İki sene sıkıp dişini şu şatoyu alıp oturacak, yapacak bir şey yok.
https://homestra.com/property/renova...glomel-france/
Fransada kadınların istihdama katılım oranı yüzde 80.!!!!
Türkiyede kadınlarda %36,1 .!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Parise ne kadar turist gidiyor?
Sadece Parise yılda 37 milyon turist ziyaret ediyor.!!!
Paris 37 milyon ziyaretçi bekliyor
Bu arada Paris’i bu yıl 37 milyon turistin gelmesi bekleniyor. Paris’e küresel salgın (Pandemi) öncesi, 2019'da 38,5 milyon turist gelmişti.
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Ben daha önce bazı ürünlerde çok yüksek zam bekliyordum çevremde ki parası olanlara söyledim. O günlerde abi alsak bir yere koysak stokçuluktan ceza alırız zarar görürüz diye kimse yanaşmadı. Diyorlar ya zeytinyağı fiyatı şu kadar arttı. Adam yağ tüccarı değilse nasıl alacak stoklayacak ben bir kaç yıllık ihtiyacım kadar çok çok ucuz iken aldım koydum 4-5 kat arttı fiyatı para mı kazanmış oldum. Milyonlarca parası olan adam ne yapacak ben olsam fiziki yabancı para alırım şuan stabil ama bizde baskı ile döviz hep geriden gelerek sonradan hareket oluyor. Benim döviz yada tahminimi burada dalga geçenlere söylesem güler. Ama en sonunda buna yatırım yapanlar gülecek. Bugün konut ve araba satışı durdu sayılır. Paraya erişim zor o yüzden fiziki her daim mantıklı .
Rodyum Hava Temizleyicimizi ve Mücevherlerimizi Daha Parlak Tutuyor
Arabaların, mücevherlerin ve sakızın ortak noktası ne? Her birinde biraz rodyum bulunuyor.
Mevcut rodyumun yüzde 80’i otomobillerdeki katalitik konvertörlerde egzoz emisyonlarını temizlemek için kullanılıyor.
Rodyum, diğer birçok kirleticinin yanı sıra fosil yakıtla çalışan arabalar, kamyonlar, tekneler, enerji santralleri ve türbinler tarafından yayılan kahverengimsi, zehirli gaz olan nitröz oksit moleküllerini (diğer bir deyişle NOx emisyonları) parçalama konusunda eşsizdir. NOx emisyonlarının etkisi vücudumuza ve ozon tabakasına onarılamaz bir hasara neden olsa da, rodyum olmasaydı sonuç çok daha kötü olurdu.
Rodyum, nitrik asit, asetik asit veya hidrojen reaksiyonları yapmak için önemli bir katalizördür. Ayrıca sakız çiğnediğimizde gelen nane aromasının kaynağı olan mentolü yapmak için de bir katalizördür. Korozyona karşı dayanıklı olduğu ve elektrik akımını kolayca ilettiği için, optik fiberler ve optik aynalar, far reflektörleri ve elektrik malzemelerinde kaplama olarak kullanılır.
İnsanlar büyük olasılıkla parlak, ihtişamlı mücevherlerde doğrudan rodyumla karşılaşırlar. Peterson, “Kuyumcular mücevher yapım sürecinde kullanmak için rodyum ararlar, çünkü parlak, gümüş beyaz renklidir ve çok serttir, bu da mücevherleri daha çizilmeye ve korozyona dayanıklı hale getirmeye yardımcı olabilirâ€. “Bazı mücevher metal alaşımlarına alerjisi olanlara yardımcı olabilecek hipoalerjeniktirâ€.
Nikel izi içermez, bu nedenle en hassas mücevher kullanıcıları bile bileklerinin rodyum kaplı bir bilezikle güvenli olduğundan emin olabilirler.
Çalışmak İçin Kolay Bir Metal Değil
Rodyum son derece serttir ve 3.565 Fahrenheit gibi (1.963 santigrat derece) çok yüksek bir erime noktasına sahiptir, bu da kuyumcuların manipüle etmesini zorlaştırır.
Peterson, “Rodyum kendi başına genel mücevher yapmak için çok zor diyor. “Rodyum için en yaygın kullanım, alerjilere karşı korunmaya yardımcı olmak veya mücevher öğesinin rengini iyileştirmek için diğer metal alaşımlara göre bir kaplama olmasıdırâ€.
Parlaklığı, ihtişamı ve dayanıklılığı bu nadir metalin kesin artılarıdır, ancak çalışması çok zor olduğu için kaplaması incedir ve hızla yıpranır.
Peterson eksileri olarak, “rodyum kaplamanın sadece ince bir tabaka kaplama mücevheri olmasıdır. Bu, zamanla aşınma ve yıpranma nedeniyle rodyumun azalacağı anlamına gelir.†diyor. Mücevher üreticileri, küpeler veya kolyeler gibi daha az sürtünme ve aşınma yaşayan parçalarda rodyum kullanmayı tercih ederler ve her bir ila iki yılda bir parçaların değiştirilmesini önerirler.
Bir mücevher parçasını kaplamak için çok az rodyuma ihtiyacınız olduğu için nispeten uygun fiyatlıdır. Rodyum kaplama mücevherleri internet üzerinden çevrimiçi olarak 300-5.000 $ arasında herhangi bir yerde bulabilirsiniz, ancak aradaki fiyat farkının olmasında rodyumun kendisinden çok, tasarımcının, temel metal ve değerli taşların etkisi vardır.
Wollaston’ın 200 yılı aşkın bir süre önce rodyumu keşfetmesi sayesinde, gezegenimizin en değerli ve pahalı metalini takıp kullanabiliyoruz.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Enflasyon fiyatlandırma davranışı çorba etti, neyin ne olduğu belli değil herkes ne tutturursa...
Tabletin ekranını kırmışlar, yaptırtalım diye fiyat araştırması yaptım, biri dedi 5500, diğeri 9500, sonraki 8700...
Kafam karıştı ekran fiyatına baktım amazon v.s den 3100 TL civarı...
Neyse devam ettim, İstanbul'dan biri 3500 e yaparım verin kargoya ücretsiz filan dedi...dedim şimdi uzağa gönder gitti geldi, abi şurası da bozukmuş der, bilemezsin v.s.
Sırayla aradım her yeri, birisi 4000 ama son fiyat 3900 dedi.
Kimisi orijinal diyor, kimisi hepsi yan sanayi, orijinalini hiç bir yerde bulamazsın diyor, kimisi yan sanayisi de çeşit çeşit dikkat etmek lazım diyor..bakalım...kim ne tutturursa..
Bi arkadaşla görüştük, çatı işi mi ne var, tamir onarım v.s...diyor bi firma çağırdım 40 bin dedi, başka bi firma çağırdım 160 bin dedi, ula bu nedir diye...ben de denk geldi benim hikayeyi anlattım.
Gıda da aynı şey geçerli. Açık ürünlerde de var hadi onun kıyas etmek zor, kalite, arz talep, zaman zemin neyse....ulan markalı, gramajlı aynı fabrikanın aynı ürünü, gıda, fiyatlar %30-40 oynar mı yaw...bu nedir.
Çorba oldu herkesin kafası. Herkes şu şekilde fiyat biçiyor, benim bunu şu fiyata satmam lazım ki...
Mahallede tavuk dönerci var, güzel yapıyor, arka sokakta. Tanıdık çocuk, öyle bi ortamda muhabbetimiz oldu altı üstü, bazen gidiyorum, hem destek olsun, hem yakın, lezzetli filan. Geçen sene 100 gr tavuk döner ayranı 50 ye veriyordu, şimdi de 65 e veriyor. Dedim herkes %100 zam yaptı, lahmacun 30 du 68 oldu sen nasıl zam yapmıyorsun.
Abi dedi dükkan bizim, annem veya eşim yardım ediyor, okulu yoksa da oğlan yardım ediyor. Yani kira, eleman maaşı sigortası, bir de elektrik etkilemiş dışarıdan yemek yemeyi...Ehh bunda da ilk iki madde olmayınca, kurtarıyor bi şekilde. Yemeksepetinden aynısını söylesen 120 TL civarı.
Enflasyon=Halusinasyon
Yer İmleri