Sayfa 884/1004 İlkİlk ... 384784834874882883884885886894934984 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 7,065 - 7,072 arası.

Konu: Viop LIII

1.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    İş grubunun holdıngleşme süreci yıllardır beklenen bir süreçti.
    Bankacılık işini kolaylaştırmak için
    İşb de şişe de aylardır bir baskı vardı.
    Hayırlısı

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    kargaşa ve kaos hisselerini hangi yöne sürükler,
    var mı bir yorumun üstat ???
    senin bakış açın değişik oluyor, saygılar

2. Müzmin bir secbul fanıyız. Yerim, içerim, saplarım. Ey yatırımcı nâdânı terk etmeden yaranı arzulama...DM'den babam sen misin diye sormayın lütfen. Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.

3. Kara Kemal sen bilirsin bu işi...
    Müzmin bir secbul fanıyız. Yerim, içerim, saplarım. Ey yatırımcı nâdânı terk etmeden yaranı arzulama...DM'den babam sen misin diye sormayın lütfen. Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.

4. merkezin 750 bp faiz artışı piyasa için fazlasıyla sürpriz oldu, son 2 gündeki aşırı çalkantı ve savrulmalar, olması gerekenin olamaması bunun bi yansıması olsa gerek.. borsanın orta vadeli yönü konusunda benim pek şüphem yok, sonbaharda ralli havası bekliyorum, ocak.2024 hedefim 22.000 30-endeks için, önümüzdeki 2-3 hafta orta vadeli bi portföy oluşturup ocaka kadar tutmayı hedefliyorum

ama tabii bu topic viop- burası için önemli olan o gün ne olacağı, yarın öbürgün en fazla bir haftalık bakış ufku, çok kısa vadeli.. yüzde 7 bi bant içinde defalarca aşağı yukarı fiyat hareketi oldu, endeks mühendsiliği de zirve yaptı.. son iki günkü aşırı volatilite içinde benim için dikkat çekici husus -vadelideki pozsiyon taşımaların ertelenmiş olması.. normal şartlarda sondan önceki gün taşınma tamamlanmış olurdu, yani aslında cuma akşamına kadar taşımanın çoğu yapılmış olmalıydı, cumaya 190 bin apd ile başlaan yakın vadede -34 bin ile hala 155 bin açık poz var, yeni vadede ise 22 bin artışla ancak 52 bin aps ..yani TL olarak söylersek iki seans sonra bitecek ola yakın vade 12.8 milyar TL, öbür vade 4.6 milyar.. hisse vadelileri topla ise yakın vade 23 milyar TL, öbür vade 16 milyar, hisse vadeliler tabii daha değişik fiziki teslimat var, 7-8 milyar poz zaten fiziki eşleşeye kalacak, hisse vadelilerde taşımanın yarısı gerçekleşmiş,

8000 endeks civarı fiyatlar piyasa yapıcılar için taşınma için uygun bulunmamış, daha yüksek fiyatlardan yapmayı tercih ediyorlar diye düşünülebilir

5. iş bankası haberi makro açıdan hiç bir etkisi olmayan, bilanço içi yeniden yapılandırma.. şu ana kadar iştirakler kaleminde tek tek gösterilen 30 kadar şirket, iş yatırım holding gibi ismi olacak olan tek bir iştirake indirgenecek.. aslında nakit akışı açısından şöyle bir negatif etkisi var- şirketler 2023 karlarından ödeyecekleri temettüyü iş bankasına 2024 içinde ödeyecekti, ama şimdi 2024 ödenecek bu temettüler iş yat holdinge ödenecek, işyat bunları 2024 karı olarak yazıp ana ortağı olan işbankasına 2025 yılında ödemiş olacak

bi hissenin yüzde 50 gibi düşük miktar bedelsiz açıklamasının, nasıl hiç bir makro etkisi olmamasına rağmen, haber geldi diye kullanılmasına benzer şekilde, isctr için bu haberi kullacakları muhakkak tabii.. aslında tek pozitif hikaye bu yeni şirketin halka arz edilme ihtimali, iş bankası için muazzam bi nakit girişi demek olur bu halka arz, ama normal şartlarda 2 yıldan önce arz edilmesi mümkün değil..
    Son düzenleme : Ozan Erol; 26-08-2023 saat: 12:50.

6.  Alıntı Originally Posted by Economics Yazıyı Oku

işlem günü içinde topiği okurken, 5-6 kişi var çok mesaj atanlar, nromalde bunları hiç okumuyorum pas geçiyorum, çünkü vakit kaybı, bir günde 76 sayfa yazı yüzde 90 çöp.. sen de okumadıklarımdan birisin, ama son mesaj olduğu için gördüm

erdal sağlam videosunu seyrettim, bu herif hiç bi şeyden anlamayan dümbüğün biri, eski yıllarda ekonomi yönetimi içinde erişimi olduğu için kulis haberleri için dikkate alırdık, sonra bağlantıları kaybolunca dımdızlak bi salak olarak ortada kaldı

imf heyeti gelecekmiş, kredi anlaşması falan yokmuş da, memet şimşek -bi destek açıklaması falan rica etmiş yeni politika değişikliği için.. ne diyecek ki, moodys geçen hafta dediğinin bi benzerini söyler, son politika adımları cesaret verici falan filan.. imf şöyle böyle dedi diye yatırım karar değiştirecek olan bi fon yöneticisinin var olduğun zannetmiyorum dünyada.. ratingçiler önemli

IMF haberi ve arkasından bankalara perşembe TAVAN..
    KKM konusunda tabana kadar verdikleri kağıtları toplyıp yeni zirvelere denemeler..

Hafta sonu yeni bir haberle , tekrar %-3 yaşarız ,pazartesi..Belki??
    Ayar yok.. volatilite yüksekliği , yükselişe imkan vermez..

Alıp,satıyoruz..kaçıyoruz..

8.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    işlem günü içinde topiği okurken, 5-6 kişi var çok mesaj atanlar, nromalde bunları hiç okumuyorum pas geçiyorum, çünkü vakit kaybı, bir günde 76 sayfa yazı yüzde 90 çöp.. sen de okumadıklarımdan birisin, ama son mesaj olduğu için gördüm

erdal sağlam videosunu seyrettim, bu herif hiç bi şeyden anlamayan dümbüğün biri, eski yıllarda ekonomi yönetimi içinde erişimi olduğu için kulis haberleri için dikkate alırdık, sonra bağlantıları kaybolunca dımdızlak bi salak olarak ortada kaldı

imf heyeti gelecekmiş, kredi anlaşması falan yokmuş da, memet şimşek -bi destek açıklaması falan rica etmiş yeni politika değişikliği için.. ne diyecek ki, moodys geçen hafta dediğinin bi benzerini söyler, son politika adımları cesaret verici falan filan.. imf şöyle böyle dedi diye yatırım karar değiştirecek olan bi fon yöneticisinin var olduğun zannetmiyorum dünyada.. ratingçiler önemli
    Kara Kemal havandan geçilmiyor. Bakalım göreceğiz.
    Müzmin bir secbul fanıyız. Yerim, içerim, saplarım. Ey yatırımcı nâdânı terk etmeden yaranı arzulama...DM'den babam sen misin diye sormayın lütfen. Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.

Sayfa 884/1004 İlkİlk ... 384784834874882883884885886894934984 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •