Sayfa 190/1001 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290690 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 1,513 - 1,520 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    biraz da anlamayanlar satın alıyor sanki gram fiyatı kopuk olabiliyor piyasaya göre ama piyasa fiyatından düşük olduğu veya aynı olduğu dönemlerde ekmek yenir gibi duruyor.

YTD.
    Piyasanın yönü de kestirilebilirse olur tabi...diyelim Bist yıkılacak, makas yokken aldınız, Bist yıkılınca talepten dolayı bu sefer ekstradan yukarı makas açacak diye...ama dediğim gibi kademeler boş...ben bir kere ilk keşfettiğimde denedim onu, altta kademeler meğerse 2 lot 5 lot filanmış...her zaman öyle zayıf değil tabi de...olabilir düşük montanlı..

Ben o makası tersten yorumluyorum...açılırsa borsadan çıkış vara, makas kapanırsa borsa yukarıya yoruyorum mesela..

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Emekli maaşlarına yılbaşı öncesinde iyileştirme zor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından emeklilerin aylıklarında ilave artışa ilişkin bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışma kapsamında yapılacak yasa değişikliği ile 6 aylık enflasyon oranının üzerinde bir artış yapılması bekleniyordu.

https://www.ekonomim.com/gundem/emek...-haberi-706850
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by lunatic Yazıyı Oku
    Günaydın
    Bankalar makası 1 tl nin bile üzerine çıkarmış...yok artık..iyice zıvanadan çıktı
    ..ama rasyonel politika....vs.
    Nkolay fx de 20 kuruş. Oradan alıp satın.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

4.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Emekli maaşlarına yılbaşı öncesinde iyileştirme zor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından emeklilerin aylıklarında ilave artışa ilişkin bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışma kapsamında yapılacak yasa değişikliği ile 6 aylık enflasyon oranının üzerinde bir artış yapılması bekleniyordu.

https://www.ekonomim.com/gundem/emek...-haberi-706850
    Neden iyileştirsinler.

Seyyanen zam icadını emeklinin maaş bağlama oranlarını hülle yolu ile düşürmek için buldular.

Her emeklinin maaşı "sonsuza kadar" en az yüzde 30 kırptılar.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

5.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    USDTR, GLDTR ve ALTINS1 gibi enstrümanlar Bist-100 le ters korole makas yaratıyor arz talebe bağlı olarak ve hacim düşük olduğu için muhtemelen piyasa arbitre edip bu makası düzeltemiyor.

En basiti tradingview'den USDTR/USDTRY deyin misal, üstüne XU100 grafiğini atın, XU100 grafiğinin eksenini değiştirin sola misal yeni eksenle çiziktirin. XU100 ün dip ve zirve yaptığı yerlerdeki USDTR/USDTRY rasyosunun davranışına bakın göreceksiniz.

Aynısını ALTINS1 ve gram altın rasyosu olarak da yapabilirsiniz.

Ama kademeler boş ve zayıf oluyor, grafikte öyle görünüyorsa da...biri yüklü alınca satınca misal USDTR de cart diye uzun çubuklar oluşuyor.
    Teşekkür ederim.
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Neden iyileştirsinler.

Seyyanen zam icadını emeklinin maaş bağlama oranlarını hülle yolu ile düşürmek için buldular.

Her emeklinin maaşı "sonsuza kadar" en az yüzde 30 kırptılar.
    pasta büyümediğine ve emekli sayısı EYT vs. arttığına gore herkesin daha küçük dilim alması normal

hatta 20 sene sonra bakalım nolcek emekli maaşıyla ne alınabilecek

Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    pasta büyümediğine ve emekli sayısı EYT vs. arttığına gore herkesin daha küçük dilim alması normal

10 yılda emekli olacak kadar insanı tek kalemde emekli ettiler...Bari 50 yaş sınırı koyaydınız da 50 yaş üzeri emekli olaydı...Millet 40 yaşında karı-koca emekli oldu a.q

8.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku

Her seçim öncesi, en düşük maaş alanlara bi %100 çakarlar, ballı lokma tatlısı bütün oylar cebe...

Ta ki, hepsi aynı rakamda buluşana kadar...

Adamlar demokrasiyi 'hack' etmenin yolunu buldular diyorum, her şey öteleme üzerine, koltukta kalma süresini uzatma üzerine...

Sonunda bir şey yapıp, komple hesabı kitabı sıfırlaması lazım, öylesine ki, oluşan yeni durumda hiç kimse geçmişi hatırlamasın canının derdine düşsün..

Sayfa 190/1001 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290690 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •