Artan

32,12 10 10:18
22,26 9.98 10:18
11,80 9.97 10:17
2,22 7.25 10:18
3,49 6.4 10:18
Artan Hisseler

Azalan

6,12 -10 10:18
190,40 -9.98 10:18
69,15 -7.68 10:18
11,30 -5.44 10:17
40,58 -5.05 10:18
Azalan Hisseler

İşlem

1.295.985.507,52 10:18
1.237.864.967,26 10:18
1.192.801.957,00 10:18
767.171.558,35 10:18
673.627.972,50 10:17
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 1531 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet II

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    ne dersiniz?
    Bana bu yazılanlar virman edilen kişi için geçerli gibi geldi, eğer size gönderdiğim maddeki gibi kabul ediliyorsa zaten virman edilen bir kişi için bir vergi doğmaz, virman eden kişi için doğar, çünkü satış yapılmış olarak kabul ederim diyor.
    Saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Bana bu yazılanlar virman edilen kişi için geçerli gibi geldi, eğer size gönderdiğim maddeki gibi kabul ediliyorsa zaten virman edilen bir kişi için bir vergi doğmaz, virman eden kişi için doğar, çünkü satış yapılmış olarak kabul ederim diyor.
    3.1 madde "bedelsiz intikallerde" diyor. yani benim bu virmandan bir gelir etmem söz konusu değil. bir gelir varsa virman edilen kişiye ait. madde bu menkulü elde eden kişinin elde etme maliyetinden bahsediyor. satarsa alış maliyetini belirleme açısından. ben öyle anlıyorum.

ama yine de net değil. orası kesin.

3.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    mehmet bingöl'ün bu konu hk 06.03.23 tarihli bir yazısı eurobond satış kazançları başlığı altında şöyle der:

10- Eurobondların aile üyelerine, ortak hesaba veya 3. kişilere virman talimatı verilmesi halinde; bu işlemin hukuki olarak ve ne amaçla yapıldığı önem kazanır. Zira virman prensip olarak satış hükmündedir. Satış kazancı da yıllık beyan esasında vergiye tabidir. Öte yandan virman bedelsiz yapılır ise bu bağış/hibe kapsamında Veraset ve İntikal vergisine tabidir. Yeni alıcı prensip olarak beyan yapmak ve intikal vergisini ödemek zorundadır.

ancak burada "öte yandan" derken hem virmanlayan beyan eder hem alıcı mı demek ister yoksa sadece alıcı beyan eder mi demek ister emin olamadım. sordum bakalım cevaplayacak mı..

https://vergialgi.com/gercek-kisiler...gi-durumu-2023

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    mehmet bingöl'ün bu konu hk 06.03.23 tarihli bir yazısı eurobond satış kazançları başlığı altında şöyle der:

10- Eurobondların aile üyelerine, ortak hesaba veya 3. kişilere virman talimatı verilmesi halinde; bu işlemin hukuki olarak ve ne amaçla yapıldığı önem kazanır. Zira virman prensip olarak satış hükmündedir. Satış kazancı da yıllık beyan esasında vergiye tabidir. Öte yandan virman bedelsiz yapılır ise bu bağış/hibe kapsamında Veraset ve İntikal vergisine tabidir. Yeni alıcı prensip olarak beyan yapmak ve intikal vergisini ödemek zorundadır.

ancak burada "öte yandan" derken hem virmanlayan beyan eder hem alıcı mı demek ister yoksa sadece alıcı beyan eder mi demek ister emin olamadım. sordum bakalım cevaplayacak mı..

https://vergialgi.com/gercek-kisiler...gi-durumu-2023
    Virman bedelsiz ise virman satış olarak görüldüğü için satıcı satış olarak beyan edip gelir vergisi ödeyecek üzerine alıcı da bedelsiz aldığı için veraset ve intikal vergisi ödeyecek. Ben bu şekilde yorumluyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •