Sayfa 17/181 İlkİlk ... 715161718192767117 ... SonSon
Arama sonucu : 1447 madde; 129 - 136 arası.

Konu: Fotojenik Hisseler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Türkiye'nin En Zenginleri (Milyar Dolar)

*Gelişmiş ülke zenginleri ile karşılaştırıldığında
    bizimkilerin servetleri pek mütevazi kalıyor.

*Her devir kendi zenginini yarattığı gibi
    listede dededen-babadan zenginler de yer alıyor.

*Kolay elde edilen servet kolay kaybediliyor.
    Yelle gelen selle gidiyor.

*İktisatçılar alt gelir grubu tüketime endekslidir;
    zenginlerinizin sayısını arttırın diyor.

https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Haftalık Sonuçlar

Yel Değirmenleri / 24
    Don Kişot / 44

*Hem endeks, hem liste beklediğimden daha iyi
    performans sergiledi.
    * Hedefi 51 den 41 e çekmek işe yaradı. Çıta aşıldı.

Alıntı Originally Posted by Don Kişot Yazıyı Oku
    İyi Resim Veren Hisseler (26/2)

50 Puanı beğenmez, Maşallah demezsiniz, öyle mi?
    Önümüzdeki haftanın hedefini 41 e çektim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Geçen Hafta Para Girişi Olan Hisseler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Teknik Göstergelerine Göre Öne Çıkan Hisseler

Türkiye'nin En Zenginleri (Milyar Dolar)

Hocam bu zenginler için sosyal medyada bir yorum var tayyib bey BAŞKAN olarak geldiğinde zarar verilir diyemi bilmediğimiz bir durum mu var ?
    ileti şu şekilde : Aydın Doğan, Ferit Şahenk ve Murat Ülker gibi piyasanın en çakal iş adamları resmen iştiraklerini azaltıyor.. resmen bir "cisim" yaklaşıyor mu?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Aylık/Yıllık Konut Satışları

Geçtiğimiz günlerde Dünya Gazetesi nde Ocak ayı konut satış raporu yayınlandı. Rapora göre geçen Ocak ayında Türkiye genelinde 95 bin konut satılmış. Bunun 44 bini ilk el, 51 bini ikinci el satışlardan oluşuyor. Geride kalan 2016 yılı genelinde ise 1.340 bin konut satışı gerçekleştirildiği anlaşılıyor.

İnşaat sektörünün canlılık ve geleceği ilk el satışlara bakılarak belirleniyor. Geçen yıl Temmuz ortasında ve bu yıl Şubat başında yapılan kampanyalarla faiz aşağıya çekilip vade uzatılarak konut satışları hızlandırılmaya ve sektörde oluşan konut stoku eritilmeye çalışılıyor.

Vatandaşların 10-20 yıl gibi uzun vadede ve düşük taksitlerle kira öder gibi konut edinmesi cazip ve mantıklı görünüyor. Ancak kampanyalarda % 5 peşin, 5 yıl faizsiz 550 bin TL ye satılan bir konutu peşin para ile piyasadan 350 bin TL ye almak mümkün olabiliyor.

Her yıl ihtiyacın 100 bin üzerinde konut üretilip arz fazlası yaratılsa da fiyatların pahalı olması ve talep satın alma gücü ile desteklenmediği için konut almayı düşünen vatandaşların oranı % 8-9 ları aşamıyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by citiwan Yazıyı Oku
    Hocam bu zenginler için sosyal medyada bir yorum var tayyib bey BAŞKAN olarak geldiğinde zarar verilir diyemi bilmediğimiz bir durum mu var ?
    ileti şu şekilde : Aydın Doğan, Ferit Şahenk ve Murat Ülker gibi piyasanın en çakal iş adamları resmen iştiraklerini azaltıyor.. resmen bir "cisim" yaklaşıyor mu?
    Tabloyu zenginin parası, züğürdün çenesini yorar faslından yapıştırmış; böyle bir soru soracağınızı hiç düşünmemiştim.

Para kendine her zaman güvenli liman arıyor. En küçük bir aksilikte ceylan gibi ürküp, tazı gibi kaçıyor. Biz Ortadoğu ya yakınlaştıkça ülkemizde faaliyet gösteren çoğu batılı şirket kepenklerini indirip ülkelerinin yolunu tuttu. Basın bir yandan Irak ve Suriye uyruklu yabancıların ülkemizden peş peşe gayrimenkul aldığını, öbür yandan bizim zenginlerin Amerika nın Florida eyaletinde mal-mülk edinme derdine düştüğünü yazıyor. Yazılanlara bakılırsa biz ülke olarak 1.000.000 dolarlık konut alan yabancıya vatandaşlık hakkı tanırken, Amerikalılar boş durmamış Miami sahilinde 600.000 dolara villa satmaya başlamış. Bizim zenginler de bu fırsatı kaçırmamış.

Atalar "Eldeki kuş, daldaki kuştan iyidir" derken meğer bizlere kafesteki kuşlara sahip çıkmamızı tembihliyormuş. Yoksa memlekette senin, benim mensup olduğu fakir-fukara, garip-gureba takımından gayri kimse kalmayacak.

Para kendine her zaman güvenli liman arıyor. En küçük bir aksilikte ceylan gibi ürküp, tazı gibi kaçıyor. Biz Ortadoğu ya yakınlaştıkça ülkemizde faaliyet gösteren çoğu batılı şirket kepenklerini indirip ülkelerinin yolunu tuttu. Basın bir yandan Irak ve Suriye uyruklu yabancıların ülkemizden peş peşe gayrimenkul aldığını, öbür yandan bizim zenginlerin Amerika nın Florida eyaletinde mal-mülk edinme derdine düştüğünü yazıyor. Yazılanlara bakılırsa biz ülke olarak 1.000.000 dolarlık konut alan yabancıya vatandaşlık hakkı tanırken, Amerikalılar boş durmamış Miami sahilinde 600.000 dolara villa satmaya başlamış. Bizim zenginler de bu fırsatı kaçırmamış.

Atalar "Eldeki kuş, daldaki kuştan iyidir" derken meğer bizlere kafesteki kuşlara sahip çıkmamızı tembihliyormuş. Yoksa memlekette senin, benim mensup olduğu fakir-fukara, garip-gureba takımından gayri kimse kalmayacak.
    Türkün türk'ten başka dostu yok malesef
    bakın biz RUSLARla iyi dialok kuralım derken bizi hancerliyorlar .; Münbiç i rejim güçlerine devreden Rusya da dost olmadığını gösterdi koridor çalışması yeni boyut aldı işimiz zorlaştı Allah yardımcımız olsun....

Sayfa 17/181 İlkİlk ... 715161718192767117 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •