Sayfa 1389/2207 İlkİlk ... 389889128913391379138713881389139013911399143914891889 ... SonSon
Arama sonucu : 17656 madde; 11,105 - 11,112 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. Bilgi Seli
    @ononbilgimiz
    HÖLLÜK NEDİR?

Höllük, eskiden bebek bezi yerine kullanılan bir çeşit topraktır.

Eledim eledim höllük eledim.
    Aynalı beşikte bebek beledim.
    Büyüttüm besledim, asker eyledim.
    Gitti de gelmedi, buna ne çare..

Bu asker türküsünü bilirsiniz.

Şimdilerde hazır bezler var. Bir nesil önce de naylon muşamba üzerine kumaş bezler vardı.

Peki ondan önce ne varmış biliyor musunuz?

Sobanın icat edilmediği zamanlarda, kışları sert ve uzun geçen yerlerde

Göçebe olarak çadırda yaşayanlar, binlerce yıldır bebeklerini bu şekilde büyütmüş. İnsanın kafasını çalıştırıp, çaresizlik karşısında yavrusunu korumak için geliştirdiği bir yöntemdir bu.

Her toprağa bebek belenmezmiş.

Höllük, kil ağırlıklı çok emici bir toprakmış. Belli ocakları varmış. Bir iki metre derinden çıkarılır, çuvallarda eve getirilip elenir, güneşe serilip iyice kurutularak eve istif edilirmiş.

Bu toprak her seferinde ateşte iyice kavrulur, ılık hale gelince üç parçadan oluşan höllük bezine serilerek usulüne uygun şekilde bebek kundaklanır imiş.

Çocuk hem sıcak kalır üşümez, hem de çişi toprak emer, poposu kuru kalırmış. Ayrıca mantar ve pişik olmazmış.

Tabii ki her devirde olduğu sıcak toprağa yatırıp çocuğun tenini yakan, toprağı kavurmayıp, başka toprağı höllük toprağı sanıp çocuğu hasta eden aileler de olmuş...

Peki siz 'höllük'ün ne olduğunu biliyor muydunuz yada daha önce görmüş müydünüz?

floodu okuyup beğendiyseniz, bu tarz içeriklerin daha fazla paylaşılabilmesi için hesabımızı takip ederek bizlere destek olabilirsiniz. teşekkürler🙏
    @erefefik

2. PravdaGaste⛎
    @gazetta_rf
    Smithsonian Üniversitesi Ulusal Hava ve Uzay Müzesi'ndeki ay yüzeyindeki çizme izinin ve Neil Armstrong'un uzay giysisinin ünlü fotoğrafı..

Ay'a inişin gerçekliğinden şüphe mi ediyorsunuz? 🤣
    @erefefik

Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    ........

Peki siz 'höllük'ün ne olduğunu biliyor muydunuz yada daha önce görmüş müydünüz?

floodu okuyup beğendiyseniz, bu tarz içeriklerin daha fazla paylaşılabilmesi için hesabımızı takip ederek bizlere destek olabilirsiniz. teşekkürler��
    https://www.sabah.com.tr/akdeniz/201...esyalar-muzede

Beşiklerde lazımlık olurmuş be yaaaa....!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,936
     Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Hayirli olsun abi. Hiç uzatma, yeri beğendiysen hemen al.
    çoktan alındı taşınma ve emeklilik hazırlıklarına başlandı

bu arada toprak hususunda biz toprakta büyümüşüz. bizden sonraki nesil bez ile sonra benim hatırladığım 1991 yılında hazır bebek bezi bütçede çok büyük kalemdi...

5.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    https://www.malumatfurus.org/aydaki-ayak-izleri/

Çizme üzerine giyilen dış koruyucu botun izi o..

6.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    çoktan alındı taşınma ve emeklilik hazırlıklarına başlandı

bu arada toprak hususunda biz toprakta büyümüşüz. bizden sonraki nesil bez ile sonra benim hatırladığım 1991 yılında hazır bebek bezi bütçede çok büyük kalemdi...
    Hızlan abi hızlan...
    @erefefik

7. "Libya, bir limanını Türkiye'ye devrediyor."

— Le Courrier International
    @erefefik

8. Ulla Cehabeliler, iktidar mı olmak istiyorsunuz? İşte size bir lider...
    Şeytan gibi gız...Olur bu gız, ben maldan anlarım abi.
    Seçin abi bu gızı...

Dr. Gülfem Saydan Sanver
    Avrupa Siyasi Danışmanlar Derneği Başkanı

Mayıs 2022 yılında Viyana’da Avrupa Siyasi Danışmanlar Derneği başkanı seçilen Dr. Gülfem Saydan Sanver liseyi Fevziye Mektepleri Vakfı Özel Işık Lisesi'nde, üniversiteyi Marmara Üniversitesi Fransızca Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümününde okudu.

4 sene Citibank N.A’da Risk Yönetimi Bölümünde müdür yardımcılığı görevini üstlenen Gülfem Saydan Sanver, yüksek lisans ve doktora yapmak üzere Paris’e gitti; Sorbonne Üniversitesi’nde "Siyasal İletişim" üzerine yüksek lisans ve doktora yaptı. Karşılaştırmalı seçim kampanyaları üzerine yazdığı doktora tezi jürinin oy birliği ile yüksek onur ödülü aldı.

2013 yılında, Türkiye’deki “Seçim Kampanyaları ve Siyasi Partilerin Karşılaştırmalı Seçim Stratejileri” üzerine yaptığı çalışma A.N.R.T Yayınevi tarafından, kültürel sınıf farklılıklarının algılama üzerindeki etkileri üzerine yazdığı ikinci kitabı “Yorumlayan Topluluklar” da 2014 yılında Fransa’da basıldı.

Sanver 12 Kasım 2013 tarihinde Uluslararası Siyasi Danışmanlar Derneği (IAPC)’nin Yönetim Kurulu’na seçilerek derneğin en genç yönetim kurulu üyesi olmaya hak kazandı; 2017 yılına kadar üyeliği devam etti.

2015 yılında Türkiye’de siyasi seçim kampanyaların marketing alanına uygulamaları üzerine uluslararası konferans düzenledi. Barack Obama’nın 2012 yılında seçim kazandıran ekibini İstanbul’a getiren Sanver bu alanda ilk uluslararası konferans düzenleyen isim oldu.

Amerikan Siyasi Danışmanlar Derneği’nden, Amerika’da siyaset iletişiminin Oscar’ı kabul edilen Pollie Ödülü’nü (Pollie Award) 2015 yılında Uluslararası Kategoride En İyi Yazılı Materyal branşında, 2019 yılında En Yenilikçi Materyal branşında kazandı. 2017 yılında Merkezi Washington’da bulunan ComPol dergisi tarafından Dünyanın En Başarılı 100 Stratejisti arasında gösterildi. 2017 Yılı Avrupa Siyasi Danışmanlar Derneği (EAPC) tarafından verilen 2017 Polaris Ödülü’ne layık görüldü.

2022 yılında Avrupa Siyasi Danışmanlar Derneği’nin Başkanı olarak seçilen Sanver, Element Strateji Yönetimi ve Danışmanlık şirketinde iletişim danışmanlığı hizmeti vermeye ve çeşitli ulusal TV kanallarında siyasi analist olarak Türkiye gündemi analizleri yapmaya, çeşitli dijital gazetelerde de köşe yazıları yazmaya devam ediyor.

Dr. Gülfem Saydan Sanver'in Konuşma Başlıkları:

• Türk Siyasi Tarihi Ve Bugünün Türk Siyaset Sahnesi
    • Türkiye'de Neler Oluyor?
    • Gökyüzünün Yarısı Nerede? Türkiye'de Kadın Olmak
    • Yeni Bir Sorgulama Anlayışı: Vicdanın Sesi
    • Toplumsal Fayda Yaratmanın Bize Faydası Ne?
    • Yeni Bir Liderlik Anlayışı: Toplumsal Fayda Yaratan Lider
    @erefefik

Sayfa 1389/2207 İlkİlk ... 389889128913391379138713881389139013911399143914891889 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •