Sayfa 215/1001 İlkİlk ... 115165205213214215216217225265315715 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 1,713 - 1,720 arası.

Konu: Viop LIV

1.  Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Bugün bi arkadas anlattı. Her halka arza giren bi eleman. Tavandan enerjili bir şey almış. Yanındaki bir iki kişiyi de gazlamis. Onlar da almışlar. Sonrası malum. Tabandan da alsaydınız dedim. Abi o aklımıza gelmedi. Satış yaziyoruz ama gitmiyor diyor
    Bunlar öz sermaye fk esas faaliyet kârı bilinci hiç bir şey bilmiyor bodoslama dalıyor. Geçen enerji de natürel enerji ve Esen de bilanço süper esas faaliyet kârı çok düşük. Kâr yeniden değerleme stok vs den gelebilir. Ama buna rağmen aldılar götürdüler. %40-45 faizin olduğu yerde normalde 12 bin borsayı garanti satın alıyorsun borsanın 12 bini çok geçmesi gerekiyor faizden zarar için. O zaman bunlar faizi sevmeyen istemeyen kesim ya da daha fazla kazanç bekleyen kesim. Kamu müdahalesini saymıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Ben de geceye hisse yok. Viob pozisyonu yok. Ök.üz gibi yatıyorum kaç saat uyurum belli değil yarın cuma olduğu için öğleye uyandırır hanım. Perşembe günü planı yaptım iki hisse alacağım diye uyandığımda saat 13 50 ydi. Bu yüzden hisse taşımıyorum ne olur olmaz diye. Ama uyandığımdan itibaren sabah ki açılıştan daha ucuza hisse alıp satmaya fırsat veriyor hemde 30 -50 kez bu çok garip. Bozkuş un deyimiyle niye bu kadar kolay para dağıtıyor bu beni çok çok ürkütüyor
    Yarin bi çıtır sortlicam ,bakalım ama sabah gaplj açarsa.
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

3. Bazen de şöyle oluyor borsa çok iyiyken kamu bankaları satıyor kötüyken kamu bankaları alıyor. Aslında sürekli ateşliyor. Bu şekilde sonsuza kadar gider.

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Elektrikte bu ay 6 günde yüksek miktarda güneş santrali lisanslanmış.

Kurulu güçte daha önce linyit ve ithal kömürü geçmişti bu ay sonu rüzgarı da geçecek gibi. Depolamalı yaptıkça diğerlerinden daha fazla pay alması gerekir. Düşük verimli doğalgaz ve kömür santralleri için sorunlar başlayabilir.

Doğalgaz ve kömürlü de maliyeti kurtarmayınca üretim yapılamıyor ve santral durduruluyor, güneş ve rüzgarda üretim ucuz pahalı demeden devam ediyor.

Bu arada elektrik piyasasındaki oyuncular açısından devreye girecek santrallerin en az bir ay öncesinden haber verilmesi gerekir.

Üstad bu 10 yıl önce elektrikli arabalar yaygınlaşacak akaryakıtlı araç kalmayacak demek gibi bir şey olmuş. Avrupanın 2030 hedefi var sanırım. Ondan sonra üretimi olmayacak eskiler ne olacak, üçüncü dördüncü ülkelere itelenir sanırım. Ama arada 20-25 yıllık bir geçiş süreci olmuş olacak.

Tabi santral konusu farklı, gemiye koyup taşıyabileceğin bir şey değil. Yapanlar yok değil ama çok masraflı. Depolama teknolojisine dikkat çekmen güzel ama o teknoloji henüz emekleme aşamasında. 10 yıl 20 yıl sonra ne olur bilemem. Yeni santral kurmak mantıklı değil ama mevcut santrallerin kar marjında önümüzdeki 5-10 yılda ciddi kayıplar olacağını sanmıyorum. Ekimde AUF güncellemesi öngörülüyor(ben sanmıyorum) orada bir yıllık olası marjlar daha da netleşir.

5. Herif bazı hisseleri yem olarak büyük oyunculara bırakıyor gibi, onlar alıyor ama arkalarında "reuters" vs olmayınca aldıkları ile kalıyorlar. O hisseleri satanlar da sistemin oyuncusuna geliyor belki.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

6.  Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Yarin bi çıtır sortlicam ,bakalım ama sabah gaplj açarsa.
    Abi Alper şort açıyor hiç mi ayikmadin. Alper ne yaparsa bir iki gün sonra yap aynısını. Bak yarın kuş günü. Ben bu Alperden Tekfen ve ismen öğrendim. İlk önce anamı ağlattılar sonra gittiler. Tabi ben anam ağlayınca kaçtım.

7. Bir arkadaşım da aynı şekilde ben hangi hisseyi alırsam düşüyor sen onu bir iki gün sonra al çok kârlı çıkarsın demişti. Batıl inanç mi nedir kesin tutuyor.

8. Alper in buldu hisseler yanlış değil tam aksine doğru ama zamanlama da bir iki tik hata var.

Sayfa 215/1001 İlkİlk ... 115165205213214215216217225265315715 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •