Sayfa 470/639 İlkİlk ... 370420460468469470471472480520570 ... SonSon
Arama sonucu : 5110 madde; 3,753 - 3,760 arası.

Konu: AKPAZ Akyürek tüketim ürünleri pazarlama dağıtım ve ticaret a.ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Uhacettepe79 Yazıyı Oku
    Usta o zaman tek çıkar yol gyo anlattiklariniza göre. Ben de hergün kapa bakıp acaba yeni iş anlaşmaları var mı haber var mı diye takip ediyordum. Bu seçenek olmayacak gibi. Son döneme girdik gün ola harman ola diyelim...
    Yeni iş ilişkisi olur olmasına da,bilançoya ne katar?%8-9 brüt satış kârlılığı ile bu iş yürümez,en az %20'ye yakın bir kâr marjınız olacak ki faydası olsun.Daha yılın ilk yarısında öz kaynak bitme noktasına gelmiş.Gidişat böyle devam ederse yılı eksi öz kaynakla kapamış oluruz.Sermayenin tükenmesi ve kaybın devam etmesi de kottan atılma sebebidir.

Siyasi ilişkileri iyi olup,gayrimenkul işine girenlerin hepsi Karun gibi zengin oldular.Bir yıldır projelendirmenin bitmesini bekliyoruz.Akpaz'ın yatırım amaçlı gayrimenkulleri üstünde dahi ipotek var,dipnotlarda tutar ve bilgilerine yer verilmiş.Doruk'ta da muhtemelen aynı durum geçerlidir.İpotek varsa,ipoteği koyan kurumların muvafakati alınmadan projelendirme yapılamaz.Ya bu noktada bazı sıkıntılar var,ya da bu adamlar gerçekten beceriksizler.

Alıntı Originally Posted by seddülbahir Yazıyı Oku
    Yeni iş ilişkisi olur olmasına da,bilançoya ne katar?%8-9 brüt satış kârlılığı ile bu iş yürümez,en az %20'ye yakın bir kâr marjınız olacak ki faydası olsun.Daha yılın ilk yarısında öz kaynak bitme noktasına gelmiş.Gidişat böyle devam ederse yılı eksi öz kaynakla kapamış oluruz.Sermayenin tükenmesi ve kaybın devam etmesi de kottan atılma sebebidir.

Siyasi ilişkileri iyi olup,gayrimenkul işine girenlerin hepsi Karun gibi zengin oldular.Bir yıldır projelendirmenin bitmesini bekliyoruz.Akpaz'ın yatırım amaçlı gayrimenkulleri üstünde dahi ipotek var,dipnotlarda tutar ve bilgilerine yer verilmiş.Doruk'ta da muhtemelen aynı durum geçerlidir.İpotek varsa,ipoteği koyan kurumların muvafakati alınmadan projelendirme yapılamaz.Ya bu noktada bazı sıkıntılar var,ya da bu adamlar gerçekten beceriksizler.
    Önceki yazılarınıza nazaran çok daha gerçekçi bir yaklaşım sergilemişsiniz.. yazdıklarınıza katılıyorum..
    Bazen borsada mantık dışı şeyler oluyor..
    Fenis alüminyum elinde 150 milyon değerinde fabrika arazi vardı.. şirketinde toplamda 90 milyon borcu vardı.. özsermaye +80 milyon..gecmis yıl zararı yoktu...mantiken patron araziyi satsa elinde 60 milyonda nakit kalıyordu.. patron bunları yapnady.halka açıklık oranıda %34 idi..
    Söylemek istediğim bazen patronlar aykırı yolları seçiyor.. akıl ve mantıktan uzak işler yapıyor.

3.  Alıntı Originally Posted by seddülbahir Yazıyı Oku

Usta ohal döneminden beri borsada tahtası kapanan şirket görmedim bilakis ekonomik acıdan teşvikler var. Belliki ohal uzunca bir süre devam edecek. Bunun iktidar ile bağı var bunun kapanmasına izin vermezler. Artık nasıl bir çözüm yolu bulunur bilemem ama bunun bu durumdan bir şekilde çıkarılacağını düşünüyorum.

Banka borçlarını ödeyip ödememesi zaten durumu ortaya çıkarır fakat o tarihe kadar bunların birşeyler yapma zorunluluğu var. Genel kurulu boşa toplamadılar iyice uzatmadan şu projeyi hayata geçirenlerde bizlerde önümüzü görelim...

4.  Alıntı Originally Posted by seddülbahir Yazıyı Oku

son cümlenize katılıyorum doğru bir tespit tabiki bu gayrimenkullerin üzerinde ipotek var banka neye göre kredi anlaşması yaptı ve 2 yıl ise ödemesiz yani bu kurumlar büyü ihtimalle ziraat gibi kamu bankası onların muvafakatı önce bir alınmalı bu da hemen olmaz zaman almıştı şu sıralar proje açıklanacaktır diye düşünüyorum yoksa muvafakat alınmadan alınacağına emin olunmadan genel kurulda bu yönde karar almışlar ise tam bir acemilik yada iş bilmezlik söz konusu yahu anlatıyorum BİMEKS her gün trade ediyorsa AKPAZ da edebilir ama önce göz altından çıkması lazım o da dediğimiz gibi spk kotasyon önergesindeki alacakların %50 toplam aktifleri geçmemesi gerekiyor son 3 yılda ...1-2 yıl bitti değil mi? zaman azalıyor ..göz altından çıkmayı bırak kotta kalmak için bile aksiyon lazım yoksa yok yani...

5. Ve yine 35 kuruş..allah yardım etsin hepinize..iyi ki satmisim diyorum bir kez daha..evde huzurum bile geri geldi..hayatımı olumsuz etkilemeye başlamıştı lanet kağıt..

6. ben satmayı düşünmüyorum batarsa batacak yapacak bişey yok

7.  Alıntı Originally Posted by abdtor Yazıyı Oku
    ben satmayı düşünmüyorum batarsa batacak yapacak bişey yok
    gavuncunun deyişiyle
    aynnenn heeerriiii [emoji41]

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. ayrıca çokdam huzurluyum
    bende bi anormallik var ellaaammm

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 470/639 İlkİlk ... 370420460468469470471472480520570 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •