginler genelde otel kullanmaz bekar olanlar hostel, çift ya da aile olan gezginler de airbnb kullanırlar.

Otel turisti odun gibidir, gezmez, tozmaz, kültürden anlamaz.. Girer herşey dahil oteline bırak şehri gezmeyi otelin bile dışına çıkmadan denizine girip instagramda 2 resim paylaşıp, ülkesine geri döner..
    Son düzenleme : vivatrader; 11-08-2023 saat: 18:01.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
    Bunların yapacağı her düzenleme, gaz alma düzenlemesidir.

Bakın, ÖTV, lüks 1600 CC araçlarda, %80'e çıkınca, ben dedim ki, amaç , 1600 cc lüks araçlar değil.
    Amaç, bal gibi, halkın kullandığı vasat arabalar.

Ne oldu !!!

Bunlar, aşşağılık yobaz tüccarlar.
    Biz bunlara yönetimi verdik.
    21 yıldır da mikiyorlar.

Yaptıkları her düzenleme de, menfaatleri olur.

Bunlara oy veren, her bir birey, ya cahildir, ya da menfaat çetesindendir.

Sayfa 1217/1312 İlkİlk ... 2177171117116712071215121612171218121912271267 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •