Sayfa 231/427 İlkİlk ... 131181221229230231232233241281331 ... SonSon
Arama sonucu : 3414 madde; 1,841 - 1,848 arası.

Konu: DOAS - Doğuş Otomotiv

Alıntı Originally Posted by Adige65 Yazıyı Oku
    Teşekkürler sn.mzffr
    Rica ederim Üstad.

Yazdığım gibi alışveriş bitti. 262,5 liradan %80 yabancı aldı. Bu kadar iskonto olması çok doğal. Yabancı payı %5,6 civarı arttı. Bence borsadan da alım yapacaklardır cari fiyatlardan. Pazartesi olumlu bir gün olmasını beklerim. Yabancıya satış ve temettüler ile para girişi yaşanacaktır. Tahtada bir problem yok. Esas faaliyet dışı bir seferlik iyi bir kar eklenecek. Sonra da gayrimenkul değerlemeden bir seferlik iyi bir kar eklenecek. Esas faaliyet ve iştirak karı zaten mükemmel. Bu hisse bu fiyatlarda son derece ucuz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. Sadece bilgi amaçlı soruyorum.Onceki bilançolara hisse geri alış ve cari fiyat farkı bilançoda yansımıyor muydu?
     Alıntı Originally Posted by seneka Yazıyı Oku
    Güzel haber...Pazartesi tavan oluruz. Geri aldım, %5 yapsın yeter.
    CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Arif Turgay Yazıyı Oku
    Sadece bilgi amaçlı soruyorum.Onceki bilançolara hisse geri alış ve cari fiyat farkı bilançoda yansımıyor muydu?

CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bunun tam olarak nasıl olduğunu bilmiyorum. Ama 2. çeyrek 26 Haziranda kapandı dersek (sonrası kurban bayramı) o günkü kapanış 164,59TL, daha evvelki günler ise daha düşük. Yani 2. çeyrek bilançoda gösterilmişse bile düşük bir rakamdır...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. 2023 te hiç pay alımı yaptı mı
    Eski alımsa ucuza almıştır

5. Yanlış bilmiyorsam gayrimenkul borsada işlem gördüğü fiyattan bilanço ya yansıyacak. ( varlık yönetim şirketleri gibi) Yani dggyo 30 haziran kapanış fiyatı 26.26 TL, 30 eylül 2023 kapanış fiyatı atıyorum 50 TL aradaki fark kar yazacak diye biliyorum. Birde şöyle bir durum var. 30 eylül de kapanış 18 TL aradaki fark zarar yazacak diye biliyorum. (2 çeyrek arasındaki dggyo nun piyasa değeri farkı) Doğrumudur? Değilse dggyo nasıl yansır bilen biri varsa, bizi aydınlatır ise sevinirim. (Bu değerleme her çeyrekte olur, Feririt dggyo fiyatı ile doas a yön verir)
     Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Rica ederim Üstad.

Yazdığım gibi alışveriş bitti. 262,5 liradan %80 yabancı aldı. Bu kadar iskonto olması çok doğal. Yabancı payı %5,6 civarı arttı. Bence borsadan da alım yapacaklardır cari fiyatlardan. Pazartesi olumlu bir gün olmasını beklerim. Yabancıya satış ve temettüler ile para girişi yaşanacaktır. Tahtada bir problem yok. Esas faaliyet dışı bir seferlik iyi bir kar eklenecek. Sonra da gayrimenkul değerlemeden bir seferlik iyi bir kar eklenecek. Esas faaliyet ve iştirak karı zaten mükemmel. Bu hisse bu fiyatlarda son derece ucuz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yatırım tavsiyesi değildir...Kendi hür iradenizle yatırım yapın....

6. Bilançoya 2 şekilde de yansıyanilir.
    özkaynak konsolidasyonu yoluyla veya
    piyasa değeri yoluyla.
    Genelde özkaynak kullanılır. Bu durumda, fark genelde yıl sonunda (g.menkul değerlemeleri yapıldığı için) Doas bilançosuna yansır.
    Hangi yöntemin kullanılacağını Faaliyet raporunda açıklamaları lazım. Ya da şirkete sorulabilr.

7. Fasliyet raporunda, Dggyo ile ilgili herhangi bir bilgiye rastlamadım ben. Çok ilginç.
    Neden olduğu konusunda bilgisi olan var mı?

8. Anladığım kadarıyla DOAS %7 hissesini sattı. Halka açıklık oranı %15 idi.
    Şimdi bu %22'mi oldu.
    Bir açıklama lütfen.

Sayfa 231/427 İlkİlk ... 131181221229230231232233241281331 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •