Sayfa 1244/1312 İlkİlk ... 2447441144119412341242124312441245124612541294 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 9,945 - 9,952 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Londrada deprem olduğunu duydun mu hiç?
    Londranın deprem geçmişini ben de pek bilmem ama 43 yaşındaki Danimarkalı arkadaşımın depremin nasıl bir şey olduğunu bilmediğini, hayatında hiç deprem hissetmediğini söyleyebilirim.

1990'ların çürük binalarını savunacak değilim, ama şişlide1960'larda yapılmış olan binadaki dairemizin halen sapasağlam olduğuna, deprem ülkesi olmasak rahat 100 yılı tamamlayabileceğine eminim.

Şu 90'ların evlerinde gördüğümüz, demirleri paslandıran deniz kumu meselesi olmasa, şu an betonarme evleri kötüleyecek bir tek argüman bulamazdın.

Hayır evlere çamur atınca da elinize ne geçiyor anlamıyorum ki.
    Tamam bütün evler çöp, ev alınmaz, hatta kiralık bile tutulmaz. Aniden yıkılır, ölürsünüz valla.
    Bu kadar memnuniyetsizseniz evleri komple terk edip Kaddafi style takılsanız nasıl olur?

Evlere çamur atan yok. Gayrımenkul yatırımı iyi bir yatırımdır. Ben de kısmen gayrımenkul yatırımcısıyım.

Ancak milli servetin devletin stratejik planlama hataları yüzünden, ve dandik Çevre Şehircilik İnşaat mühendisliği kalitesinden dolayı çöpe gitmesi zoruma gidiyor.

Misal; Bodrum Marmaris Datça Alanya Urla gibi yerlerde sadece ve sadece TAŞ EV e izin verilmesi gerekmez miydi? Her açıdan milli servet kaybı. Nemli olan yerde TAŞ EV yapılsa 500 sene garantisi var yaşam ömrü olarak. Bir kere yap, tam yap. Kevgir gibi olmasın.

Bizim Çevre Şehircilik ve inşaat mühendisliklerimiz, ve hatta Mimarlarımız çağın çok gerisinde. Bu sebeple dandik binalar yapıyoruz. Dandik cadde planlarımız var. Dandik sokak planlarımız var. Doğal afetlerde çok zarara uğruyoruz. Yaptığımız binalar 50 sene bile yaşayamıyor.

Bizim Gökdelen, Köprü, Baraj, Viyadük vb kompleks prolerimizin tamamını yabancı firmalar hesaplıyor, planlıyor ve yönetiyorlar.

Allah vatandaşı yöneticilerin yaptığı SÖZDE REFORMLARDAN/HAYATI KOLAYLAŞTIRAN UYGULAMALARDAN korusun

İstanbullular dikkat! Toplu taşımaya kredi kartı ayarı

Toplu ulaşımda, kredi kartı ve banka kartlarıyla temassız ödeme yöntemi UKOME kararıyla; 26 Ekim 2022den itibaren uygulanmaya başlandı. Yeni ücret tarifesiyle, 22.25 TL olan metrobüs ücretinin, kredi kartı ve banka kartıyla yapılan temassız ödemelerde 60 TL, İET otobüslerindeki 15 TLlik tam bilet ücretinin ise 30 TL olduğu görüldü.

https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem...ayari-7774253/

ohhh geçir geçirebildiğiniz kadar...

3. Mimar mühendis halk ne istiyorsa onu veriyor. Halk Londralı gibi yaşamak istemiyor. Çoban/koyun gibi yaşamak istiyor. Siyasetteki durum da aynı.

Madem Laz müteahhitin yaptığı gecekondudan bozma evleri beğenmiyorsanuz, almayın.

Ama tam tersine müteahhitler paraya para demiyorlar, satışlar rekor kırıyor. Demek ki bu tasarım iş yapıyor abicim.
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 16-08-2023 saat: 11:07.

4. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6. İstanbul'da son dönemde çıkan ev sahibi-kiracı olaylarından sonra birçok ev sahibi 1 yıllık kirayı peşin istemeye başladı.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    çakma twitt edinburg 5 milyon diyince bi an lan ne oluyor o zaman glasgowda 10 milyon insan vardır dedim
    girdim googleye baktım
    edinburg şehir merkezi 500.000 nüfus
    metropolün tamamı 900.000 kusur
    glasgow 600.000 nüfus çevresi ile 1 milyon de koca iskoçyanın tamamı edinburga taşınmış gibi yazmış
    iskoçyanın toplam nüfusu 5.200.000 civarı
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    çakma twitt edinburg 5 milyon diyince bi an lan ne oluyor o zaman glasgowda 10 milyon insan vardır dedim
    girdim googleye baktım
    edinburg şehir merkezi 500.000 nüfus
    metropolün tamamı 900.000 kusur
    glasgow 600.000 nüfus çevresi ile 1 milyon de koca iskoçyanın tamamı edinburga taşınmış gibi yazmış
    iskoçyanın toplam nüfusu 5.200.000 civarı

Başkan bunlar stratejik konular.
    1) Türkiye ye aşırı sayıda kontrolsüz mülteci kabul edilmesi, ve ucuz konutla vatandaşlık verilmesi ile çok yabancı gelmesi,
    2) özel üniversitelere ana merkezlerde izin verilmesi,
    3) tren yolunun yetersizliğinden dolayı tüm coğrafyaya eşit dağılamama gibi büyük stratejik sorunlarımız var.

İskoçya da ucuz ev alıp hemen vatandaşlık alabiliyor musun kolayca? HAYIR
    İskoçya da peynir ekmek gibi şehir merkezlerine özel üniversite açılıyor mu? HAYIR
    İskoçya nın her noktasına hızlı trenle gidebiliyor musun? EVET

devlet planlama teşkilatının ayarlaması gereken STRATEJİK konular. bizi aşar.

Sayfa 1244/1312 İlkİlk ... 2447441144119412341242124312441245124612541294 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •