Sayfa 301/718 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351401 ... SonSon
Arama sonucu : 5739 madde; 2,401 - 2,408 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    https://twitter.com/ilacendustrisi/s...39365506347139

Temmuzda ilaç sektörü satışlarında rekor büyüme var.. kutu bazınnda %48.. TLde %124..

Deva, ilk 6 ayda sektörün açık ara önünde büyüyordu (bkz faaliyet raporu).

%124 olarak verilen TL büyüme rakamı, sayın governorun açıkladığı %58 enflasyonun (yıl sonu tahmini) açık ara önündedir. muhtemelen enag rakamının da önünde oluruz.

faiz artışı ile, miktarsal bazda olağan potansiyelinin gerisinde büyücek bir dönem olacak (GSMH, 2023).. ilaç sektörü bu sene pozitif ayrışıyor..
    Kutu bazında Geçen yılın çok üstünde olsak da, önceki ay hazlrana göre düşüş var. Önceki yıla göre yüksek oranlı artışın sebebi geçen yıl yoğun şekilde yaşanan ilaç yokluğu sıkıntısı nedeniyle 2023 Temmuz rakamlarının çok düşük olması. Yani artışın önemli bir kısmı düşük baz etkisinden.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Kutu bazında Geçen yılın çok üstünde olsak da, önceki ay hazlrana göre düşüş var. Önceki yıla göre yüksek oranlı artışın sebebi geçen yıl yoğun şekilde yaşanan ilaç yokluğu sıkıntısı nedeniyle 2023 Temmuz rakamlarının çok düşük olması. Yani artışın önemli bir kısmı düşük baz etkisinden.
    değerli ortak,
    Bilgi ve değerlendirme için teşekkürler

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    geçen yıl 08.07 de % 25 ilaca zam gelmişti bu yıl 23.07 % 30 ilaca zam geldi aslında bu yıl temmuz ayı geçen yıl temmuz ayına göre daha dezavantajlı gibi görünüyor ilaç yokları konusu iki yılı karşılaştırırsak pek fark yok gibi okullar açılıp hastalıklar başladığında ekim kasım gibi ilaç yokları daha çok gündem olacaktır. temmuz ağustos eylül dönem olarak ilaç satışlarının en düşük olduğu çeyrektir hava yolunun aralık ocak şubatı gibi düşünebilirsiniz bu ayları bu çeyreği bir önceki çeyrek ile değil bir önceki yılın aynı çeyreği ile karşılaştırmak daha sağlıklı olacaktır

4.  Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
    geçen yıl 08.07 de % 25 ilaca zam gelmişti bu yıl 23.07 % 30 ilaca zam geldi aslında bu yıl temmuz ayı geçen yıl temmuz ayına göre daha dezavantajlı gibi görünüyor ilaç yokları konusu iki yılı karşılaştırırsak pek fark yok gibi okullar açılıp hastalıklar başladığında ekim kasım gibi ilaç yokları daha çok gündem olacaktır. temmuz ağustos eylül dönem olarak ilaç satışlarının en düşük olduğu çeyrektir hava yolunun aralık ocak şubatı gibi düşünebilirsiniz bu ayları bu çeyreği bir önceki çeyrek ile değil bir önceki yılın aynı çeyreği ile karşılaştırmak daha sağlıklı olacaktır
    Bu bağlamda 3. çeyrek kar beklentiniz nedir ? 2.çeyrekte 400 milyon kur korumalı karı 400 milyonluk finansman giderine gitmişti bu ceyrek kkmden gelir olmayacak. 1.5 milyar tllik tahvil ihraç edildi mevcut borçların kapatılması ve işletme sermayesi için kullanılmak için kendim bir tahmin yürütmekte zorlanıyorum ama minimum 700 milyon tl + olup 2.1 milyar tl 9 aylık kar olur diye düşünüyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by rodrigo44 Yazıyı Oku
    Bu bağlamda 3. çeyrek kar beklentiniz nedir ? 2.çeyrekte 400 milyon kur korumalı karı 400 milyonluk finansman giderine gitmişti bu ceyrek kkmden gelir olmayacak. 1.5 milyar tllik tahvil ihraç edildi mevcut borçların kapatılması ve işletme sermayesi için kullanılmak için kendim bir tahmin yürütmekte zorlanıyorum ama minimum 700 milyon tl + olup 2.1 milyar tl 9 aylık kar olur diye düşünüyorum.
    3 çeyrek ilaç satışlarının adetsel bazda en düşük olduğu çeyrektir fakat 20.07.2023 de yapılan % 30 zam adetsel düşüşü tolere edecek bir oran gibi görünüyor ayrıca 2 çeyreğin ihracatının önemli bir kısmı 19 TL usd kurundan gerçekleşti 3 çeyrek ihracatı 27 TL kurdan gerçekleşecek bu sebeple adetsel olarak bir önceki çeyreğe göre bir azalış olsa da faaliyet karında bir düşüş beklemiyorum maliyetlerde ise işçi ücretlerinde % 35 artış oldu diğer maliyetlerde önemli bir değişiklik olduğunu sanmıyorum. Kambiyo karı ne kadar geleceğini konusunda 30.09.2023 kur rakamı belli olduğunda bir fikir yürütebiliriz. 1,5 milyarlık tahvil ihracı konusunda henüz sadece yetki alındı ihraç henüz gerçekleşmedi tek seferde 1,5 milyarlık bir ihraç yapacaklarını sanmam parça parça ihraç yapıp banka kredilerini azaltacaklarını düşünüyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
    2022 Temmuz ile 2021 Temmuz ayı verilerine bakarsan 2022 Temmuz ayında mevsimselik ötesinde bir düşüş olduğunu görebilirsin. Aylık verileri 3 yıldır düzenli takip ediyorum, az çok aylık anomalileri görebiliyorum.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    2022 Temmuz ile 2021 Temmuz ayı verilerine bakarsan 2022 Temmuz ayında mevsimselik ötesinde bir düşüş olduğunu görebilirsin. Aylık verileri 3 yıldır düzenli takip ediyorum, az çok aylık anomalileri görebiliyorum.
    2020..153 milyon kutu
    2021..163 milyon kutu
    2022..143 milyon kutu
    2023.. 211 milyon kutu
    temmuz aylarına ait ilaç satışları
    2023 de 1 hafta yeni fiyatlarla
    2022 de 3 hafta yeni fiyatlarla
    satış yapılmış
    objektif değerlendirme
    için detaylar önemlidir
    sanırım bu değerleri
    görmek gerekirdi.
    2022 de daralmanın yanında
    2023 deki agresif büyüme
    çok daha önemlidir
    yenilgi yılları, iyi bir okuldur

8. https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...fYsf7hKlw&s=19

M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 301/718 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351401 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •