Sayfa 630/1004 İlkİlk ... 130530580620628629630631632640680730 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 5,033 - 5,040 arası.

Konu: Viop LIII

1. Sohbet yayınında bazılarını söylediler:

Şirketlerin yayınlanan bilanço değeri dışında şunlar da etki ediyor. Tarama listelerinde çıkmıyor

- Sahip oldukları arsa, alt yapı, makina parkı vs içindeki ekstra gizli değer
    - Diğer şirketlerde olmayan know how
    - Birimiş marka değeri, pazardaki itibarı ve müşteri tabanı
    - İçinde ne olduğu bilinmeyen bir nevi gizli iştirakler, zamanında alınmış atıl gayri menkul ve arsalar
    - Nitelikli yönetici ve insan kaynağı
    - Siyaset ile güçlü bağlantı
    - Sağlam yurt dışı bağlantılar
    - İleriye dönük planlar

Net aktif vergisi diye bir şey gelmişti, o tip şeylere yönelik bazı şirketler bilançolarını ve özkaynaklarını mümkün olduğunca düşük tutmaya çalışıyor bence. Bankalar da olabildiğince gayrimenkulü aldı, oysa kiralamak daha avantajlı olması gerekir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Nomura uyardı: Türkiye de dahil bazı ülkeler 12 ay içinde döviz krizi yaşayabilir.!!!

https://bankadunyasi.com/nomura-uyar...oogle_vignette

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    12 ay mı ?

ulan şuan krizin içindeyiz, şimdi yaşamamız lazım... yaşamayıp yüzdürülüyoruz

12 aya biz GENÇ AYULAR ölürüz aqua

seçbul, bigşort gibi afilli ve boz ayular kalır

3.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Benim tanıdığım yeminli Mali müşavir bir abinin dediğini tekrardan paylaşayım. Bunlar bir yerden 50-60 milyar dolar karşılığı para bulmuş. Muhtemelen bir kaç kamu kuruluşu satacaklar. Lakin USD kurunu düşük bulmuşlar şu seviyeye getirirseniz biz bunları alırız demişler. Geçen gece ki adımlar da bu kura bağlı kkm nin başa bela olduğu bundan bir an önce kurtulup USD nin önünün açılacağı anlamına geliyor muhtemelen buna bir çözüm bulurlarsa kış gelmeden USD nin yolculuğu başlayacak ihracat ağırlığı artacak. Bilançolar güzelleşecek.
    Deliğin büyüklüğüne göre, bu miktarlar artık çerez parası bile etmez ...

4.  Alıntı Originally Posted by SEL Yazıyı Oku
    Geçen pazar üstteki gibiydi .. geçtiğimiz hafta içi genel psikoloji perşmbeye kadar tedirgin iyimser idi, peşembe yeni yüksekten seans sonuna doğru gelen satışla tepenin görülmüş olabileceği görüşü hakimdi. cuma ise bu hakim görüş devam etsede öğleden sonraki yükselişle bu görüş azaldı gibi .. sanki ..

DALGA CEPHESİ : çok ipucu vermesede en olası sayıma göre .. küçük derecede bir tepenin zamanı gelmiş olabilir . ama büyük derecede eksik bir dalga var bence tahminim . dolayısıyle cuma kapanışı itibariyle dalga cephesi ;

kısa vade : tepeleme sonrası bearish ..ytd
    orta vade : nötr bullish görüntüde denilebilir ..ytd
    orta vade eylül ekim beklentim aynı hiç bir değişiklik yok ..

kısa vade etiketleme için t1 i takip edeceğim kırılması epik wave in 3 nolu dalgasının bittiğini işaret edebilir ama kırılacağı nokta şuanki en yüksekten +400 puan aşağıda..(trade veya işlem için kullanılamaz durumda) ytd

SİSTEM CEPHESİ : : geçtiğimiz hafta düşük peryot sat veren ve satta kalan sistemler olabilir .. dalganın sunduğu perspektif bu hafta düşük peryot sinyallerinde önemini artırmakta .. ytd

GLOBAL : sp500 ve dax ov de bence bullish görünmeye devam ediyor .. çokta korelasyon yok gibi denilebilir ..

cümleten bol şanslı kazanşlı bir hafta dilerim ..ytd

sistemlerinize uyunuz dalgayla falan iş olmaz ... ytd..
    Geçen pazar durum ustteki gibi idi.. kısa vade tepeleme sonrası bearish görüntü beklentim vardı. nitekim cumaya kadar pek iştahlı olmayan yatay bir grafik sonrasında.. cuma öğleden sonra gelen düşüşle grafikte kısa vadeli bir düzeltme patterni başlamış oldu tahminim. ytd

DALGA CEPHESİ : epik wave olarak tanımladığım dalgada epik wave-3/wave-x5/wave-iv sahnede bence.. ytd

özetle : olası eylul ekim zaman hedefli orta vade yukarı dalganın tamamlanması icin aynı dercede minor bir duzeltme birde yukari dalga eksik.. şuan düzeltme dalgası ilerlemekte bence..

kısa vade : bearish
    orta vade : notr bullish (eylul ekim zaman hedefli dalga)
    uzun vade : bullish

denilebilir tahminim ytd.

SİSTEM CEPHESİ : : geçtigimiz hafta kapanış itibariyle kisa vadeli saatliğe kadar çoğu trendsel sistemin sat verdigini düşünüyorum. bendeki trend saatlik sistem alda.. ytd..

GLOBAL : s&p de önümüzdeki hafta içi kısa ve orta vadeli zamansal hesaba dayanan bir dip öngörüyorum (patterni doğru tahmin edemedim yanıldım) gecen sene başlayan yükseliş itkisel değil ama beklentim aynı bu sene yeni yuksek bekliyorum..

bu haftanın ana teması bence "protect your capital" olmalı.. haberleri veya temel ekonomik göstergeleri doğru yorumlama yeteneğim bilgim yok .. odaklandığım yer grafikler... dalgayla iş olmaz. sistemlerinize uyunuz.. herkese bol şans ... ytd..
    Yatırım Tavsiyesi Değildir. extended (epik) wave5 rally started@06.11.2024

5. TL KKM'de şirketlere vergi avantajı vardı, kamuya zararı faydasını geçmiş olabilir. Dövizli KKM'de şirketlere o kadar vergi avantajı olmayabilir.

Bu dünyada kaçınılmaz iki gerçek var ölüm ve vergi denir. Ne kadar kaçınsan da bir şekilde devlet gereken parayı alıyor.

Evleri filan de arayacaklar ise ortalığı toplayacak kadar süre vermeleri lazım.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

6.  Alıntı Originally Posted by MiniYatirimci Yazıyı Oku
    kkm'den çıkarılacak para nereye kanalize edilecek buna kafa yormak lazım. daha doğrusu fiziki dolar/altın talebi oluşmaması için ne yapılacak? süper bono asparagası gene başlar yakında.
    kkm'den niye çıksın ki mevduatçı, bedava opsiyon üstüne bir de faiz alıyorsun..

7.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Nomura uyardı: Türkiye de dahil bazı ülkeler 12 ay içinde döviz krizi yaşayabilir.!!!

https://bankadunyasi.com/nomura-uyar...oogle_vignette

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    bopsoros bu kadar çok seri mesaj yazmazdı, 1-2 mesajı flashcrash falan giderdi, trend yukarı dönmesi adına manyel olarak çalışırdı..

bu kadar fazla mesagge vermesi çok bullish, piyasanın en geç salı roketlemesi sürpriz sayılmaz artık, bospo bütün dengeleri değiştridi

8. Bu da farklı bir bakış. Çok mantıksız da değil bence.

https://twitter.com/CemalX9/status/1...Ihx6JGKZQ&s=19

Sayfa 630/1004 İlkİlk ... 130530580620628629630631632640680730 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •