Sayfa 191/1001 İlkİlk ... 91141181189190191192193201241291691 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 1,521 - 1,528 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    pasta büyümediğine ve emekli sayısı EYT vs. arttığına gore herkesin daha küçük dilim alması normal

hatta 20 sene sonra bakalım nolcek emekli maaşıyla ne alınabilecek
    hocam siz beni güldürdünüz Allah ta sizi güldürsün inşallah.

ilgili başlıkta defalarca yazdım ama kısaca beklentim.

-max 3 yıl içerisinde ne kadar yıl veya miktar ödediğinden bağımsız herkes aynı emekli maaşını alacak ( kök zam, seyyanen vb goygolar ile)

-2030 a kalmadan prim ödemeyenlerde ödeyenlerle aynı maaşı alacak, adı emkli maaşı değil yalşılık aylığı vb birşey olacak.

-devlet memurları muhtemelen bu döngünün bir süre dışında kalır ama bir noktada IMF onları da bu çukura atacak.

-emekli maaşı asgari ücretin 75% civarı falan olur ve sadece karın doyurur.

2.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Her seçim öncesi, en düşük maaş alanlara bi %100 çakarlar, ballı lokma tatlısı bütün oylar cebe...

Ta ki, hepsi aynı rakamda buluşana kadar...

Adamlar demokrasiyi 'hack' etmenin yolunu buldular diyorum, her şey öteleme üzerine, koltukta kalma süresini uzatma üzerine...

Sonunda bir şey yapıp, komple hesabı kitabı sıfırlaması lazım, öylesine ki, oluşan yeni durumda hiç kimse geçmişi hatırlamasın canının derdine düşsün..
    demokrasi rafa kalkmadan birçok ülkede ( TR en başta) hiçbir konuda düzelme olma ihtimali yok.

tüm sistem orta sınıftan çalıp fakirin oyunu satın almak üzerine.

dengeler seçimler vs o kadar girift ki artık travmatik olaylar olmadan değişim mümkün değil.

3.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    pasta büyümediğine ve emekli sayısı EYT vs. arttığına gore herkesin daha küçük dilim alması normal

hatta 20 sene sonra bakalım nolcek emekli maaşıyla ne alınabilecek
    Pasta küçüldükçe PAYLAŞMASI ZOR OLUR

4.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Her seçim öncesi, en düşük maaş alanlara bi %100 çakarlar, ballı lokma tatlısı bütün oylar cebe...

Ta ki, hepsi aynı rakamda buluşana kadar...

Adamlar demokrasiyi 'hack' etmenin yolunu buldular diyorum, her şey öteleme üzerine, koltukta kalma süresini uzatma üzerine...

Sonunda bir şey yapıp, komple hesabı kitabı sıfırlaması lazım, öylesine ki, oluşan yeni durumda hiç kimse geçmişi hatırlamasın canının derdine düşsün..
    Emekliler ve dar gelirliler düşülen durumun vahametini hissetmesinler diye kiralarda artış oranını 2. kez yüzde 25 ile sınırladılar.

Bu durum bitince, 5. yıldaki kira değer artışı veya tahliye davaları ile oy verenler dünyanın kaç buçak olduğu görecekler.

Koskoca hükümet iktidarlarını sürdürmek için TL mevduat sahipleri ve ev sahiplerine çöktüler.

İsyan etmesinler diye iletişim bakanlığı ve diyanetin bütçesini şişiriyorlar.

Sosyal medyada yazdığına göre doğru ise, Son olarak ÇEDES projesi ile ilkokuldan liseye 70 bin okula vaiz, imamlar manevi danışman olarak atanacakmış. Hükümet memur sayısını azaltmak yerine hem istihdam sağlayıp hem de her okulda ekonomik krizde milletin gazını almak istiyorlar anlaşılan.

Psikoloji bölümünü bitirenler boş gezerken vaizler bile iş bulmuş olacaklar.

Tek bildikleri ekonomik sistemleri bu.

Yazık günah.
    Son düzenleme : virtue; 05-09-2023 saat: 13:22.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

5. Sn Thron Sn Virtue...

Hepimiz görüyoruz her şeyi de, etkisiz elemanlarız maalesef...

Adam yapıyorum çünkü yapabiliyorum diyor, meclis yok, denetim yok, muhalefet yok, sıra Sayıştaya Anayasa Mahkemesine gelmiştir zannımca, onları da yerel seçimler sonrasında 'Yeni Anayasa' ile halledecekler, zaten muhalefet attı bu EYT yi de ortaya diğeri de ben de yaparım ne var dedi yapıştırdı geçti.

Yerel seçimlerden sonra 2 nci Cumhuriyeti ilan edeceğiz, en büyük destekçileri de muhalefet olacak.

Böyle bir dönem rastgeldik, 5-10 sene sonra da marjinal azınlık filan diye anılırız. Bu bir dönüşüm projesi, Yeşil Kuşak İslam. Ortada komunist de kalmadı ama, olsun, asimetri olsun işte bir şekilde. Eski sosyalistler liboş oldu. Muhabbete girerken 68 liler diye giriyorlar, gösteri örgütlemişmiş, çıkarken vahşi kapitalist neo liberalizme bağlıyorlar. Halkçı tek bir parti yok, ya etnikçi kutnikçi, ya liboş, ya siyasal islam, ya da alayı takiyyeci. Bu memlekette normal olmamak lazım, normallik hiç prim yapmıyor.

Yine tabi ki tüm bunlar, bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılıktan geldi başımıza...hala da öyle...ne zamanki ucu artık ona da dokunuyor, ses çıkarıyor tweet atıyor filan...geçti atı alan Londrayı geçti ev aldı, milyar doları istif yaptı.

6. Yeni halka arzlar.

Yemleme.
    Alıştırma.
    Bağımlılık kazandırma.
    Son aşama.
    https://www.youtube.com/watch?v=BO61sWAyIEI
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

7.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Sn Thron Sn Virtue...

Hepimiz görüyoruz her şeyi de, etkisiz elemanlarız maalesef...

Adam yapıyorum çünkü yapabiliyorum diyor, meclis yok, denetim yok, muhalefet yok, sıra Sayıştaya Anayasa Mahkemesine gelmiştir zannımca, onları da yerel seçimler sonrasında 'Yeni Anayasa' ile halledecekler, zaten muhalefet attı bu EYT yi de ortaya diğeri de ben de yaparım ne var dedi yapıştırdı geçti.

Yerel seçimlerden sonra 2 nci Cumhuriyeti ilan edeceğiz, en büyük destekçileri de muhalefet olacak.

Böyle bir dönem rastgeldik, 5-10 sene sonra da marjinal azınlık filan diye anılırız. Bu bir dönüşüm projesi, Yeşil Kuşak İslam. Ortada komunist de kalmadı ama, olsun, asimetri olsun işte bir şekilde. Eski sosyalistler liboş oldu. Muhabbete girerken 68 liler diye giriyorlar, gösteri örgütlemişmiş, çıkarken vahşi kapitalist neo liberalizme bağlıyorlar. Halkçı tek bir parti yok, ya etnikçi kutnikçi, ya liboş, ya siyasal islam, ya da alayı takiyyeci. Bu memlekette normal olmamak lazım, normallik hiç prim yapmıyor.

Yine tabi ki tüm bunlar, bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılıktan geldi başımıza...hala da öyle...ne zamanki ucu artık ona da dokunuyor, ses çıkarıyor tweet atıyor filan...geçti atı alan Londrayı geçti ev aldı, milyar doları istif yaptı.
    sonuna kadar haklısınız hocam.

BOP eşmemuru KK adaylığı açıklandığı gün maalesef zihnimde eski TR yi gömdüm.

tüm dünyada plan orta sınıfı sonuna kadar yok edip alt sınıfı da bir noktada dijital para ile köleleştirme üzerine kurulu.

mülteciler de gerek oy gerekse işgücü olarak orta sınıfı egale etme araçlarından en önde geleni.

Sayfa 191/1001 İlkİlk ... 91141181189190191192193201241291691 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •